Första dagen ute

Premiärerna duggar tätt nu och i dag var det första gången för pelargoniorna att få känna på sol och blåst. Jag satt ute med min frukost i dag också, för det är jätteskönt väder även den här tisdagen och när frukosten var avklarad bar jag ut pellisarna. De får komma in på nätterna ett tag i alla fall tills de har acklimatiserat sig lite.

Måndagen blev riktigt behaglig och på förmiddagen tog jag bilen och åkte upp till Stenstugu och vårstädade och tvättade den. Det var varmt och härligt väder, så det var en helt perfekt dag att göra det på och dessutom ska jag in och besikta den i morgon och då vill man ju att den ska se någorlunda hyfsad ut. Den har fått sina stötar, repor och bubblor här och där, men det är kanske inte så konstigt efter alla år och jag måste väl säga att det är inte jag som orsakat alla. En del, men inte alla!

När jag kom hem var det dags för lunch och då gjorde jag spenatstuvning med stekt falukorv och ”små söta tomater” och till efterrätt en stor härlig apelsin. Sen tog jag mig en liten slummer i solstolen en stund. Det blåste, men inte värre än att det gick att ligga där.

Det blev minsann en premiär till den här måndagen. Eftermiddagskaffe i kökshörnan!

I dag ska jag börja med att ta en promenad till Suderviljan och se om jag kan hitta något trevligt att sätta på hyllorna i kökshörnan, för där är det fortfarande tomt. Jag tänkte sätta dit några krukor med penséer, men lusten gick av mig när det har varit så kallt och eländigt, men nu är läget ett helt annat.

Lite smolk i glädjebägaren är dock statistiken över smittade i covid-19 här på Gotland. Jag har ju inbillat mig att det skulle avta efterhand som allt fler blir vaccinerade, men så funkar det tydligen inte. Igår rapporterades att det konstaterats 41 nya fall sedan i fredags. Gotland ligger annars bra till och har högst antal färdigvaccinerade i landet. Nu får de som är födda 1960 och tidigare boka tid.

Dagens ordspråk:
Arbeta som om du skulle leva i evighet, lev som om du skulle dö i morgon.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Första dagen ute

 1. Så skönt det låter med en slummer i solstolen efter lunch! Det är något jag sällan gör, men det har hänt att somnat i hammocken en stund.
  Varmt här idag också, 17 grader nu vid 11-tiden, men lite disigt.
  Konstigt att antalet smittade fortsätter att öka som det gör. Lite beror det väl på att fler testar sig?
  Ha en fortsatt skön dag, kram, Monica

  1. Här har vi 18º på skuggsidan, så skönt!
   Ja, man kan undra vad det beror på. Nu har vi 17000 turister här under helgen och det lär väl inte underlätta för sjukvården.
   Kram

 2. Då får jag önska lycka till med besiktningen av din bil, lia nervöst varje gång man ska dit brukade jag känna när jag hade bil.
  Bra att det finns en sådan årlig kontroll dock.

  Ja, coviden tycks inte lugna ner sig ännu, hoppas det snart är över, så många liv det har kostat världen, så många anhöriga som drabbats….man blir bedrövad.

  Ha en fin dag Ingrid.

  1. Tack, jag hoppas att det går bra i år också!
   Man blir verkligen bedrövad när man tänker på vad det här viruset ställt till med….
   Ha det gott!

 3. Det smakar bättre med frunost ute. Sommaren kom plötsligt i går och nu är träden gröna. Just nu är det 22 grader och vindstilla.
  Kramar från oss

  1. Det är ett otroligt omslag i vädret och man blir nästan lite förvirrad. Hur ska man klä sig?
   Kramar till er!

 4. Lycka till med bilen!
  Ja, vilket konstigt väder. Igår hade vi 19 grader, idag har vi dagsregn och 10 grader. Inget balkonghäng på något vis. Bara att invänta bättre tider 😀
  Ha det fint, kram!

 5. Så fint dina pelargoner tar sig! Själv måste jag komma till skott och få köpt lite sommarblommor.
  När det gäller smittan så är det tyvärr många i arbetsför ålder som inte är vaccinerade. Dessutom har vi alla barn och ungdomar som inte heller är det. Med andra ord kan det nog ta sin lilla tid.
  Igår hade vi fint väder men i dag kan vädret inte bestämma sig.

  Kram och god tisdag!

  1. Ja, pellisarna har tagit sig bra, men nu har de fått flytta in igen, för det blåser så hemskt, så jag var rädd att de skulle blåsa sönder. Jag blir så trött på all blåst……
   Kram

 6. Nej, jag ska inte ta det lugnt med trädgårdsarbetena! Tvärtom, jag ska lyda devisen du har på bloggen – den var perfekt!! 🙂
  Och det här med trädgårdsarbete tycker ju jag egentligen är väldigt roligt. Alltså nåt att njuta av. Det är bara det att nu när jag varit ”ur form” det sista året och dessutom några år innan dess, då har jobben börjat bli lite övermäktiga. som tur är har Rolle hjälpt till en massa, men han är inte direkt intresserad så han kan ibland göra lite konstiga saker (som att klippa ner mina fina klematisar ända till backen). Dessutom klippte han av en jättefin grov gren på en av klängrosorna igår, trots att jag stod bredvid och visade exakt vilken och var han skulle klippa. 😦
  Men jag sa inget, för då säger han direkt; ”Klipp själv!” och med min hand som tagit lite stryk av allt klippande så kan jag inte ta í ordentligt. Jag får vara glad att han gör så mycket….. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  1. Evas Cludio fick en trimmer och med den utrotar han det mesta. Det blir inte mycket kvar där han har gått fram.
   Kram

 7. Men vad tråkigt att covid har blivit värre hos er, hemskt. Hoppas det vänder snart.
  Skönt dock att du har bra vårväder, något att glädjas åt!

  1. Ja, vädret är härligt, men det blåser hemskt nu igen. Jag fick plocka in mina pellisar igen.
   Kram

 8. Men de är redan väldigt stiliga, dina pellisar, som du så tappert bär in! Hoppas besiktningen går bra, det är alltid lite nervöst oavsett hur bilen egentligen mår.

Kommentarer är stängda.