Om man ska vara positiv….

… och det ska man ju, så verkar det som om det där osteoporosdroppet, som jag fick i fredags, har någon typ av effekt i alla fall. Igår natt och i natt har jag inte kunnat sova klokt, för jag har haft så ont i bröstkorgen. Det har varit obekvämt i sängen hur jag än har legat och i natt var jag uppe och tog ett par alvdedon, men de hade ingen större effekt. Det är en förväntad biverkan som kan uppträda första gången man får det här droppet och det kan sitta i några dagar, så det är väl bara att tåla sig.

Det har börjat regna lite lätt och plastslangen från stuprännan har börjat rulla ut sig. Det blir gott för gräsmattan och buskar och träd att få lite vatten. Man ser att det behövs.

Det verkar som om det här regnet ska hålla i sig under dagen, så det lär nog bli inneaktiviteter den här tisdagen. Igår var jag just inte i form för någon promenad, men jag låg i solstolen ett bra tag efter lunchen och njöt av solvärmen, fullt påklädd i jeans och långärmad tröja, men avsikten var ju inte att sola.

Nu snurrar tvättmaskinen och sen tror jag att jag ska ta mig samman och baka några kakor. Det är länge sedan jag hade något hembakat, för jag är ju ett kakmonster och så länge det finns något i burkarna så äter jag, men man vill ju ha något gott till eftermiddagskaffet och det är ju knappast nyttigare med köpekakor.

Dagens ordspråk:
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Trevlig tisdag!

18 reaktioner till “Om man ska vara positiv….

 1. Det låter ju inte kul med ont i bröstkorgen och svårt att sova, men trösterikt att det är en förväntad biverkning – då behöver du ju inte vara orolig för det! Hoppas nu att det också gör förväntad nytta!
  Vilken underbar ny header du har! Naturen gör de praktfullaste konstverken!
  En gammal tall-rot?
  Vi fick också regn idag på morgonen, 5 mm bara, men man är ju glad för alla droppar! Ser att dina vallmo kommit långt och att dina gullvivor har slagit ut! Mina gullvivor har nästan vissnat helt nu, men åh, så fina de var!
  Vi får se om det blir någon promenad idag, än är det grått och mulet och inte särskilt lockande att gå ut.
  Ha en skön dag Ingrid!
  Kram, Monica

 2. En klen tröst att det är övergående besvär, men ändå skönt att veta att det är så … Att inte kunna sova, p.g.a. smärta är inte kul!
  Vi har fått en hel del regn i omgångar och idag blåser det.
  Ha en fin fortsatt tisdag!
  Kram

 3. När man har ont och vet varför och att det snart går över, göra det det i alla fall lite lättare. Hoppas det går åt rätt håll nu.
  Här har det regnat och regnat i flera dagar, men idag är det lite bättre.
  Jag bakade rundstycken igår och har lite hembakade bullar och kakor i frysen, så jag väntar nog några dagar till med påfyllning.
  Trots vädret, ha en bra dag!

 4. Då verkar det i alla fall som om droppet har effekt som det ska i alla fall.
  Här ösregnar det och kommer nog att göra så fram till på torsdag tyvärr. Nåja, bara att ogilla eller gilla läget.

  Kram och god tisdag!

 5. Nä, man har inte så mycket annat att välja på än att gilla, eller ogilla, läget. Springa efter eller bli släpad efter en vagn för att använda en Aristotelesreferens beträffande den fria viljan.
  Ha en fin tisdag. Baka goda kakor, det är du värd till eftermiddagskaffet.
  Kram

 6. Så trist att ha så ont att du inte kunde sova, hopas det är snart övergående.
  Den är vacker din nya header, Naturen levererar.
  Kram

 7. Jo, jag hade ju hört talas om att du skulle få dropp för benskörheten. Illa att det gjorde så ont att inte Alvedon hjälpte men hoppas det går över fort.
  Jag äter ju sådan medicin i veckotablett.
  Hembakt är bäst!
  Trevlig kväll, kram!

  1. Veckotabletten har jag ätit i lite drygt fyra års tid, sen var det paus i två år, följt av dagliga sprutor med forsteo i 18 mån och så nu det här. Är man försökskanin eller…..
   Kram

 8. Gullvivor är så vackert! Hoppas du får lagom regn och att sömnen snart blir bättre, det är viktigt att få sova, men också viktigt att du får bra effekt av medicinen. Kram.

 9. En förväntad biverkning är ju bättre än en oväntad trots allt.
  Hoppas det var bättre natten till idag iallafall.
  Gårdagen innebar mycket regn för oss här på västkusten, ska enligt smhi bli ännu värre idag.
  Tvi vale.

  Jag hoppas frugan här kommer igång med bakandet snart igen, saknar hennes bröd och kakor.

  Ha det fint nu Ingrid.

Kommentarer är stängda.