Veckan som gått 7-15/7

Nu är jag här igen och här kommer en liten sammanfattning av veckan som gått. Det har varit rätt skönt med en lite bloggpaus och det finns dagar då jag inte ens har knäppt på datorn, så nu har jag mycket att läsa i kapp.

Onsdag 7/7: Tömde regnmätaren på 5 mm, som kommit under natten. Varmt och skönt väder, men ganska mulet. Kerstin o Hassine anlände vid ett-tiden och först åt vi lunch och sedan satt vi ute och pratade och drack eftermiddagskaffe innan de åkte till Sicklings och installerade sig där.

Torsdag 8/7: Kerstin o Hassine kom hit på lunch och sen satt vi ute och pratade. Det är mycket som ska ventileras när man inte setts på två år.

Fredag 9/7: En mulen dag med hotande regnmoln. På förmiddag ägnade jag mig åt fredagsstädning och vid 12-tiden kom Kerstin o Hassine hit och hämtade mig och sen åkte vi till Warfsholmen där de bjöd mig på lunch. Medan vi satt där kom det en ordentlig regnskur. Efter maten tog vi en sväng till Sicklings och det fortsatte att regna. Sedan åkte vi hit till Odvalds och drack eftermiddagskaffe. Då hade det kommit 7 mm i min regnmätare. .

Kerstin o Hassine på Warfsholms Pensionat

Lördag 10/7: Dagen började ganska soligt, men det mulnade till mer och mer, fast det var uppehållsväder i alla fall. Efter dusch inklusive hårtvätt tog jag vara på lite strykning och körde en maskin handdukar. Sedan kom Kerstin o Hassine hit och vi åkte till Björkhaga och gick där och tittade oss omkring en stund innan vi gick till restaurangen och åt lunch.

På lördagskvällen bjöd Eva på middag i Orangeriet

Söndag 11/7: Lite molning på förmiddagen, men varmt och skönt och i dag åkte vi söderut och målet var Holmhällar. Där vi började med en promenad i de vackra omgivningarna.

Det blev dags för lunch och då gick vi tillbaka till restaurangen. Solen sken och det var ganska gassigt, men vi hittade ett bord med lite lagom skugga där vi placerade Hassine som vakt, medan Kerstin och jag ställde oss i matkön.

Det var en lång matkö, men organisationen var perfekt så det flöt på bra och det dröjde inte länge förrän vi satt med varsin tallrik med Holmhällars goda rödspätta på tallrikarna.

På söndagskvällen kunde jag inte låta blir att titta lite på fotbollsmatchen Italien-England, så det blev ”senafte” innan jag kom i säng. Jag brukar inte bry mig om att titta på fotboll och satt och zappade under första halvlek, men när sen Italien gjorde 1-1 blev det ju väldigt spännande att följa resten av matchen.

Måndag 12/7: 20º på morgonen och lite småmulet, men men fram på dagen blev det 26º. Pysslade med lite av varje på förmiddagen. Kerstin o Hassine kom hit och hade med sig lunch från Kustgrillen och jordgubbar från Stenhuse. Lite senare tog vi en vända till ”Gamen i Fardhem” och sen följde jag med till Sicklings där vi fikade och satt och pratade ett bra tag innan de skjutsade mig hem till Odvalds igen.

Tisdag 13/7: Varmt, varmt! Runt 30º på eftermiddagen. Kerstin o Hassine tog en promenad hit på förmiddagen och sen tog vi min bil och åkte ut på Hamnkaféet och åt lunch. Efter lunchen tog vi en promenad ut till Warfsholmen och satt på deras veranda och svalkade oss ett tag. Sen åkte vi till Sicklings och fikade innan jag åkte hem. När jag kom hem fick jag ta mig en dusch, för svetten lackade….

Onsdag 14/7: Ännu en varm dag med temperatur upp emot 30º. Jag tog en sväng upp till kyrkogården för att kolla läget och kunde konstatera att jag behöver byta några av blommorna. På kvällen kom Kerstin o Hassine hit och åt middag. Det var den sista kvällen för nu åker de tillbaka till Lidingö. Det har varit så roligt att få träffa dem igen och det är så härligt att få prata barn- och famijeminnen med Kerstin.

Torsdag 15/7: Runt 30º i dag också med lite molnslöjor. Jag kände mig lite avslagen och gjorde inte så många knop på förmiddagen, men jag uppdaterade jag SPF:s hemsida i alla fall, för nu drar det ihop sig till årsmöte och så satt jag ute och läste en stund.

Foto Mattias Ahlm

Mats Jonsson, serietecknare, författare, redaktör, 48 år, var dagens sommarvärd och jag låg ute i skuggan i solstolen och lyssnade på honom, men jag avbröt lyssnandet, för han kunde inte fånga mitt intresse så mycket att han höll mig vaken.

Han pratade mycket och fort och han sa också, att han var rädd att det skulle vara många som stängde av radion, för att de inte orkade höra på honom. Och lite så var det nog! Han var lite jobbig och musiken passade mig inte heller.

Dagens ordspråk:
Som man bäddar får man ligga.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

12 reaktioner till “Veckan som gått 7-15/7

 1. Trevligt att ”höra” av dig igen! Du har haft trevligt umgänge under veckan, det skall man ta vara på! Lite avundsjuk är jag på regnet, här är det hett, hett och knastertorrt… Igår firade vi bröllopsdag på en restaurang, vi kunde inte komma ihåg när vi senast ätit annat än det vi kockat själva! Troligen var det nästan exakt två år sen senast… Ha det gott!!

  1. Det har varit ett väldigt trevligt avbrott i vardagen att ha syster o svåger här.
   Vi har ju lyxat till det och ätit ute flera dagar.
   Ha det så bra själv Märtha!

 2. Härliga dagar med syster och svåger.
  Så ni har också haft samma äckelvärme, men du brukar ju ändå ha lite bris. Här är det kav lugnt och 36 grader på altanen, så där håller man sig ifrån.
  Trots att ACn är på i rummet så är det ändå 27 grader inne.
  Kram/Kicki

 3. Vilka bra och trevliga dagar du har haft och så mysigt med besök av din syster och svåger.

  Kram och god torsdag!

 4. Förstår verkligen, att du inte haft tid med bloggandet, du har ju verkligen varit i farten! och så trevligt det låter alltihop, luncher, eftermiddagsfikande, men framför allt mysiga pratstunder med din syster! Så söt hon är! Och lik dig!
  Men det är väldigt trevligt att du är tillbaka i bloggvärlden, det har varit tomt utan dig!
  Välkommen tillbaka-kram, Monica

 5. Ser ut som du haft riktigt bra dagar tillsammans med syster och svåger! Alldeles för varmt för att jag ska tycka det är skönt … lagom är bäst 🙂
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  1. Det är i varmaste laget även för mig som annars gillar värme. Luften är så fuktig, och då blir det blir extra jobbigt.
   Kram

 6. Vad trevligt ni haft det, i olika väderlek.
  Gillade Mats Jonssons sommarprat, tänkvärt och inte nedslående, som vissa sommarpratare tyvärr är. Gillade honom.
  Ha det skönt!

Kommentarer är stängda.