Höstjobb ute i täppan

Igår regnade det nästan hela dagen, men i dag har det varit uppehållsväder och solen har tittat fram då och då och på förmiddagen har jag passat på att vara ute och rusta lite. Jag har plockat bort bordet, stolarna och hörnhyllan från framsidan och ställt in dem i uteförrådet, för nu går solen så lågt att den inte ens når in där, så att sitta där på eftermiddagarna är inte aktuellt längre.

Pelargonen på hörnhyllan och de andra på baksidan har jag klippt ner och burit in i uteförrådet och dahlierötterna är uppgrävda, sånär som ett par som ännu har ganska fina knoppar. Har jag tur hinner de slå ut innan frosten tar dem. De blommor som ännu var kvar har jag tagit in.

Nu är det dags för lunch och sedan ska jag ta en promenad ner på samhället. Vi har SPF-are som spelar kort på Kupan på onsdagseftermiddagarna och jag ska lämna av en närvarolista.

Uppdatering 14:20: Nu har jag klippt gräset också. Det gäller ju att passa på när det för en gång skull inte regnar.

Dagens ordspråk:
Den något lärt och något kan, han drar sig alltid fram.

Trevlig onsdag!

20 reaktioner till “Höstjobb ute i täppan

 1. Ja, nu är det nerklippning av växter och intagning av möbler som gäller framöver. Här är mycket kvar ute än, men jag tar lite i taget. Lite halvsoligt idag, så det får nog bli en promenad.
  Dina dahlior lyser verkligen upp, vilken härlig färg! Och så fin duk under!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Visst får man ta det lite i taget. Jag är glad att det gick bra i dag och att ryggen inte sa ifrån.
   Tack, den duken gillar jag och jag har sytt den själv. Kram

 2. Skönt att få undan sånt som ändå måste göras – och nu är det nog bara att acceptera att hösten är här!
  Kram

 3. Så skönt att få undan allt inför vintersäsongen. Här ryker sommarblommorna i kväll.

  Kram och god onsdagskväll!

 4. Vi hade -2 i morse så jag tog på vantar när vi gick ut. Skön att du fått klippt gräset och tagit in sommarblommorna. Vi middagstid hade jag sol och den lyser in i min hörna så jag satt och njöt med lite kaffa.
  Kramar

  1. Här är det +2 nu ikväll (22:05) så jag misstänker att det blir kallt fram mot morgonsidan. Annars har det varit en väldigt solig och fin dag.
   Kram

 5. Vi gick en promenad i förmiddags. På eftermiddagen klippte jag gräs. Sen blev det inte mer gjort.för då var jag trött i benen.
  Ha en skön kväll.

 6. Så skönt att det blev bättre väder och uppehåll så att du kunde höstfixa. Det känns så skönt då det är klart. Vi gjorde det på vår balkong häromdagen och det gick galant. Dagen efter så hade vi endast 2 plusgrader på morgonen.
  Jag skulle också vilja förvara pelargonerna som vi haft i sommar på vår balkong, men har ingen plats att vinterförvara dem.
  Vackert med blomman som du tog in.
  Trevlig dag.
  Kram!

 7. Så vackra blommor och vilken lysande färg! De piggar upp i allt det gråtrista nu. På lördag ska Rasmus klippa min gräsmatta för sista gången i år, sen får den vila. Jag håller tummarna för att det blir uppehållsväder. Kram

  1. Här regnar det mest varje dag, men igår var det uppehållsväder. Gräset var vått, men det blev rätt bra i alla fall. Kram

 8. Här får väl utemöblerna på balkongen stå kvar antar jag, fast sitta där lär man väl inte göra mer vintertid då man ju inte är rökare längre, skönt att slippa det otyget.
  Skönt med uppehåll så man kan klippa gräset en sista gång kan jag tänka, var alltid en massa jobb när vi hade hus minns jag inför vintern.

  Tillönskar dig en fin torsdag och skickar även med en beundran för den vackra blomman där.

Kommentarer är stängda.