Minnen väcks till liv

”Jag skakar, man blir så ledsen”, det säger en av de personer som är drabbade efter nattens dåd på Irisdalsgatan i Visby, där 18 bilar i en carport blivit sönderslagna; vindrutor och strålkastare har krossats och plåt slagits sönder med hammare. Ett meningslöst våld som drabbar helt oskyldiga människor. Måtte polisen få fast de ligister som utför gärningen.

Uppdatering 15:30 Polisen meddelar enligt helagotland.se att en kvinna intagits till förhör, misstänkt för vandaliseringen.

När jag läste det här kunde jag inte låta bli att känna mig tacksam över att min Golf står i ett låst garage och det är inte många dagar eller nätter, som den inte har fått stå inne och absolut inte sedan händelsen i maj 2012, då jag hade inbrott i den av några som trodde att de skulle kunna tjuvkoppla den. De lyckades ta sig in i bilen och förstöra en hel del, bland annat rattlåset. Bilen måste hämtas med bärgare och det tog en hel månad innan jag fick tillbaka den. Samma natt var tjuvar, troligen samma, inne i en annan bil i Klintehamn, en Jetta och inte heller den lyckades de få igång. Jag polisanmälde givetvis händelsen, det måste man ju om inte annat så för att få ut försäkringen, men den anmälan ledde som väntat inte till någonting.

De här inbrotten eller försöken till bilstöld, hade dock ett syfte, att tillskanska sig en bil, vilket på intet sätt ursäktar dem, men vettvillingarna som gick loss på Irisdalsgatan, var bara ute efter att förstöra.

Det har varit en orolig tid i Visby nu ett tag med flera bränder, troligen anlagda och så nu det här. Man pratar om att sätta upp övervakningskameror på fler ställen och fortsätter det så här, blir det väl nödvändigt. Jag skulle absolut inte ha något emot det om det kunde få ner brottsligheten, så att folk kan få känna sig tryggare.

Det blev ingen visbytur i dag, för jag fick ett samtal just när jag skulle iväg och sen tyckte jag att det blev för sent, så jag tog en sväng med bilen till Konsum i stället. Visby ligger förhoppningsvis kvar ett tag till. 😉

20 reaktioner till “Minnen väcks till liv

 1. Så total meningslös förstörelse som drabbar vanliga människor hårt. Hoppas verkligen att polisen hittar den som har gjort det.
  Mina föräldrar fick sin bil helt förstörd en gång när någon eldade bilar i ett låst parkeringshus. Ingen skyldig hittades och ingen begrep hur personen i fråga kom in. Man kan inte bli annat än arg och ledsen.

  Kram och god fredagskväll till dig.

 2. Det där med vandalisering och förstörelse har jag mycket svårt att förstå, jag som själv är så rädd om saker och ting. Men det är fel i huvudet nånstans, folkvett fattas, man gör inte så.
  Tragiskt.
  På så vis är det skönt att inte ha någon bil. Men nu står två cyklar här ute, visserligen med kraftiga lås, men det går ju att slå sönder dem. Ogillas.
  Vi får ha en bra fredag, kram!

  1. Min men systerson har ingen bil, men väldigt dyrbar och fin cykel som han aldrig vågar lämna ute. Den tar han med upp i lägenheten.
   Kram

 3. Ja, man blir både ledsen och arg när man läser om sådan förstörelse. Jag kan inte för mitt liv begripa, vad man får ut av att förstöra någon annans egendom? Inbrott förstår man åtminstone, även om det inte ursäktar dom.
  Tänk att även ni på er fina ö, drabbas av sådana brott, det brukar ju mest vara i storstäder.
  Ha en fin kväll, kram, Monica

  1. Här är oroligt då och då och just nu har det varit en hel rad mordbränder både i Visby och ute på landsbygden. Det är verkligen otäckt. Man är inte skyddad från galningar för att man bor på Gotland inte.
   Kram

 4. Så förfärligt trist! Här hade tydligen någon förstört en massa bilar på en parkering bara ett par hundra meter från där vår står. Det känns osäkert.

 5. Usch vad tråkigt. Det blir mer och mer av förstörelse av bilar och annat. Vi är förskonade i Rottne men Växjö har haft bilbränder och skjutningar. Känns inte tryggt längre.
  Kramar från oss

 6. Förskräckligt och totalt meningslöst med allt elände som pågår i hela vårt samhälle! Kriminaliteten är en sak och vandaliseringen en annan! Vad är det som gör att dessa människor inte har några spärrar? Varför? Varför? Varför?
  Göteborg är ju inte på något sätt förskonat! Jag som har arbetat länge inom förskola och grundskola tänker att det är mycket som är fel i grunden. Men sedan är det det här med utanförskapet….
  Ja, det finns mycket att tänka och göra kring det här…..
  Hursomhelst hoppas jag att din helg blir trivsam Ingrid! Kanske du hittar på något!?
  Efter ett mycket regnigt dygn, så är det just nu uppehåll! Kanske det blir en promenad innan nästa regn kommer. Trots regnet igår var jag på innegympan, för nu är det för ruggigt att vara ute! Sedan på lunchträff med maken och goa vänner! Så god mat och vacker miljö vid havet.
  Kram Gunilla

  1. Ja, det är svårt att veta vad som gått fel och varför utvecklingen är så bekymmersam. Vi lever väl egentligen i en av de bästa världar, men ändå är det en del som inte kan acceptera det liv vi lever.
   Den här helgen bjuder på en hel del. I dag är det en matmarknad här i Klintehamn och i morgon fyller äldsta barnbarnet år.
   Hoppas att du också får en fin helg Gunilla!
   Kram

 7. Nog blir man oroad över allt som händer hela tiden. Knappt en enda dag utan skjutningar och annat. Jag är glad att jag bor i skogen och inte ens behöver låsa dörren om mig.

 8. Ja, egentligen känns det ju fel att trycka Gilla här, men vi kan gilla det om förövaren blir fast… Helt meningslös vandalisering, vad är det som får folk att agera så här? Ilskan över att inte äga en bil själv? Nej – nåt slags hjärnsläpp blev där allt hos den som gick bärsärkagången… 🙄😢

 9. Så roligt att äntligen få lite tid att läsa din blogg. Har saknat det, men här har det ju varit fullt upp ett tag, lite lugnare nu.
  Hemskt med denna vandalism, så onödigt.
  Så tråkigt med inbrott och hemskt när de tar sig in i hemmet. Bilstölder verkar dock bli färre och färre, svårare numera.
  Lördagskramar!

 10. Det meningslösa våldet, förstörelse, skadegörelse och angrepp på andra människor kan aldrig försvaras. Jag kan också tänka mig övervakningskameror för att få stopp för det. ett samhälle där våld och hot om våld styr, är inget jag vill ha. Jag tycker att den personliga integriteten kan få ge vika ibland, för att vi ska få bukt på förstörelse och våld.

Kommentarer är stängda.