Invigning av Evas orangeri och Mors dag

Sol 16º och inte alltför blåsigt har det varit i dag och det blev en riktigt fin mors dag. Vi var alla inbjudna till Stenstugu för att inviga Evas orangeri, som Eva och Bosse byggt med gemensamma krafter. Ja själva byggandet har ju Bosse stått för, men med gemensamma idéer och återanvändning av gamla fönster och annat, har det blivit riktigt fint. Claudio och barnen har hjälpt till med målning och nu återstår bara för Eva att plantera tomater och annat som hon drivit upp inomhus. Och så skulle ju Mors dag firas också..

På förmiddagen satt jag ute och började läsa Anna Janssons bok Dödslistan, en ganska ruskig historia som handlar om mäns våld mot kvinnor och om hur sexuella övergrepp i barndomen kan förstöra livet för en ung människa.

Strax för ett kom Krister o Thomas och hämtade mig och så åkte vi till Stenstugu där barn och barnbarn var samlade. Det blev några riktigt trevliga och välsmakande timmar ute i solskenet.

Dagens ordspråk:
Det är bara i lexikon som lön kommer före möda.

Ett varmt tack för en jättefin dag!

18 reaktioner till “Invigning av Evas orangeri och Mors dag

 1. Låter som en fantastiskt invigning av detta, precis som sig bör efter allt det arbetet.
  Kul att gammalt kommer till nytta också, lite av tjusningen där antar jag.

  SV: Hoppas din resa blir av!!

  Ha en fin ny vecka. 🙂

 2. Så fint det har blivit i orangeriet och hyvelbänkar är ju en riktig ”innegrej” nu för tiden! Och med historien bakom blir den ju ännu värdefullare!
  Det låter som du har haft en härlig Mors dag du också!
  Kram, Monica

 3. Minns att du visat bild på work in progress och det har verkligen sett så fint ut. Hoppas tomaterna kommer att trivas!

 4. Så bra att Åkes hyvelbänk fått en ny fin plats … ett härligt orangeri som säkert kommer att vara till glädje i många år.
  En härlig dag … och spännande presenter!
  Kram

 5. Så trevligt att Åkes hyvelbänk kommit till användning på ett lite annorlunda sätt. Sådant gillar jag 😀

  Kram

 6. Tala om återvinning på bästa vis. Orangeriet blev jättefint.
  Hoppas du vann på lotterna!
  Kram

Kommentarer är stängda.