Jag vaknade i natt….

….och blev riktigt orolig, för det luktade fruktansvärt äckligt i sovrummet. Jag sniffade under täcket, nej det berodde nog inte på mig. Jag har alltid vädringsluckan i sovrumsfönstret öppet så länge det inte är alltför kallt ute och det var därifrån stanken kom, det upptäckte jag när jag gick upp och kollade. En bonde i närheten av Odvalds hade tydligen varit i farten och spritt ut gödsel på någon åker i närheten under gårdagen. Stanken låg ännu kvar i morse, men nu är den borta och jag har suttit ute i det underbara solskenet och njutit med en kopp kaffe. Det var nästan så att jag ångrade att jag tagit in parasollet!

Igår eftermiddag gick jag ut på en Klinterunda, för vädret var helt underbart hela dagen. På hemvägen tittade jag in hos en bekant och fick en kopp kaffe och en pratstund och på kvällen kom Carina och Bosse hit.

Jag bjöd på kvällsmat och fick en vacker höstbukett

De hade ett trevligt partyspel med sig, så när vi ätit klart satt vi vid köksbordet och spelade Tänk Lika. Nu var vi ju bara tre personer, men jag kan tänka mig att det kan blir riktigt kul om man är en fem-sex stycken.

Förr spelade vi ofta olika familjespel: Vi hade både Monopol, Bondespel, Kinaschack och Fia med knuff och säkert några andra också som jag glömt bort, men när barnen växte upp och flyttade hemifrån blev det slut med spelandet. Det är ju annars ett rätt trevligt sätt att umgås på.

Nu ska jag gå ut på en förmiddagspromenad medan det ännu är vindstilla och fint. Man får verkligen ta vara på de här vackra höstdagarna.

Dagens ordspråk:
Den som har för många järn i elden bränner några.

Ha en fin söndag!

21 reaktioner till “Jag vaknade i natt….

 1. Det är riktigt kul med familjespel. Vi har fortfarande några kvar här hemma och det händer lite då och då att vi plockar fram dem när barnen är på besök. Alla är lika roade av spel som tur är. Kram

 2. Vad äckligt med doften, som alltså kom från en gödslad åker! Skönt att den har försvunnit nu, så du kan njuta av din promenad i det fina vädret.
  Jag upplevde något liknande förra veckan, då jag vaknade av en säregen skarp lukt – och det var varken från MiML eller mig. Jag var uppe och sníffade runt i lägenheten, men kunde inte upptäcka något särskilt. Inte brand i alla fall, tänkte jag och somnade om.
  Senare fick jag veta att stora delar av Karlstad och Hammarö varit drabbade. Det var fel på en ventil i Skoghalls kartongfabrik ute på Hammarö, som hakat upp sig på något sätt – och dofterna spreds över nejden.
  Förr var det normalt med dofter från Skoghallsbruket, men numera känns ingenting – utom vid sådana här enstaka tillfällen.
  Ha en riktigt skön söndag!
  Kram ❤
  Gigi

  1. Jag glömmer aldrig den gång jag hängde ut tvätt till tork på samma gång som Åke började sprida gödsel på åkern utanför. Stanken satte sig i kläderna och det var bara att tvätta om alltihop.
   Kram och ha en fin söndag du med!

 3. Vi hade också ett härligt väder igår; idag är det lite mer tveksamt.
  Det låter som du hade en riktigt trevlig dag igår, men trevligt umgänge och sällskapsspel! Vi har gett våra spel till döttrarna, de spelar fortfarande ibland, ett så mysigt sätt att umgås!
  Ha en fortsatt fin söndag, kram!

  1. Jag har just kommit hem från en härlig promenad. Det är rena sommarvärmen här, så den där duschen jag tog i morse behöver nästan göras om.
   Kram

 4. Vi var också en spelande familj. Monopol, Finans etc. Och kortspel. Alla gillade att spela utom jag som satt och läste i stället. Och hade markservicen. 🙂
  Kram
  Skatan

 5. Det luktar landet … så sa min morfar när det luktade gödsel 🙂 Skönt att det var snabbt övergående.
  Barnbarnen har massor med sällskapsspel och periodvis spelas det både ofta och länge …
  Fint väder även här och jag ska strax iväg för att titta på Caspers fotbollsmatch – säsongens sista …
  Ha en fin söndag!
  Kram

 6. Jo, det kan ju lukta ganska illa det där, var ju lite på landet som liten och lärde mig lite om det.
  Klädnypa är ju en fin uppfinning 😉

  På skolan där jag arbetar har vi en lärare som matade barnen förr med olika sällskapsfel, jag och många med mig tror ännu på brädspel, det är ju ”grejen” på något vis.

  Ha det underbart Ingrid.

 7. Ny vacker bild! Hösten gör sig på bild! Vi spelade nog olika spel, monopol spelade när jag var barn, men sen var min svärfar så fruktansvärt mycket skickligare än vi andra…

 8. Gödselspridning kan verkligen lukta illa, Vi hade ju en grisbonde som närmaste granne i Arkhyttan, och fy fasen vilken stank när han spred dyngan.
  Familjespel och även kortspel höll man ju på med i princip dagligen, men det var innan datorer och mobiler invaderade ens liv.
  Kram!

  1. Det var hemskt så det stank i morse också, men sen vände tydligen vinden och de otäcka lukten försvann.
   Det blir inte så mycket tid över för spel och annat numera. Kram

Kommentarer är stängda.