Ibland går man på en nit

Det är en ganska behaglig tisdag, men med rätt mycket moln. Jag satt ute med kaffekoppen i morse, men det blev i kyligaste laget, så jag fick gå in igen. På förmiddagen tog jag vara på lite tvätt och strykning och sen gick jag ut och ”klippte till” min  hakuro nishiki,  det lilla trädet längst till vänster. Det hade spretat iväg något enormt, så det behövdes verkligen kortas in lite.

Innan jag var färdig och räfsat upp efter klippningen och varit iväg med allt till trädgårdsavfallet, var det hög tid för lunch och jag hade bestämt mig för fiskpinnar och potatismos och det tar ju en stund att fixa till, så innan maten var klar var klocka nästan ett.

Det smakade riktigt gott!

Förutom remouladsåsen! När jag var och handlade senast köpte jag ett nytt märke och det skulle jag inte ha gjort. Nu står jag här alltså med en nyöppnad flaska Klassisk REMOULADSÅS gjord efter ett danskt recept, som enligt mina smaklökar knappt är ätlig. Ibland går man verkligen på en nit!

Nu ska jag ta mig en promenad ner på samhället och ta med mig den där trisslotten som gav 60:- i vinst. Den ska bytas ut mot två nya lotter och förhoppningsvis vinner jag så mycket på dem, att jag med gott samvete kan spruta ut den där danska såsen i kompostpåsen och köpa mig en flaska av det gamla välkända märket Felix.

Dagens ordspråk:
Inget är så väl lappat, att det inte vore bättre helt.

Trevlig tisdag!

21 reaktioner till “Ibland går man på en nit

 1. Vilken otur med remouladsåsen men du får skaffa en ny. Ärligt talat så vet jag inte själv skillnaden på svensk och dansk men den är kanske stor.
  Hoppas dina nya lotter genererar klirr i kassan!

  Kram

 2. Så fint och ansat ditt lilla träd blev! Ja, med en trädgård har man alltid något att göra…
  Var tvungen att gå ut och kolla i vår kyl vilket märke vi hade på remouladsåsen, för jag tyckte inte heller om den sist vi åt stekt torsk med remouladsås, och minsann, det var samma märke som din! Så då är vi två, som inte gillar den!
  Lite disigt väder här idag också, men absolut vindstilla och nästan 20 grader.
  Idag har vi haft städning igen och varit iväg och köpt nya skor till både K och mig. Och så fikat förstås! Det blir dyrt att ha städning på det här viset….
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Det är trevlig att ha lite trädgård i alla fall och i eftermiddag har jag klippt gräset.
   Där ser man! Vad ska vi göra med våra misslyckade såser?
   Ni är så förståndiga som kostar på er både städning och nya skor! ♥
   Kram och trevlig kväll!

 3. Sånt händer … ibland blir det bra och ibland blir det en nit. Jag har nog aldrig testat någon annan remouladsås än just Felix – och den är ju god. 🙂
  Ha en fin kväll
  Kram

 4. Du klipper verkligen ditt träd så fint! Otur med remouladsåsen, vi åt det för någon vecka sen, men jag satsade på en liten burk Eriks och den tyckte jag var god!

 5. Dricker du mjölk till fiskpinnarna? Som så lät kan förvandlas till en riktig festmåltid med ett glas vitt. Helst då en chardonnay. Synd bara att remouladsåsen var oätlig.

  Kram

 6. Så fin din trädgård är. Ni har ju blommor som håller länge där nere. Här har det varit första frosten inatt så det mesta som är kvar ute har säkert dött. Det är så dimmigt så jag har inte varit ut och kollat ännu.

 7. Jodå, en och annan sådan nit har man ju gått på inom den kulinariska världen med ”nyheter”.
  Har ju ”smakboxen ” här med jämna mellanrum och det mesta går ju att äta där men ibland hittar man något totalt oätbart, bra att prova på lite billigare på det viset om det nu är ändå en total katastrof.

  Jättefint klippt där, inte något vi någonsin hade i huset eller mitt föräldrahem, men blir det aktuellt igen så skulle jag vilja ha något liknande, bra jobbat.

  Ha det bäst.

 8. Såg också att SMHI visade att det skulle bli regn på tors- och fredag. Man kan ju alltid hoppas, men dom brukar aldrig ha rätt….. 😦
  Jag gillar dagens visdomsord, ska alldeles strax gå och snörpa ihop (för jag kan inte sy alls) ett hål på mina trädgårdsbrallor. Om jag sen lyckas så kanske jag kan använda dom när vi åker och handlar iaf….. 🙂
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.