Varvet runt 17 oktober

Det är en strålande vacker höstsöndag och efter moget övervägande beslutade jag mig för att gå ut på en promenad före lunch. Fast jag kom inte iväg förrän klockan var nästan elva, för jag kom upp sent och den sista kaffekoppen var inte avklarad förrän vid tiotiden.

Jag satsade på att jag skulle gå ”Varvet runt”, för nu är det ett bra tag sedan jag tog den rundan. Det har över huvud taget varit lite dåligt med promenerandet och jag skyller på vädret, även om jag vet att det är en dålig ursäkt, men ibland tar det emot när det är mulet och blåser och det är så lätt att i stället sjunka ner i en fåtölj och sitta där och häcka framför tv:n

I början av dagens promenad hade jag, som så ofta, domningskänslor i fötterna, men det släppte efter ett tag och sen kändes det faktiskt riktigt bra och det var lätt att gå.

10º stod det på termometern när jag skulle ge mig iväg, men det blåste rätt kraftigt, så jag tog både mössa och handskar för första gången i höst och det kändes bra ett tag i alla fall, men först åkte handskarna av och på hemvägen, när jag hade medvind, även mössan.

Jag gick som vanligt genom skogen och Djurgårdslundsvägen ner till Norra Kustvägen och fram till vägen ut till Warfsholmen, där det var lugnt och stilla i dag. Pensionatet var stängt och de enda människor jag såg var två stycken som stod vid stranden med kikare och spanade på fåglar. På havet stävade Karlsökuttern ut mot Stora Karlsö, men när jag fick se den var den redan så långt borta att det inte var någon idé att försöka ta något foto av den.

Ett ögonblick tänkte jag ta en sväng ut till Hamnkaféet och se vad de hade för lunchmeny i dag, men jag hade ju rester från gårdagen som skulle ätas upp, så jag behärskade mig och tog närmaste väg hem.

Dagens ordspråk:
När nöden kommer in genom dörren, hoppar kärleken ut genom fönstret.

Trevlig fortsättning på söndagen!

21 reaktioner till “Varvet runt 17 oktober

 1. Det blev väl en ganska lång promenad verkar det som – tufft att du orkar och kom iväg! Bättre med för mycket kläder än att frysa, handskar och mössa kan lätta tas bort.

 2. Strongt gjort! Jag har tömt ett växthus (det sista) och klippt bort lite i en rabatt – det räckte för mig. Lite över två timmar. Det är inte så intressant att promenera här, glesbygd… Men när trädgårdsjobbet kan förklaras klart – så regnar och snöar det. Hurra.

 3. Bättre att ha för mycket på sig än att gå och frysa. Efter ett tag får man klart upp värmen och du kom ut på en lång runda. Kram

 4. Vilken härlig runda du tog idag, då måste du känna dig nöjd!
  Här blev det ingen promenad alls, vi har varit på Strandbacka och fikat, för att fira Vivi, som fyller år imorgon! Jättegod Värmlandstårta…
  Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

  1. Det låter trevligt! Värmlandstårta har jag aldrig hört talas om, så jag blev tvungen att googla, men nu vet jag. Den låter god! Kram

 5. En så lång och vacker promenad! Jag har tittat på väderappen och här ska bli sol i morgon också, tacksam för det, för i dag blev tyvärr ingen promenad…

 6. Bra jobbat där, har själv ingen större lust att promenera i trist väder, jag gör det inte heller om sanningen ska fram.
  Men ibland måste man ju, åter igen, bra jobbat Ingrid.

  Rester sitter inte så fel det heller 😉

  Ha det bäst.

 7. Ibland behöver man pressa sig lite för att komma ut. Som hundägare har vi inget val men jag skulle ljuga om jag sade att vi njuter lika mycket av alla promenader. Så fin bild på dig!

  Kram

 8. Jag såg hur det blåste på din ö, min kompis har varit nere till sitt hus på Fårö i veckan. Han skickade en speciell film från färjan hem på lördag till mig. Du som gillar havet lade han till. Det blåste vist 15 sekunder. Någon gång ska jag följa med honom ned en vecka…. men hösten ser inget inbjudande ut. Vi sköter om oss.

 9. En härlig promenad och fina bilder!
  Jag gjorde en ungefär lika lång promenad i solskenet … ljuvligt promenadväder!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram

 10. Det verkar som om det blev en lång promenad. Jag kan sakna dessa långa promenader, jag kan ta bara korta, för det mesta.
  Härliga bilder visar du också ifrån din runda.
  Vi hade bara plus 2 grader i morse så det blev mössa och vantar på och det kändes bra, hela vägen.
  Ordspråket, ja det kanske stämmer för vissa.
  Ha en finfin måndag och kram till dig.

  1. Det behöver inte vara så långa promenader, huvudsaken är att man kommer ut ofta och det gör ju ni på era morgonvändor.
   Kram

Kommentarer är stängda.