Mitt i veckan

Gårdagens regn blev det inte mycket av med. Vi ställde in tisdagskubben, men hade inte mer än tagit beslutet, så slutade det regna och i min regnmätare var det knappt 3 mm i morse och det är långt ifrån godkänt. I dag är det lite småmulet, men varmt och skönt. På förmiddagen var jag ute och sopade av terrassen. Det blåser in så mycket skräp från björkarna och schersminhäcken, så det lägger sig i drivor längs väggen. Jag skulle hellre vilja ha ett trädäck än stenplattorna, som dessutom myrorna flyttar på.

Och så uppdaterade jag sidan med Tidningsurklipp och beställde nya färgpatroner hos inkClub. Snart är det dags för vårt årsmöte och då ska det skrivas ut en massa papper och då om någon gång är säkert någon patron tom. Alltid finns det något att pyssla med.

Det har varit dåligt med lyssnandet på Sommar i P1 de här första dagarna i veckan. I måndags var jag på årsdagskalas, så jag hörde bara en del av Olga Perssons program och igår, när jag låg i solstolen och lyssnade på Merit Hemmingsson, kom Bosse på besök. Av det jag hörde tycker jag att både Olga och Merit var bra, var och en på sitt sätt och båda spelade jättebra musik. Speciellt Olgas musikval tyckte jag väldigt mycket om. Det är så olika hur värdarna hanterar valet av låtar. En del öser på med samma typ av musik oberoende av text, medan man märker att andra medvetet låter musiken illustrera och förstärka texten.

I dag är det Peter Carlsson som sommarvärd. I programpresentationen kan man läsa att: Han är vd och grundare av Northvolt. Företaget bygger just nu en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjonbatterier för bland annat elbilar. Och i juni kom nyheten om ett partnerskap mellan Volvo Cars och Northvolt för att tillverka nästa generations hållbara batterier. Peter Carlsson var under fem år inköps- och logistikchef på Tesla Motors i Kalifornien.

Klockan är snart två och jag har tröttnat på honom och flyttat mig från solstolen till skrivbordsstolen. Ämnet intresserar mig måttligt och han talade enbart om sitt stora intresse för utvecklingen av hållbart producerade batterier och om de möjligheter det ger att skapa en bättre miljö. Det är säkert ett lovvärt syfte, men lite trist att lyssna till i 90 minuter. Musiken är godkänd, men inte mera.

Dagens ordspråk:
Blås inte på den eld som ändå brinner.

Trevlig onsdag!

13 reaktioner till “Mitt i veckan

 1. Det kom ca 60 mm igår. Mätaren var full och den går till 40 mm sen är det en bra bit upp. Det har småregnat idag också.
  Varit i Växjö och hämtat mina nya glasögon så nu ser jag igen.
  Kramar från oss

 2. Inte heller här blev regnmängden godkänd, men man får väl vara tacksam för varje droppe! Inte fullt så varmt idag, det uppskattar jag.
  Så kul att titta på dina tidningsurklipp, utom det med bilolyckan… Vilken chock och oro det måste ha varit för er när Eva blev så skadad!
  Och du är en riktig kändis; med all rätt, tycker jag, som uppskattat din blogg väldigt mycket!
  Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

 3. Lite regn i natt och en liten skur i morse, men här på eftermiddagen blev det sol igen. Luftfuktigheten är fortfarande rätt hög, man kan knappt röra sig utan att bli alldeles kladdig.

 4. Det lät inte som det mest upplyftande ämnet faktiskt så jag tror inte att det hade passat mig. Här kom det en del regn i morse men hur mycket har jag ingen koll på men nog är det torrt här.

  Kram och god kväll!

  1. Jag har förstått att ni också behöver regn. Här är det väldigt bekymmersamt med vattentillgången och regionen vädjar till både bofasta och turister att duscha med måtta.
   Kram

 5. Tråkigt att det kom så lite regn, för det behövs sannerligen på många håll i vårt land. Både för växtligheten men också för att hålla grundvattennivån bra och inte minst dessa skogsbränder som rasar för att det är så torrt i markerna.

  Vilken vacker bild med alla blommande växter utanför fönstret. Ser härligt ut.
  Ha en finfin torsdag.
  Kram!

  1. Vi får hoppas att det snart kommer lite nederbörd. Det var igång och mullrade ett tag på förmiddagen, men det blev ingenting av det.
   Kram

Kommentarer är stängda.