Underliga saker händer

Det är ännu en mulen förmiddag, men lite varmare, så kommer solen fram kan det nog bli ganska behagligt. Igår blev det rätt drägligt fram mot eftermiddagen, det märkte jag när jag stod och pratade med några grannar på framsidan där det var lite lä.

Igår kväll, när jag inte hittade något sevärt på de vanliga kanalerna, gick jag in på Netflix för att se om där fanns något trevlig film och det finns ju massor. Först bland förslagen var givetvis en italiensk film som på svenska heter Solen i ögonen

Den handlar om en advokat, som när hennes långa äktenskap slutar i moll hittar en ny mening med livet. Hon är barnlös, men genom att jobba i ett flyktingläger träffar hon en pojke som förändrar hennes liv. En liten sargad flyktingpojke som glömt bort konsten att tala. Hon älskar honom så mycket, att hon har modet att släppa taget om honom när hans två bröder, som han skiljts ifrån under resan över Medelhavet, kommer tillrätta.

Jag tyckte mycket om filmen och kan varmt rekommendera den. Den är känslosam utan att vara smetig.

Underligt! I tisdags när jag körde hem från Mattshagen och passerade fd Mälarskog hörde jag några konstiga ljud: grrr piiip brrr ♪♪♪ swish ♪♪?

Var kommer ljudet ifrån?? Är det från sågverket, men musik spelar de väl ändå inte där? Så kom jag på att det givetvis måste vara bilradion, som jag aldrig använder. Helt plötsligt hade den fått ett eget liv! Och jag fick den inte att tystna hur jag än skruvade och vred och tryckte på alla knappar, så jag tog bort fronten på den och hoppas att det hjälper. Jag är ju rädd att den ska stjäla ström från batteriet. Det är mycket konstigheter med den där bilen. Det märks verkligen att den är tjugo år gammal.

29 april är det ju i dag och ikväll bjuder Studieförbundet Vuxenskolan på en digitalt sänd föreläsning via Zoom med gotlandskännaren Calle Brobäck och den här gången kommer Calle att prata om de olika gatunamnen på olika orter på ön.

Här står Calle Brobäck vid Mose bod på Stora Karlsö och berättar en rad av sina gotländska skrönor för oss SPF:are när vi var där på besök på midsommarafton 2019

Jag har annars inga bestämda planer för dagen. Det beror lite på vädret, men jag behöver i alla fall åka och handla och så kanske jag tar mig en tur upp till Stenstugu och kollar växthusbygget. Om bilen går??

Trevlig torsdag!

12 reaktioner till “Underliga saker händer

 1. Hoppsan, en radio med eget liv?
  Hujeda mej 😉

  Tjugo år sätter ju sina spår i en bil, elsystemet och rost är enligt min erfarenhet det som är värst, sen får man ju byta ut en del andra detaljer allt eftersom.
  Det är dyrt att ha bil.

  Tillönskar dig en fin dag Ingrid.

  1. Rost har vi inte så stora bekymmer med här på ön eftersom vi kör saltfritt på vintrarna.
   Visst är det dyrt att ha bil!

 2. Min Lilla Mhy, årsmodell 2008, stod parkerad i 30 graders kyla i några timmar och slocknade totalt. Bilradion gick inte att återuppväcka med amatörmedel. Struntade i det, tills den efter cirka tre år helt plötsligt vaknade av sig själv! ingen kan förklara vad som hände, men där snurrar den på…

 3. Så lustigt med radion, som plötsligt vaknar till liv!!! De sista tio åren jag jobbade, bodde vi här i Höllviken och jag körde varje dag de 5 milen till Lund och sedan 5 mil hem igen. Då hade jag alltid radion på ”Radio Malmöhus”, där man förutom musik fick aktuell trafikinformation. Det var jättebra!
  Så kul att det anordnas digitala föreläsningar! Mycket sådant hoppas jag lever kvar när corona-pandemin är slut!
  Ha en riktigt skön vårhelg, Ingrid!
  Kramar, Monica

  1. Åke hade alltid radion på, det gick ju inte an om han skulle råka missa någon nyhetsutsändning. ♥ Jag tror säkert att en hel del av det vi fått lära oss använda kommer att leva kvar.
   Tack detsamma Monica!

 4. Kanske någon från ”andevälden” som hittade sin favoritmusik på din bilradio, det tekniska brukar de vara bra att ”pilla på” Tro det, den som vill 🙂

  Kram

 5. En självspelande radio i en så pass gammal bil låter minst sagt imponerande men även irriterande. Bilar ska liksom bara fungera. Samtidigt är det positivt att den har hängt med så länge för det är långtifrån någon självklarhet.
  Härligt när man hittar en bra film att se på så tack för tipset!

  Kram

 6. Min bil är lite yngre, så radion fungerar som jag förväntar mig. Det enda är när yngste sonen lånat den, då brukar det plötsligt vara en helt annan kanal, men jag har lärt mig att byta tillbaka.

 7. Märkligt med radion. Utomjordingar som söker kontakt kanske? 😉
  Tack för filmtips! Just nu ärdet lite dåligt med tid för filmtittning, men andra tider ska väl komma…
  Kram

Kommentarer är stängda.