Lite ruggigt i dag

Jag låg länge i morse och det var lika bra det, för det är blåsigt, det småregnar och det är bara 11º, så någon uteaktivitet är inte aktuell för min del i alla fall. I dag hade jag ju annars tänkt mig att gå den där tipspromenaden här i samhället, som jag började på i fredags, men jag hoppas att det kanske går att göra det vid något annat tillfälle.

Vet du vad det ska bli här? Det är min granne som har satt ner fem meter höga humlestörar i hörnan i sin rabatt. Nedanför har hon planterat tre humleplantor och det ska bli väldigt spännande att ser hur de kommer att utvecklas i sommar.

Krister o Thomas har humle i sin trädgård och Krister är övertygad om att humlestörarna snart kommer att vara en enda grön pelare där i hörnet.

Jag ska fortsätta att följa tillväxten, för humleskotten växer väldigt fort om de trivs. 20-30 cm per dygn läste jag någonstans.

Det kommer säkert att bli jättetjusigt fram på sommaren!

Igår eftermiddag blev det riktigt skapligt väder även om det blåste lite kyligt och när Krister o Thomas åkt tillbaka till Visby tog jag med mig min bok, som jag skrev om igår och gick ut i kökshörnan och satte mig där och läste några kapitel. Den är verkligen bra!

På kvällen såg jag på årets final av Let´s Dance lite till och från. Jag hade väl ingen favorit egentligen, men trodde faktiskt att Anis skulle vinna, men så blev det inte och det känns bra det med. Filip har varit duktig och han har haft lite motvind genom föräldrarnas kändisskap.

Nu blommar brudspirean äntligen!
Dagens ordspråk:
Man måste vara om sig och kring sig om man ska få något i sig och på sig.

Trevlig söndag!

19 reaktioner till “Lite ruggigt i dag

 1. Spännande med humlestörarna! Hoppas att du visar hur det går? 20-30 cm per dygn låter ju otroligt mycket! Man skulle nästan bli rädd att vakna en morgon och inte kunna öppna ytterdörren…😂
  Men härligt att få en grön vägg bakom sig där i hörnet! De måste väl nästan nå upp till grannen ovanför?
  Lite växlande väder här idag.
  Hoppas vädret bättrar sig snart hos dig, så att du kan komma ut på din tipspromenad!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Störarna är hur höga som helst, det ser egentligen inte klokt ut alls.
   Jag hoppas också att vädret snart ska bli bättre igen, men i dag är det inte roligt alls.
   Kram

 2. Det kan man kalla en snabbväxande växt! Tacksamt med sådana.
  Vi såg också finalen och jag trodde att Anis skulle vinna men så blev det inte. Dock tyckte jag att det var rätt person som vann.

  Kram och god söndag!

 3. Ja, humle är en snabbväxande och frodig växt på rätt ställe! Vädret… här kom precis en skur, men nu är det uppehåll igen! Längtar så efter soliga dagar nu och värme…
  Såg också finalen och tycker killarna har utvecklats så mycket! och vilka goa och kompetenta danspedagoger! Ja, jag gillar att se när de dansar… resten runtomkring kan jag vara utan! Alltså inte lätt att vara kändisbarn!
  Må gott!
  Kram Nilla

  1. De var jätteduktiga båda två och jag tycker nog att rätt person vann. Personligen har jag lite svårt för både David Lindgren och Petra Mede, så jag orkar nästan aldrig se hela programmen, men man vill ju hänga med lite i alla fall.
   Kram

 4. Vi hade en solig och fin förmiddag, men nu är det molnigt och blåsigt. Spännande med humlen!
  Fint med brudspireans skira blommor tillsammans med tulpanerna!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Jag älskar brudspirea och på Stenstugu hade jag en häck av den som vindskydd. Den doftar så gott också.
   Kram

 5. Spännande! Hoppas vi får följa hur det växer. Ska de göra öl?

  Önskar dig en lugn och skön fortsättning på söndagen!
  Kram

  1. Nej, jag tror inte att min granne har de ambitionerna, men blir det bra med kottar kan hon säkert dela med sig. Hembryggt öl är populärt på Gotland.
   Kram

 6. Vi hade humle på uthusväggen i Arkhyttan, Jag tog av misstag kål på den några gånger när jag vattnat stallplanen med Round up och det rann med hjälp av regnvattnet ner till humlen som dog, eller i alla fall vissnade, men nästa år var den där igen och växte upp till taket.
  Nu på eftermiddagen blev det så skönt väder att jag tog mig ut för att rensa lite ogräs. Men smidig som ett kylskåp så blev det inte många minuter innan jag var helt slut i kroppen.
  Nu börjar jag bli riktigt irriterad på att jag har så dålig ork i kroppen.
  Kram/Kicki

  1. Visst blir man irriterad när kropprackar´n inte vill! Så fort man ska göra någonting tar det emot efter en liten stund. Just nu har jag också mycket besvär med ryggen och det känns inte roligt alls….
   Kram

 7. Eftersom vi vill se på ”muren” från en annan kanal (och vi kan inte banda sverigekanaler) så ser vi endast andra halvan av Let´s Dance. Anis är min vinnare, även utan glassko. Ikväll blir det sen att se vem som blir Mästarnas mästare. Har ingen favorit där heller, inte heller i Robinson, så allt är bara underhållande. Fint och varmt väder här idag med lite blåst, rabattkrypande hela dagen. Ha det gott i kökshörnan!

  1. Jag har också sett på Mästarnas mästare och där var jag övertygad om att Andrè Myhrer skulle vinna och det gjorde han ju också. Så skönt det låter med rabattkrypande, det borde jag också ägna mig åt….

 8. Det var rejäla störar till humlen! Vi hade nedanför balkongen när vi bodde i hus och den växte alltid upp och slingrade sig runt balkongräcket, men dricka gjorde vi aldrig.

Kommentarer är stängda.