En helt vanlig söndag

Det blåser och regnar i dag igen och hade det inte varit för att Krister och Thomas kommer på besök i dag hade det varit en helt vanlig tråksöndag. De skulle ha kommit igår, men fick förhinder och det går ju lika bra i dag.

Igår när jag var på gravarna och tände ljus var det jättefint väder och även om det blåste en hel del då också, var det inga problem att få ljusen att brinna. Det var rätt mycket folk på kyrkogårdarna, i alla fall i Fröjel, där det också serverades kaffe i kyrkan.

På hemvägen åkt jag in på Stenstugu och pratade med Eva och Claudio ett tag och då fick jag se att ”mammas” gamla doftranka, som Eva fick ta över när jag tröttnade på den, fortsätter att blomma. Eva fick ju en frukt på den i somras, en frukt som sedan visade sig innehålla en massa frön och jag kunde ju inte låta bli att sätta några, fast jag vet att jag borde ha väntat till våren, men nu är det nya plantor på gång i alla fall.

Igår kväll struntade jag i Så mycket bättre och siktar på att se det på Play i stället, så att jag slipper reklamavbrotten. På Netflix har The Good Doctor kommit med nya avsnitt och så finns det en ny turkisk serie, The Club, och igår kväll såg jag ett par avsnitt av varje. Jag hade ju egentligen pausat Netflix, men inser att jag blivit lite beroende av den tjänsten, så jag öppnade mitt abonnemang igen.

Dagens ordspråk:
När jag är mätt, så är jag trött, och när jag är hungrig, så gitter jag inte arbeta.

Trevlig söndag!

18 reaktioner till “En helt vanlig söndag

 1. Vilket roligt ordspråk. Jag älskar ordspråk, detta har jag aldrig hört förut.
  Vi har regn här också idag, regnar hela tiden nu, men ingen blåst att tala om.
  Fint att du får trevligt besök idag.
  Trevlig dag och kram till dig.

 2. Vilket bra och träffande ordspråk du bjuder på i dag.
  Så mysigt med besök av son med sambo. Det piggar alltid upp en söndag att träffa nära och kära. Här bjuder vädret på sol vilket passar dagens aktivitet bra.
  Så roligt att fröna tar sig.

  Kram och god söndag!

 3. Det piggar alltid upp med besök” och jag kommer ju ihåg att Krister och Thomas brukar göra en gravrunda till Allhelgona och så hälsa på hos dig! Trevligt med sådana traditioner!
  Jätteroligt att nu lyckats hålla liv i doftrankan så länge, först din mamma, sedan du och nu Eva! Och nu har vi nya plantor av den på gång! Jag trodde att doftranka var en ”svår” krukväxt…
  Sol och fint här idag, men blåser lite. Det blir nog lite räfsning här idag!
  Ha det gott, kram, Monica

 4. Hoppas du är piggare nu när du får besök. Det är ju så att när man träffar folk så kvicknar man till ordentligt. Jag träffade minst ett hundratal igår när jag var på höstmarknad i Lye i den nya handelsträdgården. Det blev dock väldans kallt när det blåste så precis som vanligt hade jag för lite på mig. Alltså var jag och väninnan inte där längre tid än det tog att handla växter för 1800:- (till oss båda)! Men trevligt var det ändå….. 🙂
  KRAM/Susie

 5. The Good doctor är riktigt bra. Tack för tipset!
  Ordspråket känns lite bakvänr? Men vad vet jag…
  Ha en riktigt bra söndag!
  Kram

 6. Roligt med besök! Ett annorlunda ordspråk! Jag gillar både ordspråk och aforismer.
  Jag går här ensam men tycker det känns skönt också och så har jag lyssnat igenom flera böcker.
  Söndagskram!

 7. Alltid trevligt med besök. Här har det varit några mulna dagar, men varmt och skönt. Vi skulle verkligen behöva regn, för det är väldigt torrt i markerna. Kul med tips på tv-serier. Vi har sett en del gamla, när det är för varmt att vara ute. Då boar vi in och och sätter på kylan. Ha dé gott!

 8. Man får en del tips av dig vad man kan titta på på TV. Just nu tittar jag knappast alls, jag lyssnar på böcker i stället.
  Men Netflix har ju ett enormt utbud, så alltid kan man hitta nåt som man vill se.
  Ordspråket passar in på mig.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.