Tripsarna anfaller / Tareq Taylor

Det är varmt i dag också och vi har haft åtminstone 25-27º större delen av dagen. På morgonen var det mulet ett tag och ganska vindstilla, men nu är solen och blåsten tillbaka. Jag har gett upp hoppet om mera regn, så på förmiddagen putsade jag utsidan på mina fönster, när jag gått rundan och vattnat krukorna. Det går åt en hel del vatten nu när det är så varmt. Sen tog jag en promenad bort till skogen för att kolla blåbärsläget, men det fanns inte mycket att hämta där. Jag stoppade några direkt i munnen, men plastpåsen jag hade i fickan var lika tom när jag kom hem som när jag gick iväg.

2 tripsar på mina shorts

Med den här blåsten, har det kommit en massa millimeterstora insekter som man får på sig så fort man är ute. De gör väl ingenting kanske, men det killar överallt på huden där de spatserar fram. Jag har kommit fram till att det måste vara Trips. De har väl alltid funnits då och då sommartid, men inte i sån mängd som nu.

Nu har jag spayat mig med den där eukaluptusoljan mot mygg och fästingar som jag köpte tidigare i sommar. Få se vad de tycker om den, för nu ska jag gå ut och lägga mig i solstolen och lyssna på Tareq Taylor, som är dagens sommarvärd. Honom gillar jag! Hoppas att tripsen lämnar mig i fred så att jag kan få njuta av programmet.

90 minuter senare:

Det blev en trevlig stund i solstolen och oljan verkade fungera, för jag fick vara i fred för de där små rackarna. De höll sig på shortsen och lät min hud vara i fred.

Foto: Lina Arvidsson

Tareq Taylor var precis lika sympatisk som han brukar vara. Han berättade om mobbningen har varit utsatt för under i stort sett hela skoltiden och om hur det kom sig att han fått en sådan kärlek till maten och matlagning att han blivit kock, om kärleken till surfing som nästan höll på att förstöra hans liv och så om resan till Palestina Tareqs Taylors Matresa, som han gjorde tillsammans med sin bror Zafer och deras pappa. Jag såg givetvis den programserien, så mycket var bekant. Musiken – njaaa!

Dagens ordspråk:
Säg inte allt du tänker, men tänk på allt du säger.

Trevlig fortsättning på lördagen!

14 reaktioner till “Tripsarna anfaller / Tareq Taylor

 1. En njutbar stund då även om musiken inte var den bästa.
  När det gäller insekterna har jag för mig att drar sig till ljusare kläder men jag kan ha fel.

  Kram och god lördagskväll!

 2. Det är tur att du lyssnar på sommarpratarna! Tror jag skulle gillat Tareq, såg förstås hans resa med hans far och bror. Här åskar det nu med rejält regn också.

 3. Ja, man kan ju inte annat än gilla Tareq Taylor! Han verkar genomsympatisk, vad han är gör! Jag såg programserien ”Över Atlanten”, där han var med, och vilken glädje och hjälp han gav till de andra deltagarna!
  Jobbigt med smådjur som kryper på en! För första gången i mitt liv (!) har jag i år haft en fästing i armvecket. Det var bara en liten, liten en och jag drog ut den innan den hann göra för mycket skada, men vad det kliade…
  Om man svettas drar det till sig djur, tror jag.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Va! Är det första gången i ditt liv som du haft en fästing? Här tror jag väl inte att jag upplevt en enda sommar i hela mitt liv utan att ha fått någon på mig utom möjligen när jag var spädbarn.
   Kram

 4. Tareq gillar jag och jag såg med hans program när han åkte iväg med sin bror och pappa. Han verkar så vanlig och konstrar inte till saker när han lagar mat. Kram

  1. Han är väldigt sympatisk! Någon recensent skrev att han är den mest sympatiska vi har just nu. Kram

 5. Jag gillar också Tareq och såg naturligtvis hans TV-program och hade gärna lyssnat på hans sommarinlägg, men….. Det är alldeles för mycket bilrace och fotboll så det gäller att hinna med allt annat man ska göra, så nån radio blev det inte. Tyvärr! :_(
  Idag vattnar vi – och har klippt (o)gräs i förträdgården. Jag klippte ”innerträdgården” igår men man orkar inte ta allt när det är så varmt. Att jag vattnar beror på att nu när ALLT håller på att torka sönder så är man tvungen – och vi har ju inget bevattningsförbud här. 🙂 Sen har vi ju egen brunn också, men det går bara att vattna en timme därifrån numera. Trots att vi fick 21 mm i midsommarhelgen….. 😦 😦
  KRAM/Susie

  1. Värmen och blåsten gör att det torkar ut väldigt kvickt, så jag förstår att ni vattnar. Lite nytta ska vi väl ha som får dras med bräckvatten. Kram

 6. Hu vilka äckliga insekter som kryper på dig!
  I år har jag fått en fästing, den tredje i livet. Vid både de tidigare har jag behövt pencillin så vi får se hur det blir. Men det ser just nu inte ut att vara borrelia. Men det kan komma sent.
  Jag har inte hunnit lyssna på Tareq ännu. Lyssnade däremot till Mikael från Pfizer idag till morgonkaffet. Bortsett från den där irriterande ovanan att kasta in amerikanska uttryck mitt i svenskan så var han intressant.

  Ha en skön söndag!
  Kram

  1. Hoppas att du slipper borrelia. Jag hade det häromåret och fick äta penicillin jag också. Idag missar jag sommarprataren, men det får gå. Kram och ha en fin söndag du också!

Kommentarer är stängda.