Jag flaggar för Gaetano

Jag gav mig iväg på en promenad igår, men den blev väldigt kort, för jag hann inte mer än ut på Donnersgatan så började det regna, inte så mycket, men tillräckligt för att jag skulle vända hem igen. När jag kom hem stod jag ute och pratade med en granne ett tag, men när regnet tilltog gick jag in. Det kom inga stora mängder, men det var blött hela dagen.

Jag kan inte låta bli att gräma mig lite när jag tänker på att jag egentligen skulle befinna mig på Mallorca nu och kollade vädret där, 24ºoch solsken lär det ska vara och det skulle man väl kunna stå ut med. Senaste gången jag var där var i oktober 2018, då det gick ett direktflyg från Visby dit, så det är ett tag sedan nu.

Jag, som brukar påstå att jag aldrig ätit sushi, måste rätta mig själv lite. 18 oktober 2018 fick vi sushi som förrätt på hotell Sea Club i Alcudia. Det såg läckert ut, men smakade inte speciellt mycket. Det var ingenting som fastande i mitt minne heller.

I dag fyller Gaetano år och firades i förväg i söndags, men jag hissar en flagga för honom i dag i alla fall och önskar honom en riktigt fin dag.

Nu är höstens fylleri avklarat och nu får vi vänta tills december innan det är någon ny årsdag, men vi lyckades ju pricka in alla tre barn i december. I år fyller dessutom Eva jämt, nästa år är det Kristers tur och året därefter Bosse. Så vi ställde till det så där i julmånaden!

Trevlig tisdag!

15 reaktioner till “Jag flaggar för Gaetano

 1. Grattis till barnbarnet i dag! Regnigt och grått även här…
  Valde du att avboka eller blev resan inställd?

  Kram och god tisdag till dig!

 2. Grattis till Gaetano!
  Förstår att du saknar att resa … men det kommer säkert bättre tider för det igen! Sushi har jag bara smakat … två små bitar och jag måste nog ge den en chans till.
  Inget regn här idag … inte än i alla fall.
  Ha det gott!
  Kram

 3. Sushi har jag ätit flera gånger nu och den har rotat sig, blir bara bättre för varje gång, så det kan bli!
  Grattis till Gaetano!
  Både dotter Sarah och jag är decemberbarn!
  Kram från ett rätt så skapligt väder!

 4. Grattis till Gaetano! Har märkt att du säger årsdag och inte födelsedag , är det typiskt gotländskt?
  Samma gråa väder här idag och det har regnat inatt. Jag hade tänkt fortsätta min räfsning här idag, men det blir nog inget…
  Ja, jag vet ju, att alla era barn fyller år (eller har årsdag!) i julmånaden, men jag visste inte att det bara är ett år mellan varje! Jobbig julmånad! 😁
  Sushi har jag ätit några gånger, alla våra barnbarn älskar det, men jag håller med dig: Det smakar inte så mycket. Det är sojan och wasabin som smakar…
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Årsdag – jag vet inte om det är något speciellt gotländskt. Man fyller ju år och då har man årsdag – tioårsdag, femtioårsdag och alla andra årsdagar.
   Jag missade kanske sojan och wasabin eftersom jag inte tyckte att det smakade just någonting. Kram

 5. Hälsa Gaetano och gratta! 🙂
  Jag ÄLSKAR sushi och har – här på Gotland för en japanska – att göra det själv. Och det blir gott, men inte alls lika snyggt!! 😦
  KRAM/Susie

  1. Jag vet att ”grannen ovanpå” kör till Hemse då och då för att köpa sushi i fiskaffären där och han säger att de är väldigt god.
   Kram

   1. Jag tycker att det är trist, det hjälper inte att tända ljus och ta fram en filt, men det är jag det. Någon lade ut fyra år gamla bilder när vi satt i solen i Rom…

 6. Nä, sushi får vara för oss, sen Berra blev så sjuk i Marocko.
  Hoppas att du får tillfälle att åka till Mallorca vid ett annat tillfälle.
  Idag regnar det från en helgrå himmel.
  Kram/Kicki

  1. Jag har ju blivit dålig at både vanliga musslor och pilgrimsmusslor, så jag kanske ska avhålla mig frå sushi?
   Kram

Kommentarer är stängda.