En tur till Hemse

I dag skulle jag lämna ett blodprov på vårdcentralen i Hemse och jag hade fått en tidig morgontid, så det gick inte att idka någon shopping efter provtagningen, utan det var bara att köra hem igen.

Eller jag körde inte direkt hem, utan jag tog en tur över Eksta och Fröjel och stannade till på Stenstugu. Eva och Claudio var på gång trots den tidiga timmen och jag blev bjuden på kaffe och prinsesstårta.

Det har varit en mulen morgon och enligt prognoserna skulle det bli regn och det stämde bra, för på vägen från Hemse började det stänka, när jag kom ut från Stenstugu regnade det ordentligt och när jag kom hem vräkte det ner, så från garaget och in till lägenheten blev jag helt dyngsur. Jag fick hänga upp jackan i badrummet och blåsa håret torrt med fönen. Nu hoppas jag att jag slipper fler besök hos vården på ett tag.

Nu är det ett tillfälligt uppehåll i regnandet och solen bryter nästan genom molnen, så nu ska jag passa på att gå ut i soprummet.

Jag sparar och sparar på papper, så i dag har jag använt några timmar åt att rensa ett par gamla pärmar, för inte ska man väl behöva spara deklarationer, kontoutdrag och kvitton från 2000. Jag skulle väl ha använt en dokumentförstörare, men jag har rivit sönder dokumenten i småbitar i alla fall och sen åker de i pappersåtervinningen.

Dagens ordspråk:
Det är inte guld allt som glimmar.

Trevlig onsdag!

14 reaktioner till “En tur till Hemse

 1. Du fick trots allt prinsesstårta så den morgonturen kna inte anses förgäves. 🙂
  Jo, man bör allt använda en dokumentförstörare. De har blivit billiga de senaste åren.
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram

 2. Så trevligt att bli bjuden på kaffe och prinsesstårta. Det kallar jag guldkant på tillvaron 😀

  Vi sparar inte papper och annat mer än i fem år.

  Kram och god onsdag!

  1. Förr hade vi ju företag och då måste man spara i åtta år. Som privatperson räcker det med tre har jag för mig.
   Kram

 3. Skönt att ha sorterat ut gammalt, som inte behövs längre! Jag tror inte att någon gör sig besvär att leta i pappersåtervinningen efter privata papper och kvitton!
  Trevligt med kaffe och tårta med dottern och mågen!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Alla Åkes gamla papper kan jag ju lugnt slänga var som helst, men mitt där pnr och kontonr framgår tar jag till Stenstugu och ber Claudio bränna.
   Kram

 4. Jag är tacksam att Göran tar hand om alla ”viktiga” papper…även mina. Prinsesstårta tidigt på dagen låter inte helt fel. Den smakar gott vilken tid som helst på dygnet. Kram

  1. Gott att du får hjälp av Göran med papprena.
   Ja, prinsesstårta smakar lika gott vilken tid på dygnet som helst! Kram

 5. Prinsesstårta, det var väl en guldkant 😀
  Ja, jag har varit en papperssparare men efter hand gör jag också mindre bitar av alla papper som inte behöver sparas. Att rensa är skönt.
  Mulet här, men en kram får du!

Kommentarer är stängda.