Nu har jag gett upp hoppet….

..om att kunna använda shorts något mer i år, så i dag snurrar tvättmaskinen med diverse sommarkläder som behöver fräschas upp inför vinterförvaringen. Byrålådorna är genomgångna och i klädkammaren har jag skiftat från sommar till vinter.

I morse var det soligt, men det mulnade till redan när jag satt och drack morgonkaffe, fast det blåser inte i dag i alla fall, så när jag laddat tvättmaskinen gick jag ut och kollade läget och det var faktiskt riktigt skönt ute.

En granne kom förbi och stannade och pratade en stund och hon påstod att det varit frost i natt och när jag kollade visade det sig, att här utanför mitt köksfönster, har det varit +2,5º som kallast, så det var inte så långt ifrån. För säkerhets skull tog jag och plockade in de fyra finaste dahliorna innan frosten tar dem och när jag ändå var på gång passade jag på och tog in parasollet och solstolen i förrådet, för dem lär man inte få någon användning för igen förrän till våren.

Grillningen på Snäckan igår blev en ganska kylslagen historia, men precis när vi kom sken solen och det var rätt behagligt när vi satt i lä för vinden. Förra gången vi var där regnade det, så då vi fick steka korvarna inne i köket i stället, men nu var vi ett trettiotal SPF-are som samlades runt grillelden. Efter maten var det ju tänkt att vi skulle idka lite utomhusaktiviteter, men vi gick in och satt och pratade i stället. Det blev lottförsäljning och kaffedrickning och ännu mera prat och till slut lottdragning. Jag köpte fyra lotter, som inte utföll med någon vinst, men man kan ju inte vinna jämt.

Dagens ordspråk:
Hämnden är den enda skuld, som inte bör betalas.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Nu har jag gett upp hoppet….

 1. Så fina dahlior! Här regnar det idag, så det ser ut att bli en kojdag för både hundarna och oss.
  Det finns ju att göra inne, tankarna har gått till sommarklädernas bortplockande, men än så länge bara i tanken.
  Kram/Kicki

 2. Här har jag tvättat shorts och badkläder för ett tag sedan, men ännu hänger sommarjackan framme. Vi har en gråmulen dag och just när min syster och jag var ute och gick, så kom det en regnskur. Men det var så lite, så det gjorde inte så mycket. Än kan det bli fina dagar, men knappast för solande och badande!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. I dag tvättade jag sommarjackan också, men jag har en sån där mellanjacka som funkar just nu. Här är det också grått och jag har suttit och skrivit lite efter gårdagens övningar med SPF. Kram

 3. Jag har också givit upp tanken på att bära shorts så det ska tvättas till helgen här. I morse var det riktigt kyligt här kan jag säga.

  Kram och god kväll!

 4. Nu är hösten verkligen här. Ska man ha utomhusaktiviteter får man klä på sig rejält. Men ni verkar ju ändå fått en trevlig träff.
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 5. Ja sommarkläder behövs inte längre. Har tvättat mina för ett tag sedan. Nu är det lite varmare plagg som gäller. Skall på mammografi idag och då blir det lite shopping. Behöver en mellan jacka och några tröjor.
  Drabbades av akut yrsel och dålig balans för en vecka sedan och fick åka ambulans till sjukhuset. De hittade inget så jag åkte hem. Idag är jag besvärsfri och det är undernart.
  Kramar från oss

 6. Ja, de få shorts som jag har är tvättade och undanhängda. Men de kortare sommarbyxorna får hänga med lite till! Gillar inte långbyxor och strumpor! 🙂
  Ni fick en trevlig dag och vackra blommor har du på ditt bord!
  Idag ska jag luncha med maken och hans två syskon. Hoppas vi slipper regn!
  Må gott!
  Gunilla

  1. Jag tycker ju att det är skönt att få ha långbyxor och strumpor, så det passar mig perfekt att få plocka bort sommarbyxorna.
   Hoppas att ni har haft en trevlig och regnfri lunch. Kram

 7. Det blev en trevlig dag tillsammans! Viktigt att ses…
  idag öser regnet ned och det blåser friska vindar. Tur att vi valde gårdagen för en träff.
  Kram.

Kommentarer är stängda.