Onsdagen i Visby

Inte sjutton vann jag något igår på de där två trisslotterna, men jag fick mig en skön promenad i alla fall. Jag gick hem via Djurgårdslundsvägen och skogen och när jag kom hem klippte jag gräset både på fram- och baksidan. Det var väl inte helt nödvändigt, men SMHI påstår att det ska bli regn, så jag ville passa på medan det var någorlunda torrt.

Fina solrosor på Djurgårdslundsvägen.

Sen tog jag mig en kopp eftermiddagskaffe och såg sista avsnittet av McLeod´s döttrar, för nu är det slut på det trevliga eftermiddagsprogrammet. Nu får vi se om Svt har något annat trevligt på lager.

I dag har jag varit i Visby igen för jag hade fått en tid vid min optiker för undersökning. Jag var där i december 2019 och då ville hon göra en justering av glaset på ena ögat, men jag tackade nej då och sa att jag skulle återkomma, så det var verkligen dags.

Allt såg bra ut, men synskärpan hade förändrats på båda ögonen, så hon föreslog nya glas och då blir det givetvis ny båge också. Dessutom tyckte hon att jag skulle skaffa ett par terminalglasögon eftersom jag sitter rätt mycket vid datorn.

När optikern var klar skulle det väljas bågar och då fick jag hjälp av en expedit. Jag har tydligen näsa för vad som är billigt, för den första båge jag provade, bestämde jag mig omedelbart för. Den satt som en smäck och den bågen visade sig vara lämplig till terminalglasögonen och kostade bara 350:-.

Sen blev det värre, runt 2000:- ligger ett par vanliga bågar på, men det är ju glasen som är dyrast. Jag vill ju dessutom ha fotokromatiska glas och det kostar en tusenlapp extra, så bara glasen gick på 7500:-, men då bjuder de på terminalglasögonen. Vad blev det då för båge till de ordinarie glasögonen? Jag valde en båge i blått den här gången, för lite vill man ju förnya sig.

Sen tröstade jag mig med en räkmacka på Siesta innan jag åkte hem igen

I dag har jag ingenting att klaga på vad gäller bussåkningen, allt fungerade alldeles utmärkt och speciellt på turen in till Visby var det en chaufför som körde jättebra och på återresan var det till och med en buss med fina och bekväma säten.

Stora Christin, som ligger precis ovanför busstationen, är klädd i rött nu.

Dagens ordspråk:
Man ska inte äta soppan lika het som den kokas.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

16 reaktioner till “Onsdagen i Visby

 1. Att glasögonen är bra är så viktigt. Jag använder mina terminalglasögon mycket och är så nöjd med dem. Ett bra komplement helt enkelt. Glasen är ju det dyraste men det är bara att bita ihop och betala. Vi fick gratis progressiva solglasögon när vi bytte senast och det var inte fel det heller.

  Vilken god macka du slog till på!

  Kram och god kväll!

  1. Mackan ser faktiskt godare ut än den var, för det var ett tjockt och väldigt torrt bröd, så det blev en hel del över.
   Kram

 2. Det var ju tråkigt, att det inte blev någon vinst på de nya lotterna, men så är det ju oftast!
  Ja, glasögon ÄR dyrt! Konstigt egentligen, att det inte går på den vanliga sjukförsäkringen, man klarar sig ju inte utan glasögon om man ser dåligt!
  Hoppas att du visar en bild på dig med dina nya glasögon när du hämtat dem!
  Räkmackan såg synnerligen läcker ut, nu blev jag riktigt sugen på en sådan!
  Det får det bli nästa gång vi har städning…
  Så bra att du fick en bekväm bussresa idag!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det händer minsann inte så ofta att man vinner något och aldrig några större vinster. Jag hoppas att de här glasögonen blir bra, för jag har sett dåligt på långt håll ett bra tag.
   Ha en fin kväll! Kram

 3. Visst är det lite nervöst att köpa nya bågar! Och dyrt, men man behöver ju…Stiliga solrosor, det verkar ha varit perfekt för dem i år.

 4. Jag har också varit hos optiker och fått ( fått och fått) nya glasögon. Mina glas gick på 8.000 kr och så bågarna därtill – och jag hittade inga billigare…Förra gången fick jag de nya glasen insatta i mina gamla bågar, men nu var det dags för nya.
  Nåja, glasögon är ett måste, så det är bara att tacka och ta emot. Och jag är mer än nöjd med mina nu.
  Kram. 🥰

  1. Jag hoppas att mina blir bra också och att jag kommer att gilla dem. Jag har sett dåligt på långt håll och det har inte känts riktigt bra vid bilkörning. Kram

 5. Synd att det inte blev någon mer vinst … men vem vet – plötsligt händer det, så man vet aldrig, det kan bli vinst när du skrapar nästa gång 🙂
  Det är dyrt med nya glasögon, men som sagt – det är bara att betala 🙂
  Kram

 6. Synd att du inte vann på lotterna, men det är i alla fall trevligt med spänningen innan.
  Så skönt med gräset klippt, det ska bli regn och vem vet hur länge och mycket.
  Glasögon är dyra saker att köpa men så nödvändiga att ha för många av oss. Hoppas att du kommer att bli nöjd.
  Jag brukar också känna för att trösta mig efter sådana bravader.
  Ha det fint.
  Kram!

  1. Visst är det kul med några skraplotter då och då. Annars spelar jag ingenting om man nu inte ska räkna månades postkodlott som spel. Men jag ser avgiften som välgörenhet och betalar gärna även om jag inte vinner.
   Kram

 7. Jag var hos optikern för någon månad sedan men behövde inga nya glas. Däremot skaffade jag ett par terminalglasögon, som också fungerar bra när jag läser. De kostade bara 390 kronor med både båge och glas. Är hur nöjd som helst med dem.

  Du verkar haft en trevlig dag i Visby och en god macka fick du dig också.

  Önskar dig en god natt och sov gott!
  Kram

  1. Jag hoppas att det ska gå att ligga och läsa med terminalglasögonen, för det går dåligt när man har progressiva.
   Kram och tack detsamma!

 8. Jag har aldrig funderat på terminalglasögon men det verkar som ett bra komplement. Jag har både progressiva och läsglasögon och det är nog snart dags för mig att besöka optikern igen. Känns som om synen försämrats väldigt snabbt efter senaste bytet. Kram

Kommentarer är stängda.