Kylslagen lördag

Solen lyser, men det blåser iskalla vindar och termometern står bara på +3º. Jag gjorde ett tappert försök att sitta ute och dricka morgonkaffet, men det var inte behagligt alls, så jag gick in igen, men innan jag gjorde det tog jag mig en snabb titt i min lilla täppa, där jag egentligen skulle behövt klippa gräset. Jag har tittat efter gräsklipparen, men ännu har inte vaktmästaren tagit fram den. Jag får ta mig ett snack med honom när han kommer på måndag.

Nu blommar pärlhyacinterna
Höstanemonerna är inte alls nöjda med rabatten, utan har spridit sig långt ut i gräsmattan. Det krävs en åtgärd av något slag när det blir så varmt att man vågar sig ut igen. Fast de ger sig nog när jag börjar klippa gräsmattan och inser att det är trevligare i rabatten.
Min Hakuro Nishiki har börjat piggna till efter min beskärning och är full av knoppar. Jag är lika rädd varje år att jag gått för hårt fram mot den.
I rabatten knoppas tulpanerna

Vad händer i dag? Inte något speciellt, men när jag har uppdaterat det här ska jag gå och ta mig en dusch och sedan kanske det blir en promenad ner på samhället. Man får väl klä på sig ordentligt, för i dag tror jag inte att det är nog någon risk för att man kommer att svettas på grund av att man har för tjock jacka på sig. 😉

Dagens ordspråk:
Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta.

Trevlig lördag!

16 reaktioner till “Kylslagen lördag

 1. Åh så mycket längre våren kommit hos dig.
  Här finns varken tulpanknoppar eller pärlhyazinter.
  Idag blåser det dessutom lika jäkligt som tidigare.
  Kram

 2. Här har vi klippt gräset en gång och det har redan vuxit en hel del. Blir det lite varmare så lär det ta fart ordentligt. I morse hade vi 6 grader och vinden är en smula vass. Jag tycker ditt träd ser knoppfullt ut så beskärningen var nog som den skulle.

  Kram och god lördag!

 3. Vädret liknar det som råder här … soligt, men med iskalla vindar!
  Våren ser ut att kommit lite längre än här … pärlhyacinterna har inte slagit ut än och inte några tulpaner heller.
  Klokt ordspråk!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 4. Vädret är ju som det är, även om solen skiner så är det ju lite småruggigt iallafall.
  Man ser ju fram emot den riktiga vårvärmen nu.
  Här har ”grönskan” förflyttats från köket ut på balkongen äntligen, fast de får än så länge komma in och hålla värmen nattetid….men snart så.

  SV: Statist i gudfadern 3, det är något att vara stolt över, kul 🙂

  Ha en fin lördag Ingrid.

  1. Visst längtar man efter vårvärmen.
   Du må tro att jag är mallig varje gång jag ser den där scenen.
   Ha det så gott!

 5. Dina rabatter ser ungefär ut som mina just nu – det ha kommit lika långt med blomningen. Vi håller på att köpa en robotgräsklippare till vår gräsmatta, inte för att jag tycker att det är för jobbigt att klippa gräs, men för att gräset blir mycket finare med en sådan. Min syster på granntomten köpte en för 2 år sedan och deras gräsmatta har blivit SÅ fin! Vår består mest av ogräs och mossa…
  Soligt och fint här idag igen och drygt 10 grader.
  Nu väntar kaffe och lördagskorsordet!
  Ha en fin lördag, kram, Monica

  1. Mycket ogräs är det här också, för 2018 års sommartorka knäckte gräset. Jag har krattat och sått i gräsfrö, men riktigt snyggt är det inte.
   Kallt här fortfarande, men jag har ätit lunch nu och ska gå ut en vända trots blåsten.
   Kram

 6. Så vacker din header är! Riktigt så ser det inte ut än, men vi hoppas. De stackars två körsbärsträden utanför mitt fönster är i början av sin blomning ändå, inte som Kungsträdgården, men man kan inte få allt.

 7. Det är verkligen alldeles förfärligt kallt. När jag åkte hem från jobbet var det bara 2 grader och hemma (ute) är det 1,8 grader. Inne är det 18 som vanligt. Det är det nästan oavsett utetemperatur. Möjligen lite kallare om det är riktigt kalt ute.
  Jag går och väntar på att de ska sätta på vattnet vid stugan så jag kan städa. Men det dröjer eftersom det är risk för frost. Bara att vänta.
  Några tulpaner i min rabatt blir det inte i år. Rådjuren har tagit i stort sett alla. Möjligen kan jag ha fått behålla någon enstaka å annan plats i trädgården. Ibland blir man trött…
  Nu ska vi strax sova, jag och katterna, imorgon blir det repris på idag med jobb 13-21:30.

  Kram

  1. Fy så hemskt att frysa inomhus! Det är värre än när det är kallt ute. Jag hoppas att du sovit gott och får ett lugnt arbetspass när det är så dags.
   Kram, Ingrid

 8. Här har isvindarna börjat härja igen och det är vinterkläder som gäller om man ska gå ut. Jag har bara eldat i min nya kamin och varit inne. Jag har så mycket att stöka med ute men jag får planera min trädgård inomhus så länge. Jag vill stöka ute så fort som möjligt men det är minusgrader och blåst och då växer ingenting. Inte ens penseer är det någon ide att sätta ut.

Kommentarer är stängda.