Glad måndag 2021-11-08

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp oss på måndagarna med någon trevlig bild och här kommer mitt bidrag.

Det finns verkligen all anledning att känna sig glad över dagens väder, speciellt när man tänker på hur det såg ut den 8 november 2016. -7º hade vi den morgonen, i dag är det +5.

Jag minns med fasa kvällen den 7 november när jag tittade ut och hela kronan på videt var försvunnet. Den blöta tunga snön hade böjt ner grenarna så att de hängde ner på marken. Jag gick och la mig, men kunde inte somna, så mitt i natten gick jag ut i förrådet och hämtade vattenkannan och sen duschade jag trädet med ljummet vatten tills grenarna reste sig igen. Tänk om någon hade sett mig! Då hade de väl trott att jag inte var riktigt klok. 😀

Nu har i och för sig molnen tätnat över Odvalds igen och enligt SMHI ska det bli regn, men jag har sett solen i dag i alla fall. Tvättmaskinen snurrar och på skrivbordet ligger några papper som jag har tänkt mig leverera till ett par medlemmar i vår SPF-förening nu på förmiddagen, men först ska jag lägga in en annons om nästa evenemang som vi ska ha – Jultallrik på Suderbys den 2 december – och så ska jag boka ett julbord för familjen också.

Dagens ordspråk:
Goda nyheter och färskt bröd är inte saker att gömma på.

Glad måndag!

25 reaktioner till “Glad måndag 2021-11-08

 1. Nog är väderleken olika år från år vid samma tidpunkter.
  I morse hade vi -2,8, det är faktiskt det kallaste hitintills.
  Igår snöade det på morgonen, men den snön försvann under dan.
  Kul med doftranken, Får väl hoppas att det blir nya blommor av dina skott.
  Kram/Kicki

 2. Det är verkligen intressant att se hur vädret kan skifta från år till år. Snö är jag inte intresserad av redan i november utan det räcker med några timmar på julafton för min del.

  Trevligt med jultallrik och sedan julbord med familjen.

  Kram och glad måndag!

 3. Vilken skillnad på de två bilderna! Brrr, vad det ser kallt ut på bilden från 2016! Så tidigt som i november tror jag aldrig att vi haft snö! Och den får gärna dröja länge än för min del!
  Visst är man lite tokig om man går ut mitt i natten och försöker rädda ett snötyngt träd, men det är lite rart ändå, tycker jag. Jag skulle kunna göra precis detsamma…
  Julbord har jag inte börjat tänka på än, men jag har köpt den första julklappen!
  Ha en fortsatt skön måndag (Här är hel-grått idag…)!
  Kram, Monica

  1. Jag minns ett år då första snön kom den 11 november och sedan låg kvar till fram i mars. En sån vinter hoppas jag att vi slipper.
   Kram

 4. Tänk vad det kan skilja åt vädermässigt olika år! Vi hade en grå morgon här idag, men solen kom fram en stund och nu börjar det snart skymma igen.
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

 5. Jag var i Nepal när det stora snöfallet var på gång. Det kom rapporter från anhöriga per sms. Till och med Essingeleden fick stängas, vilket är mycket ovanligt.
  Jag skulle också gjort allt för att rädda mitt träd.
  Kram

 6. Det är stor skillnad på vädret år från år. Vill inte ha snö förrän mitten av december sen får den gärna ligga kvar till februari. Vi har haft +1 och lite sol så det har varit skönt. Trevligt att ni har kommit igång med SPF för det behövs efter pandemin. Här har dom inte gjort något vad jag vet för hemsidan uppdateras inte. Det finns några som upplyser varandra men resten får inte reda på något.
  Nu blir det lite kvällsfika.
  Kramar från oss

 7. Här har den nya tvättmaskinen tvättat klart för den här gången. Det enda som finns kvar är ett par jeans och så mitt förkläde, får ta det en annan gång. 🙂
  Visst är det ett underbart väder, men precis när jag skulle göra nåt med mina inhandlade växter så började det störtregna. Så syddracenan har jag ställt i växthuset och dom två stora gräsen på altanen – där kan dom stå hela vintern faktiskt. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  1. Sp härligt att du har fått tvätta i fatt nu. Det blir nog mildare väder i morgon, så då får du kanske ner dina gräs.
   Kram

 8. Nu måste jag gå tillbaka i mina noteringar och se hur det var 2016! Jag minns iofs ett år mycket tidigare när det kom en massa snö redan i mitten av oktober, björkarna hade fortfarande en massa löv och böjdes på många ställen helt otroligt. Fast den snön försvann lyckligtvis rätt fort.

 9. Det var verkligen stor skillnad. Båda bilderna är vackra på sitt sätt. Nästan att vinterbilden vinner.
  Här har det kommit lite snöblandat regn bara, idag var det 2 minusgrader på morgonen.
  Hoppas att allt gick i lås som du hade på agendan igår.
  Ha en finfin tisdag.
  Kram!

 10. Det snöar och snöar och jag skulle på pro-möte men med trafikvarning och oplogad väg skiter jag i det och håller mig inne. Bara hämta post och mata fåglar och sopa trappen. Det får räcka en sådan här trist dag.

 11. Vilken skillnad på väder. Första bilden är absolut mest tilltalande. Jag får stor användning för mitt ullställ för vi har det ganska kallt. Kram

Kommentarer är stängda.