Två flugor på smällen….

….brukar man ju säga när man lyckats uträtta flera saker på en gång och det gjorde jag i dag.

Jag har varit en tur till Visby på förmiddagen för ännu en justering av hörapparaten. Vad håller hon på med, kanske vän av ordning undrar? Men den volym, som jag fick inställd förra gången, var alldeles för hög, så tillvaron har varit lite i bullrigaste laget om jag inte dragit ner volymen manuellt. Nu hoppas jag att det ska gå bättre. Det var snabbt avklarat och sen gick jag till Siesta, för det började bli lunchdags.

Favoritlunchen

När jag hade fikat färdigt tänkte jag ta mig en promenad längs Hästgatan och Adelsgatan, för det var ungefär fyrtio minuter innan det gick en buss hem, men då fick jag ett SMS från optikern: Dina glasögon är färdiga för avhämtning. Så det passade ju alldeles utmärkt att få det också fixat, när jag ändå var i stan.

Varför har jag inte skaffat terminalglasögon förut?? Så länge jag jobbade använde jag linser, men sen har jag ju under snart 20 år suttit flera timmar om dagen vid datorn och fått ont i nacken av att sikta rätt på skärmen med de progressiva glasögonen. Ett och annat skrivfel har nog berott på det också.

De ordinarie har jag inte testat av riktigt ännu, men jag inbillade mig på bussresan hem att jag ser mycket bättre på långt håll och det var ju det som var mitt tidigare bekymmer.

Nu ska jag kolla hur de fungerar när jag ser på tv, för vi har ju fått en ny australiensisk eftermiddagsserie, Love Child, fast jag är inte helt övertygad om att jag kommer att följa den. Jag har bara sett ett avsnitt ännu, men rent spontant kände jag att det är väldigt mycket frosseri i förlossningar på tv just nu. Behövs det en sån serie till?

Dagens ordspråk:
Det örat inte hör, det hjärtat inte rör.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

20 reaktioner till “Två flugor på smällen….

 1. Ja, du har verkligen varit effektiv, men det är bra att få sånt gjort som ända måste göras 🙂
  Jag har sett båda avsnitten av den nya serien … och jag tror jag kommer att fortsätta …
  Ännu ett bra ordspråk!
  Kram

 2. Så skönt att kunna pricka av flera saker på en och samma dag. Jag har terminalglasögon genom jobbet och jag använder dem mycket hemma. Så bekvämt och bra och inget guppande med nacken inte.

  Kram och god onsdag!

  1. Jag förstår att du använder terminalglasögonen hemma också. Inget guppande med nacken här heller f o m idag 😉
   Kram

 3. Det var ju jättebra, att glasögonen var klara för avhämtning just när du ändå var i Visby! Bilderna på dig med terminalglasögonen och de ”vanliga” skulle kunna vara en reklam för antireflexglas – vilken skillnad! Och vilka snygga nya bågar!
  Lunchen såg riktigt smaskig ut, roligt att skämma bort sig någon gång ibland!
  Vi har ju börjat att fika ute någonstans när vi har städning varannan tisdag…
  Solig, fin dag här idag.
  Har inte kollat på den nya serien ”Love child” än, men kanske ikväll.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag har tittat ikapp nu och jag kommer nog att fortsätta följa serien. Mina farhågor över att det bara skulle handla om en massa förlossningar verkar ha varit felaktiga. Kram

 4. Snygga , så härligt att få det ordnat eller hur?
  Och vilken timing , ibland skall man ha tur!

  Även vi har varit i stan idag och ekiperat Hassine med TVÅ nya jackor , det var verkligen på tiden !
  Trevlig kväll 😍

  1. Där ser man! Jag skulle egentligen behöva en ny höstjacka, men jag tror jag struntar i det och satsar på en vårjacka i stället.
   Kram

 5. Jag har också öron- och synbekymmer så fungerande hjälpmedel behövs. En välsignelse att det finns. Jag kör ju med terminalglasögon sen i somras och det är bättre för mig.
  Nöjd över att ha hörapparater, har en streamer till TVn och till mobilen, det är toppen.
  Kram, Gerd

  1. Någon streamer till mobilen och tv:n har jag inte, men det funkar jättebra ändå. Mobilen har ett utmärkt ljud och den har jag aldrig haft några problem med.
   Kram

 6. Ska hämta mina nya glasögon i morgon blir nog också samma meny som vanligt på fiket en hel fralla och den goda frukbakelsen👍

 7. Jag har tre par glasögon – långt håll, terminal och för läsning. Jag använder nästan bara terminalglasögonen hemma, jag tycker de är sköna för ögonen. Både vid datorn, flygeln och när jag målar. De är lagom starka.
  Bra att du fick två saker gjorda när du ändå var inne i Visby.

 8. Så bra att du kunde göra två flugor på smällen.
  Jag har just nu satt på mig mina terminalglasögon här vid datorn, jag fick nya för ett litet tag sen, men glömmer oftast att sätta på mig dom.
  Kram/Kicki

 9. Toppen att du kunde ordna dessa två saker på en och samma dag, mycket praktiskt.
  Jobbigt om det inte fungerar med hörapparaten så det är skönt att det går att fixa.
  Öron och ögon viktiga och det är bra att det finns hjälpmedel till både ock då det behövs.
  Lunchen såg god ut.
  Den serien har jag inte sett, men det brukar vara bra att kolla flera avsnitt och bedöma efter det.
  Ha det fint.
  Kram!

Kommentarer är stängda.