Tillkortakommanden

Det är en kylig och blåsig söndagsmorgon med bara ett par tre plusgrader och solen som lyste ganska fint tidigare har gått i moln. Det väntas snöbyar mot kvällen!

Ska man skriva om sina tillkortakommanden, det tycker jag att man kan göra, för alltid gläder det någon, eller kanske tröstar någon som gjort samma grodor som man själv. Skryt och skrävel om hur duktig och präktig man är, känns förstås trevligare att dela med sig av, men så är ju tillvaron trots allt inte alla dagar.

Igår kväll satt jag och såg på Let´s Dance. Eller satt och satt, jag låg på rygg i soffan med en pläd över mig och mådde gott. Det var ju mysigt att de skulle dansa till ABBA-låtar, men den där reklamen som hela tiden avbryter är verkligen irriterande. I pauserna låg jag och pillade med mobilen och av någon anledning lyckades jag stänga av den och när jag sedan skulle sätta på den igen behövde jag ange pinkoden och efter tre felaktiga försök blev jag utslängt och fick besked om att jag nu måste ange PUK-koden. Den hade jag så noga skrivit upp, men inte funkade de siffror jag hade antecknat.

För att få reda på rätt åttasiffriga PUK-kod skulle jag behöva logga in hos Hallon, som jag har som operatör nu, för koderna finns där på Mina sidor, men det går ju inte logga in utan Bankid. Nu har jag mejlat till dem och förklarat problemet och hoppas att de kan hjälpa mig inom rimlig tid.

Under kvällen provade jag olika sätt att lösa problemet på snabbast möjliga sätt, men utan BankId kommer man varken hit eller dit.

Lösning nr 1: Invänta svaret på mejlet till Hallon.

Lösning nr 2: Jag har den gamla mobilen kvar och den fungerar, så hade de båda haft lika stora SIM-kort skulle jag kunna flytta över det från den låsta mobilen till den gamla, men nu har de inte det, så det sprack på direkten.

Lösning nr 3: Nu står den gamla mobilen på laddning och jag ska gå till Klinte Kiosk och Spel när de öppna och köpa ett kontantkort så kanske jag ordnar till det i alla fall.

Under tiden är jag i alla fall inte helt utan kontakt med omvärlden, för den fasta telefonen fungerar (om än dåligt) ett par veckor till. Så kan det gå när man inte håller fingrarna i styr, men jag skyller helt på TV4:as reklamavbrott.

Nu är det dags att ta en promenad till kiosken!

Dagens ordspråk:
Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga dig vem du är.

Trevlig söndag!

21 reaktioner till “Tillkortakommanden

 1. Oj, så krångligt det kan bli, bara för att man trycker fel kod, och så beroende man blivit av tekniken! Hoppas att du snart får svar från Hallon, men det blir väl inte förrän på måndag i alla fall…
  Men du klarar säkert ut det med din gamla mobil så länge, du kan ju sådant här. Själv hade jag inte vetat vad jag skulle göra! Så jag är mycket klantigare än du!
  Stor kram, Monica

  1. Min gamla mobil har fått ett nytt sim-kort och går att ringa med i alla fall. Men bankid på den var för gammalt så plan 3 sprack också.
   Kram

   1. Nu har jag gått in på Vimla (min operatör) och skrivit upp PUK-koden för säkerhets skull…
    Kram igen!

 2. Hoppas verkligen inte att ni får någon snö ikväll.
  Vilket krångel. Ska det behöva var så? Alla är inte unga och tekniska. Kanske inte ens de skulle kunna fixa det. Jag vet inte hus jag skulle göra.
  Bra att ha en extra telefon.
  Skön söndag!

  1. Ja, nu har jag fixat så att det i alla fall går att ringa med den gamla. Men jag måste vänta på Hallon för att få igång den ordinarie igen.
   Kram

 3. Jag riktigt känner hur svetten dryper… usch. Så lätt det är hänt. Jag har fingerprint på min också men i skarpt läge måste jag ha koden.
  Du är ju teknisk, så det är klart att det var TV-reklamen 😀
  Trevlig söndag, kram!

 4. Har själv råkat ut för liknande händelser.
  Idag har jag backup på både bank och bankid någon annanstans för säkerhets skull.
  Pukkoden har jag också uppskriven, nog bäst att kolla så det stämmer där, tack för påminnelsen om detta även om det ställde till det för dig.

  Hoppas det fixar sig snabbt nu.

  Ha en underbar söndag.

  1. Det fixar sig nog. Jag har kommit på en lösning nr 4, vi får väl se om den funkar.
   Ha det så bra själv!

 5. Men vilken otur! Hoppas verkligen att du får snabb hjälp och att det löser sig snarast möjligt. Utan fungerande mobil vill man inte gärna vara.

  Håller med om att dessa eviga reklamavbrott är otroligt irriterande 😦 I går blev jag inte helt förvånad över vem som åkte ut.

  Kram och god söndag!

  1. Jag har fått igång den gamla mobilen så att jag kan ringa i alla fall. Jag håller med dig, rätt kvinna fick lämna…
   Kram

 6. Utan bankid står man sig slätt. Behövs till allt numera. Hoppas du får hjälp snabbt.
  Här, i Uppsala, är det snöoväder igen.
  Kram

  1. Jag klarade ut det själv till slut efter många olika försök, men nu funkar allt som det ska.
   Här har det varit solsken mest hela dagen.
   Kram

 7. Oj … ja, men sånt kan nog hända vem som helst. Läste i kommentarerna att det ordnat sig i alla fall. Bra jobbat!
  Ha en fin måndag!
  Kram

 8. Det är tur att vi inte har några moderna mobiler, det räcker så gott med alla koder man ska komma ihåg ändå! Nu börjar det verkligen bli trist med den här kylan och blåsten. Jag har inte gjort ett endaste dugg i trädgården sen i onsdags och nu börjar trädgårdssuget bli hemskt. Jag vill ut och göra klart dom ”första jobben” för säsongen. Snart är det ju dags att börja med resten…..
  KRAM/Susie

  1. Visst är det väldigt tråkigt! Jag längtar verkligen efter en dag då det kan vara skönt att vara ute. Inte har jag så mycket trädgård att ta hand om, men det är ändå en hel del jag vill göra nu.
   Kram

Kommentarer är stängda.