Lördagstur till gravarna

Det är en ganska solig lördag och även om det blåser en hel del är det rätt skönt ute. När jag var färdig med morgonpysslet bestämde jag mig för att åka till gravarna och byta ut begoniorna mot ljung, så jag började med att åka till Suderviljan, där jag köpte ljung till familjegraven på Klinte kyrkogård och till graven i Fröjel. Begoniorna hade väl kunnat vara kvar någon vecka till kanske, men nu kändes det ändå som om det var dags att ta bort dem.

Allhelgonahelgen närmar sig, men i år är Alla Helgons dag först den 6 november och till den dagen köper jag vinterprydnader och sätter bakom ljungen. Det brukar bli bra.

Det var väldigt mycket löv på kyrkogårdarna både i Klinte och Fröjel, de låg i stora drivor. Ännu sitter det kvar en massa löv på lönnarna, för vi har ju nätt och jämt haft frost, så det är väl ingen idé för kyrkogårdsarbetarna att räfsa rent ännu, men jag försökte krafsa bort så mycket som möjligt runt planteringslådorna och gravstenarna i alla fall och Åkes minnessten fick sig en dusch, så den skulle se ren och fin ut.

Innan jag åkte hem var jag på Konsum och handlade, men innan dess ringde jag till Kustgrillen och beställde vårrullar. De har börjat med thai på lördagarna igen och det är så trevligt att köpa med sig något därifrån till lunch.

Så här mycket kan jag inte äta på en gång, så riset och en vårrulle har jag sparat tills i morgon, då jag ska äta det tillsammans med ett par grillade kycklinglår, som jag köpte på Konsum i dag.

Dagens ordspråk:
Kärt barn har många namn.

Trevlig lördag!

9 reaktioner till “Lördagstur till gravarna

 1. Det är väl ganska så lagom att sätta ljung vid gravarna nu tänker jag så det måste vi komma till skott med inom kort. Allhelgonahelgen är sen i år så jag misstänker att granris kan vara på gång redan då.

  So god din lunch såg ut men en rejäl portion så jag förstår att du inte orkade allt. Då är det perfekt att spara till söndagen.

  Kram och god lördag!

 2. Det ser verkligen höstlikt ut på dina bilder idag! Så fint du har gjort på gravarna, det måste kännas skönt! Vi har skötsel på våra gravar och jag har aldrig varit en ”gravperson”, vet inte varför?
  Förstår att du köper thaimat, när det finns, det är ju så gott! Din portion ser verkligen rejäl ut, men så bra att ha till en gång till!
  Lite halvmulet, blåsigt och bara 7 grader här idag. Har precis gjort rönnbärsgelén, som jag skulle gjort igår…
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Jag har blivit uppfostrad med att man ska sköta sina anhörigas gravar, men även jag köper en tjänst där kyrkogårdsförvaltningen ser till att det inte blir stående vissna blommor t ex.
   Här har det faktiskt varit soligt hela dagen, men fruktansvärt blåsigt.
   Kram

Kommentarer är stängda.