I dag ska det regna….

…. med början vid elvatiden, så det var tur att jag kom iväg ut i går. Det lär dock inte bli några större mängder, enligt klart.se ska vi få 1,6 mm, precis lagom mycket så att man håller sig inomhus.

Allt är inte vackert när man är ute och går i naturen. Igår såg det ut så här på ett ställe nere vid stranden. Varför köra hela Strandkvior ner och dumpa skiten vid stranden, i stället för att fortsätta till Återvinningen med det, fast det är klart, det kan ju vara någon av de som har sina stugor längs vägen eller nere vid stranden. Det är ingalunda någon ursäkt, för även turister och sommarboende ska bete sig som folk.

Hade jag haft handskar skulle jag ha rotat igenom kassarna och försökt luska ut vad det är för en idiot som beter sig på det här sättet. 🤬

Jag satt och såg på Drömpyramiden igår kväll medan jag väntade på att Let´s Dance skulle börja och där kom den här frågan upp. En fråga som jag visste svaret på.

Jag försökte med telepati: purjolök, purjolök, purjolök…. men inte sjutton fungerade det. De klarade inte den frågan.

Hur visst jag nu det? Hos Lena, med bloggen Lena i Wales och Spanien kan man hitta mycket intressant information om Wales och ett inlägg som jag läste för inte så hemskt länge sedan heter, Fakta om Wales. Där kan man bland mycket annat läsa att att purjolöken är Wales nationalgrönsak och det hade fastnat i mitt huvud.

Så blev det då dags för Let´s Dance och även om jag har lite svårt för både David Lindgren och Petra Mede har jag faktiskt sett nästan alla avsnitt i år, för även om reklampauserna är tråkiga är det rätt bra underhållning. Det ska bli spännande att se vem av finalisterna som vinner den där åtråvärda glasskon.

Dagens ordspråk:
På rullande sten växer ingen mossa.

Ha en skön söndag!

19 reaktioner till “I dag ska det regna….

 1. Vad roligt att du kunde svaret! Och roligt att de tog upp något om Wales.
  Tack för länken.
  Tyvärr har du fått vädret vi hade igår, regn, men kan glädja dig med att vi har sol idag, så det får du imorgon!

  1. Lite försenat har det börjat stänka nu, vi får väl se vad det blir av det. Njut av solen! Kram

 2. Jepps, jag satt också och försökte ”telepatisera”: purjo, purjo… Och källan till vår kunskap är densamma! Man lär sig mycket genom att ha trevliga bloggvänner och när man bloggar själv (har just inhämtat intressant kunskap inför mitt inlägg på tisdag…). Regnet som kommer via Östersjön kommer hit i natt, nu skall en rabatt få besök. Mors Dag i Finland idag, men här är vi moderlösa och barnlösa = vanlig dag.

  1. Visst är bloggandet och bloggläsande en källa till kunskap på olika sätt. Vi utvecklas lite för varje dag. Ha en fin dag även om du saknar både mor och barn!
   Kram

 3. Det där med sopor som slängs hej vilt ute i naturen förstår jag mig inte på alls.
  Finns ju en och annan människa som behöver en reprimand helt klart.

  Programledarna i ”Let´s Dance” faller inte heller mig i smaken riktigt, så mycket att jag inte sett många avsnitt alls denna säsong.
  Är väl en vanesak, kanske ger det en ny chans nästa säsong,
  Men det lilla jag har sett gör ju att man inte kan ge annat än bra beröm till deltagarna, duktiga är de ju.

  Ha nu en fin söndag Ingrid.

  1. Jag beklagade mig för sonen, som till en del håller med mig. Men det är väl helt enkelt så att David Lindgren och Petra Mede är engagerade just för att de är sprattelgubben David och pompösa Petra.
   Ha det så gott!

 4. Vi fick faktiskt 6 mm regn i natt, och idag skiner solen igen. Perfekt!
  Ofattbart att bara slänga sitt skräp i naturen så där.
  Visst är Let´s dance underhållande, även om jag, precis som du, har lite svårt för David Lindgren och Petra Mede. Tråkigt att Keyo åkte ut, jag hade velat se henne och Filip i finalen. Jag tippar att Filip vinner!
  Ha det så skönt och hoppas att ni får det regn ni behöver på er vackra ö!
  Kram, Monica

  1. Här har det börjat stänka lite lätt nu. Vi får väl se om det blir något av det.
   Omröstningen om vem som ska vinna kan gå precis hur som helst, för det är till syvende och sist inte dansen det gäller, utan sympatierna för de medverkande som ger poäng. Jag tror att det blir Anis!
   Kram

 5. Jag kunde också svaret tack vare Lena och hennes informativa blogg!
  Själv tycker jag att programledarna är bra men däremot tyckte jag att fel person åkte ut i går. Nu röstade jag inte så då har man visst inte rätt att klaga 😉

  Kram och god söndag!

  1. Jag rösta aldrig jag heller, men tillåter mig ändå att tycka till. Jag vill att Filip ska vinna med misstänker att Anis har flera sympatisörer
   Kram

 6. Dagsregn här, jag har vågat vägra gå ut. Liksom mer blivit en latmask på soffan och det är inte det jag vill.
  Såg Let´s Dance. Jag gillar absolut inte Petra Mede i någon form även om hon är superduktig och smart. David Lindgren får gå an. Men spännande att se dansarna, vilka scener!
  Fy f.. för de som skräpar ner i vår vackra natur!! Grrrr
  Trevlig söndag, kram!

  1. Inte blev det mycket av det där regnet, men det har stänkt lite och det blåser. Jag har inte haft näsan utanför dörren.
   Kram

 7. Här har det regnat 35 mm de senaste dagarna.
  Fick Gotlandsbesök i torsdags, jag hämtade i O-hamn och det regnade både dit och hem. Idag var det dags för hemresa och det regnade hela vägen till O-hamn. Tillbaka körde jag E22:an och det störtregnade fram till Kalmar sen kom solen fram om än lite blek i början.
  6 grader i morse vid 8 och 20 grader när jag var hemma igen vid 17.
  Körde lite omvägar för att se på ett grönskande landskap och rapsen börjar visa gult nu, det är så fantastiskt grönt och vackert nu.
  Kram

  1. Så trevligt det låter med gotlandsbesök, men jag förstår att det var lite jobbiga bilresor i regnet. Men det måste vara väldigt vackert i Skåne den här tiden. Få se in vi får någon värme i morgon. I dag har det varit en riktigt trist söndag och något regn att tala om kom det inte.
   Kram

 8. Det där skräpslängandet är förfärligt. Man har ju ändå packat in det i påsar, varför inte göra rätt då? Hoppas du fick lagom mycket regn nu inför värmen som nog kommer till dig i morgon!

 9. Det är alltid tråkigt när folk skräpar ner. Onödigt är det också.
  Vra vid stugan, men det började regna och jag åkte hem. Men tog en omväg och fick mig lite mat och köpte en kylskåpstermometer.
  Nu sitter jag här, tar en paus från studierna, och lyssnar på ljudbok och läser bloggar.
  Ha en fortsatt bra kväll och sov gott!
  Kram

Kommentarer är stängda.