Peppar, peppar, ta i trä!

Jag vågar nästan inte säga det, men i dag är det första dagen som jag inte har några kramper eller smärtor i benstommen efter det där benskörhetsdroppet. Två veckor med mer eller mindre ont räcker bra, så jag är väldigt försiktig i dag och försöker att inte göra någonting som ska reta upp ryggen. På måndag ska jag ringa mottagningen och berätta om de biverkningar jag har/har haft, så får jag höra vad det säger om det.

Därför har jag inte gjort något speciellt i dag, trots jag hade behövt dammsuga av lite. Jag har i stället tagit det väldigt lugnt. På förmiddagen satt jag ute på terrassen och läste och efter lunchen tog jag en sväng upp till Stenstugu med bilen och därifrån upp till Fröjel kyrkogård. Vi har haft ett riktigt behagligt sommarväder i dag.

Eva har börjat plantera i orangeriet.

Min gamla vindruvsplanta trivs med att ha kommit under tak igen.

Eva och Claudio håller på med pallkragarna som står utanför orangeriet.

Det är trevligt att sitta i trädgården och njuta av solen och värmen, men jag skulle ju till kyrkogården i Fröjel också, så efter ett tag tackade jag för mig och körde dit. Egentligen borde jag ha gått och plockat liljekonvaljer till Åke, men jag vågade inte mig på några såna övningar i dag.. Läget på graven var helt ok och sen gick jag ut en sväng till Kastalen och tittade på den fina utsikt man har därifrån.

Dagens ordspråk:
En pessimist ser en svårighet i varje uppgift. Optimisten ser en uppgift i varje svårighet.

Ha en skön fortsättning på lördagen!

16 reaktioner till “Peppar, peppar, ta i trä!

 1. Åh så skönt att smärtan gett med sig, hoppas att det förblir så.
  Men konstigt att den blev en sån biverkning,
  Så fint i Evas orangeri.
  Kram!

 2. Så skönt att du slapp smärtan idag! Hoppas att det håller i sig! Och att det gjort nytta på något sätt? Bra att du ringer och berättar om dina biverkningar för dem som ska få en sådan spruta. Visste du innan att du kunde få så ont?
  Så härligt med orangeriet! Dubbelt så roligt att odla med så vacker omgivning!
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  1. Några dygn med besvär var jag varnad för och man skulle ta alvedon morgon och kväll några dagar, men så här illa trodde jag aldrig att det skulle bli. Kram

 3. Hoppas nu att värken klingar av, ständiga smärtor är ett obeskrivligt tillstånd.
  Så vackert orangeriet är, jag gissar att det är en odlares dröm!

  1. Ja, tänk om jag hade haft ett sånt att rusta i. Jag fick nöja mig med mitt lilla på 4 kvm, men det gick bra det också.

 4. Skönt att värken förhoppningsvis har gått över. Jag har inte alls haft någon känning av detta.
  Kram

 5. Vilket fantastiskt växthus det kommer att bli och tänk när druvorna hänger från taket så småningom. Bra att du blir bättre i din rygg. Här är det hur härligt som helst ljust dygnet runt och varmt. Till och med i vattnet är det 20 grader. Enda negativa är alla pollen so ligger som en gul matta överallt och det har inte regnat på flera veckor så det går inte bort heller. Näsa hals och mun känns som om dom vore full av sand. Usch. Ha nu en riktigt härlig helg.

  1. Frömjöl, eller polen har vi också massor av nu och allting täcks att ett gult lager. Ett ordentligt regn skulle sitta bra. Ha en fin helg du också!

 6. Så fint orangeriet är så det kommer de att få mycket glädje av.
  Skönt att biverkningarna börjar avta men det är nog klokt med en viss försiktighet ändå.
  Kloka avslutande ord som vanligt!

  Kram och god nationaldag!

Kommentarer är stängda.