Gårdagens vackra väder….

….blev inte långvarigt, för redan igår kväll började det blåsa och regna igen och i natt har det visst varit ett riktigt busväder. Här märker jag ju inte så mycket av det, så jag blev verkligen förvånad i morse när jag satte på radion.

I morgonens program från radio Gotland har man hela tiden fått in rapporter om hur många mm regn det kommit över ön och det har tydligen rört sig om 25-30 mm, huvudsakligen under morgontimmarna. Ovädret har orsakat vattenskador och översvämningar och på sina håll har tidningsbuden inte kunnat leverera morgontidningarna som vanligt. Här var det inga problem tydligen, för min tidning låg på dörrmatta precis som vanligt i morse, men den visade tydliga tecken på att den varit riktigt blöt innan den hamnade där.

På förmiddagen trevade jag mig omkring här inne i mörkret och försökte städa av lite. Det var ganska fort gjort, för jag såg inte till så många dammråttor och när jag var färdig åkte jag och handlade och då hade regnet upphört och det hade ljusnat betydligt.

När jag kom hem igen kom jag ihåg att jag glömt att kolla om min P-skiva går rätt efter tidsomställningen förra helgen, så när jag kört in i garaget tog jag mig en titt på den och det såg helt ok ut, för mobilen rapporterade att klockan var 11:55.

Det var en välsignad tur att jag var på gravarna igår, för även om det inte regnar just nu, så blåser det och är väldigt blött överallt, men jag hoppas att det kan bli lite solsken i morgon i alla fall, för då kommer Krister och Thomas hit på sin sedvanliga kyrkogårdsrunda på Alla Helgons Dag. Och så är det ju lite trevligt om det inte regnar när man ska iväg och tända ljus.

Dagens ordspråk:
Människor lär sig inte av andras misstag, de vill helst göra sina egna.

Trevlig fredag!

12 reaktioner till “Gårdagens vackra väder….

 1. Det var en avancerad p-skiva minst sagt! Här kör vi med en gammal hederlig i papp men det funkar det med.
  Vi besökte kyrkogårdarna i dag och det blåste ganska så mycket men regnet slapp vi i alla fall. Husse hann till och med klippa gräset så nu hoppas vi det var sista gången för i år.

  Kram och god fredag!

  1. Jag är ju lite road av sånt här, så den här passar mig perfekt. Jag skulle också behöva klippa gräset en gång till och borde ha gjort det igår, men så blev det inte. Kram

 2. Vi har också en sådan p-skiva, son ställer om sig själv, upplyste maken mig om…
  Vilket busväder ni har haft! Skönt att du hann gå på gravarna innan det bröt ut!
  Ha en fortsatt bra fredag, kram, Monica

  1. Kul att ni också har en sån här p-skiva.
   Jag hade verkligen tur att det var en så fin dag igår. Det gäller att passa på! Kram och trevlig helg!

 3. Grått och blött, dyster och mörkt även här.
  Den här tiden på året är det ju mest så.
  Vi får försöka stå ut och hitta små glädjeämnen via vännernas bloggar ❤
  Kram!

 4. Vädret svänger fort! Jag kan bara hålla med, lite mer sol för ljusets skull vore välkommet, men snart – konstigt nog – är det advent.

 5. Vi har haft väldigt omväxlande väder här också. Idag vart det en kanondag, igår regn.
  Jag gör precis som du med mobilen, har nattavstängning mellan 21-06 förutom akutsamtal. Akutsamtal händer aldrig heller.
  Ha en go kväll, kram!

 6. Omväxlande väder … här har vi haft mest uppehåll – gråmulna mornar och fina dagar i övrigt med mest sol.
  En sån där modern parkeringsskiva har jag aldrig sett förut … spännande med ny teknik.
  Hoppas du får en solig och fin dag idag!
  Kram

Kommentarer är stängda.