Torsdagen i Visby

I dag har jag varit i Visby och träffat Ann-Marie, som är hemma på ön några veckor. Det är länge sedan vi setts nu, så det var jätteroligt. Jag tog bussen in och så hämtade hon mig vid busstationen. Det var ganska mulet i morse, men det klarnade upp och blev en riktigt fin dag. Vi åkte ut till Själsö Bageri där vi åt varsin härlig surbrödsmacka och sedan var vi nere vid hamnen också och gick en promenad längs stranden.

Det är väl nästan skam att säga det, men jag tror aldrig att jag varit vid Själsö hamnområde tidigare.

På tillbakavägen mot Visby frågade Ann-Marie om jag varit vid Smådjurskyrkogården någon gång och det hade jag ju inte, så då körde hon dit för att visa den för mig och det var verkligen en imponerande anläggning.

Det var ett stort skogsområde med massor av små gravar
En minneslund fanns det också
Här ligger Ann-Maries Baxter och hans föregångare begravda

När vi kom tillbaka till Visby släppte Ann-Marie av mig på Östercentrum där jag hade ett ärende. Yngsta barnbarnet Edoardo fyller år i dag och en present skulle ordnas, för i kväll bjuder mamma Eva på smörgåstårta i orangeriet. Efter att ha ordnat presenten tog jag bussen hem till Klintehamn igen. Det är bra behändigt, speciellt nu när man åker helt gratis.

Något lyssnande på sommarprat blev det med andra ord inte i dag, men gårdagens värd Alexander Antonelli fick med beröm godkänt. Han hade en väldigt behaglig stämma och spelade musik helt i min smak. Det var viktiga saker han pratade om, men han var ändå hoppfull inför framtiden.

Jag låg i solstolen och lyssnade, det var varmt och solen lyste på mig, men i öster bockade åskmolnen upp sig och helagotland.se rapporterade om åsknedslag och strömavbrott på flera ställen på ön, men vi klarade oss.

Dagens ordspråk:
Av frukten känner man trädet

Trevlig torsdagskväll och Grattis Edoardo!

15 reaktioner till “Torsdagen i Visby

 1. Det var väl en jättetrevlig torsdag! Så glad man blir över att träffa vänner och att ta en fika tillsammans. Det lyfter hela dagen!
  Här kom solen efter en grå morgon, riktigt skönt att ligga på balkongen och lyssna på en bok.
  Trevlig kväll, kram!

 2. Vilken fin djurkyrkogård det saknar jag.
  Så bra att du kan åka buss gratis och slipper en krånglig app.
  Vi måste använda en krånglig app och det kostar 45 kr enkel till stan och skall jag vidare till köpcentret är det 27 kr till. Billigare och enklare med bilen.
  Kramar från oss

  1. De där apparna är verkligen jobbiga och det var många i dag, både på dit och hemresan från Visby som hade problem. Det kändes verkligen bra att slippa det krånglet.
   Kram

 3. Vilken härlig och bra dag och än är inte trevligheterna slut! Grattis till barnbarnet och ha en riktigt trevlig och god kväll!

  Kram

 4. Vilken jättetrevlig torsdag du har haft och skall få! Grattis till dottersonen!
  Så fint med smådjurskyrkogården i fin skogsmiljö!
  Molnen på sista bilden ser ut att innehålla en hel del regn, men det gör ju inget när ni sitter i det fina orangeriet! Vilken nytta ni redan haft av det!
  Ha det så kul. kram, Monica

 5. Vilken trevlig dag med Ann-Marie.
  Själsö Bageri var tyvärr stängt den dan vi tänkt handla där, när vi hade boendet där uppe på den senaste hundutställningen.
  Hopas du hittade nån lämplig present till barnbarnet och att det blir en trevlig kväll hos Eva. Men det tvivlar jag ju inte på att det blir.
  Kram/Kicki

 6. Man behöver verkligen träffa sina vänner och umgås lite. Vi pratade just om det inatt, om att man måste försöka hitta en ny struktur i livet med meningsfulla kontakter och aktiviteter. Nu när vi ”vet” att det kommer ta åratal innan man kan röra sig fritt igen går det inte att isolera sig hemma. Det behövs en ny vardagsstruktur.

  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Det är verkligen svårt att veta hur man ska kunna komma tillbaka till ett liv som någorlunda ser ut som det gjorde före pandemin. Kram

Kommentarer är stängda.