Vårens första besök i Mattshagen….

….eller Masshagen, som vi alltid sagt. I Masshagen har jag varit flera gånger varje vår sedan jag var barn och dit vill jag gå på våren för att få njuta av blomsterprakten i den fina hassellunden, fast det börjar se lite skräpigt ut där nu med många nerfallna träd som bara ligger och murknar.

Igår kom jag i alla fall iväg dit efter lunchen, även om jag var lite tveksam till att börja med, men solen sken och det blåste inte så mycket, fast det var ganska kyligt ändå. Efter en del funderande tog jag vinterjackan på mig och det visade sig vara ett bra val. Barhuvad var jag och utan handskar, men det gick bra.

Jag körde ner till Flisen och ställde bilen där och gick in i hagen därifrån. Det är en ganska lång och lite tråkig grusväg till att börja med, men sen blir det mjuka stigar. Jag gick genom hela hagen ner till stranden och på vägen dit hittade jag både vitsippor och två checkpoints, nr 120 och nr 128.

Visst fanns det vitsippor, men det där fantastiska vitsippshavet får vi nog vänta på ett tag.
När jag passerade de här stora stenbumlingarna såg jag på kartan att det borde finnas en checkpoint där och minsann, bakom en av dem stod nr 120.

Jag fortsatte stigen fram och var nästan framme vid havet där jag hittade nr 128. Lätt som en plätt! Där fick jag också en trevlig pratstund med en cyklist som stannade till när han såg mig. Vi utbytte tankar om orientering och om hittaut. Han var en riktig orienterare och gick minsann inte efter mobilens GPS, utan för honom var det karta och kompass som gällde. Han var mycket sympatisk, vi diskuterade gemensamma bekanta och han hade dessutom bott här på Odvalds för många år sedan.

Ute på havet stävade en stor röd båt iväg

Sen gällde det att gå tillbaka hela den långa vägen, men det mötte inga problem, fast visst var det skönt när jag var framme vid bilen igen. På hemvägen svängde jag in på Konsum och köpte en grillad kycklingfilé. Egentligen gillar jag inte den styckningsdetaljen, men igår var det sista dietdagen och då skulle det vara kyckling till middag och jag iddes inte anstränga mig med att laga till en kyckling själv.

I dag är det onsdag och jag har suttit vid köksbordet och löst Lyckokvadraten. Nu har jag bara ett ord kvar som jag inte kan komma på, Bra att ha för den som vill slå upp, 7 bokstäver, börjar på L, ett K som nr 5 och slutar på N. Någon som vet? Fast det klarnar säkert under dagen.

Vädret är som det är, ganska mulet, 5º och småblåsigt. Jag har morgonrustat, satt igång tvättmaskinen, vattnat blommorna och samlat ihop soporna och nu ska jag ta mig en vända till soprummet.

Dagens ordspråk:
Den som gör vad han vill gör sällan vad han skall.

Trevlig onsdag!

22 reaktioner till “Vårens första besök i Mattshagen….

 1. Lexikon så klart! Såg att syster din hann före. Ibland så stirrar man sig blind på ganska så enkla ord och så plötsligt trillar polletten ner.
  Vitsippshavet var inte redo än men nu finns det en anledning att göra ett återbesök där.

  Kram och god onsdag!

 2. Jag kunde också Lexikon 😀 så många gånger som jag använt detta och vetgirigheten har varit stor. Nu är det nästan för enkelt med google 😉
  Jodå, visst hade du rätt hos mig. Jag har tänkt att visa minnesmärket på skyltsöndag.
  Trevlig onsdag, kram!

 3. Haha, jag ser att alla har kommit på ”Lexikon”, så även jag! Det är ju så självklart när man kommer på det, men ibland hittar man inte ordet!
  Det ser så fint ut vid Masshagen, men det blir klart ännu finare när fler vitsippor slår ut!
  Det måste vara skönt att din ”diet-tid” är slut? Och du har ju nått ditt mål, bra jobbat!
  Nu kommer solen här också efter en molnig förmiddag.
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Jag stod just i dörröppningen och pratade med en granne och det blåser iskalla vindar och är riktigt mulet. Jag håller mig inomhus i dag.
   Kram

 4. Sitter på konditori Gunnarsons på söder, Götgatan. Har provkört en cykel. Ska hämta bilen vid stugan och åka hemoch sova.
  Jag har också sett vitsippor. Men det är kallt.
  Ha en fortsatt bra onsdag!
  Kram

 5. Det är ju skönt att komma ut så, blir ju inte sämre av att man träffar lte folk.
  Karta och kompass?
  Tror de ännu lär ut sådant på skolan, nån gång kommer ju systemet med GPS att braka ihop kanske och då är det bra med en karta att gå efter 😉

  Lite kyligt här med men det är ju bara att bita ihop.

  Ha en fin kväll nu Ingrid.

  1. Jag var rätt duktig på orientering med karta o kompass när jag gick i skolan, men en blev det inte av.
   Ha en fin kväll du också!

 6. Bra att du fick hjälp med ordet, för från mig skulle det inte komma mycket vettigt.
  Fin promenad. Här regnar det och är riktigt kallt och tråkigt idag.
  Onsdagskramar till dig!

 7. Där skojade du allt till det. Jag älskar att lösa korsord, det blir flera stycken om dagen, oftast.
  En härlig tur du fick, skogspromenader så skönt och uppfriskande. Vackra blomster. Det är trevligt att se våren komma mer och mer.
  Blåsten har försvunnit härifrån också, den har varit jobbig i flera dagar.
  Kyckling är gott, jag åt det i förrgår.
  Ha en finfin torsdag.
  Kram!

  1. I dag är det lite varmare väder, så jag har varit ute och planterat om några pelargonior. Det var hög tid för det.
   Kram

Kommentarer är stängda.