Fem en fredag v 15: Konsumtion

Det  är en ganska mulen fredagsmorgon, men det finns visst hopp om att det ska ljusna fram på dagen. Jag har druckit morgonkaffe och suttit och lyssnat på radion där ett par  inslag intresserade mig särskilt mycket:

1. Mitt yngsta barnbarn Edoardo var med i ett inslag i P4Gotland där han där han representerade Visby Tennisklubb. De var på Tjelvarskolan och där pratade han om vikten av motion, rörelse och frisk luft. Min reaktion: Han lät så vuxen och pratade så bra svenska!

Här är Edoardo bara 9 år. Tennis har han spelat hela livet och nu har han det som yrke.

2. Dagens utspel från FHM förvånade mig verkligen! Nu påstår man att de som blivit vaccinerade kan få träffa personer från andra hushåll, få krama barn och barnbarn och handla själva.  De nya riktlinjerna gäller om man fått en spruta och det har gått tre veckor.  Det är helt stick i stäv med vad man sagt förut! Vad ska man tro på?

Fredag är det ju i dag och dags för elisamatildas fredagsfrågor:

1. Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?
Förr var den stora drömmen att köpa en lägenhet på Sicilien, men nu skulle jag nog nöja mig med en vinterresa någonstans.

2. Vad skulle du inte köpa för alla pengar i världen? Droger

3. Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Det tror jag knappast. Jag är nog en ganska måttlig konsument.

4. Vad är något du sällan lägger pengar på? Smink

5. Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv? Det tror jag inte.

Dagens ordspråk:
Kärleken och elden måste man alltid vakta.

Trevlig fredag!

34 reaktioner till “Fem en fredag v 15: Konsumtion

 1. Vad roligt att barnbarnet var med på radio.
  Jag har aldrig förstått Sveriges hållning i coronafrågan, så inget förvånar mig.
  Trevlig fredag!

 2. Vad kul att barnbarnet var på radion! Smink köper jag inte heller. Inte lätt att veta med olika svävningar, men tror det kan vara bra att vara lite försiktig även efter vaccination. Ännu är det ju en hel del ovaccinerade och så ser ju smittoläget lite olika ut i landet. Trevlig helg!

 3. Din reaktion på Edoardos radioprat var nog en stor dos stolthet också, inte sant? Jag vet ju hur stolt jag är om mina barnbarn utmärker sig på något sätt…
  Nej, men vet verkligen inte hur man ska bete sig nu med FHM:s nya riktlinjer!
  På tisdag är det tre veckor sedan vi fick vår första spruta, men jag tänker vara försiktig till två veckor efter den andra i alla fall. Och fortsatt lite försiktig tills vi har uppnått flockimmunitet.
  Soldis och ca 10 grader här idag. Städningen är avklarad och lite vårblommor planterade i krukor ute.
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

  1. Här ökar smittspridningen för var dag, så det gäller nog att hålla sig lite på sin kant.
   Här har det blåst och varit mulet hela dagen och jag har hållit mig inomhus. Det har inte alls varit lockande att gå ut.
   Kram

 4. Så kul att barnbarnet var med på radio!
  visst blir man fundersam på vad som gäller …
  Smink är ingen utgiftspost här alls – och har aldrig varit 🙂
  Solsken och härligt, men blåsigt här idag.
  Ha en fin fredag!
  Kram

 5. Så trevligt att barnbarnet var i radio.
  När det gäller riktlinjerna så tror jag att den enkla sanningen är att ingen vet. Det hattas fram och tillbaka på grund av okunskap.

  Kram

 6. Spännande att höra barnbarnet på radion! Kul! Vet inte riktigt om jag tycker att FHM är lite för snabba i sina nya rekommendationer. Man kanske ska ta det lite lugnt!

 7. Så kul att Edoardo pratade på radion.
  Jag skulle nästan kunna planka dina svar rakt av, utom resan. Jag har ingen längtan att resa utomlands.
  Kram/Kicki

  1. Jag hoppas ju att komma iväg i höst, men det är väldigt osäkert om det blir av. Man vet inte hur länge man orkar resa och nu har man ju varit snuvad på möjligheten så länge….
   Kram

 8. Roligt med ett barnbarn som artat sig så väl! Stolthet!
  Dessa riktlinjer! På mitt papper från VC stod nåt helt annat än vad FHM säger nu. Men jag tar det med ro. Har jag inte kramat barnbarn på ett år och fyra månader så kan jag vänta lite till.
  Bra svar på frågorna. Glömde skriva smink hos mig. Jag bara bättrar på ögonbrynen, det är allt.
  Kram!

 9. Tennis var något jag alltid tittade på en gång i tiden, har tyvärr tappat det men om din grabb spelar s lovar jag att kika.
  Där kan du vara stolt, bra jobbat.

  Ja, vad ska man tro på?
  Bäst att hålla sig ett tag till då antar jag i förvirringen.

  ”Kärleken och elden måste man alltid vakta”
  Dagens sanning.

  Ha det fint Ingrid.

  1. Visst är jag stolt och glad över mina barnbarn.
   När det gäller corona är det nog bäst att ta det med ro och inte jaga iväg och tro att allt är som förr.

 10. trevligt med dessa barnbarn. ett läppstift kostar jag på mig då och då. mascaran kliar och ögonskugga slutade jag med för länge sedan. men det skulle vara kul att bli professionellt sminkad någon gång.

  1. Till vardags är det bara läppstift. Ska jag försöka snygga till mig lite extra kan det bli ögonskugg och mascara.

 11. Vi slutade rätta oss efter FMH:s idiotiska uppmaningar för länge sen! Det är helt klart så att man måste vara väldigt försiktig med kontakter – även om man är vaccinerad. Det är ju faktiskt inte hundraprocentigt att man inte blir smittad….. 😦
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

 12. Jag såg på nyheterna ikväll och där gav man olika scenarior till hur man kunde tänka kring att träffas när man fått sin spruta och det gått tre veckor. Svaren var hur flummiga som helst. Stort utrymme för tolkningar, inte bra alls! Varför kan man bara inte tala klarspråk i det här landet?
  Trevlig helg

 13. Efter att en gång i tiden jobbat på apotek så har jag på nära håll sett hur folk blir vid användande av droger – och vad dom kan göra mot andra – så skulle jag inte heller kunna köpa sånt skit!
  Visst är trädgårdsjobben en hobby för mig, alltså nåt jag egentligen inte skulle vilja överlåta till andra. Tidigare så grävde och anlade jag saker själv, men det orkar jag inte med längre. Så när det gäller större jobb – som det skulle bli i parken – då måste jag be om hjälp!
  KRAM/Susie

  1. Ser du Snöänglar på svt1? Där kan man verkligen få en inblick i vad droger kan ställa till med. Jag är lika arg och upprörd efter varje avsnitt. Först bestämde jag mig för att inte se den beklämmande historien, men varför sticka huvudet i sanden….
   Man måste verkligen inse är det är dags att be om hjälp. Själv har jag svårt för det .. Jag kan!!! sitter djupt i ryggmärgen. Men det gäller att inse sin begränsning.
   Kram

 14. Jag litar inte ett dugg på FHM efter att det kommit fram, och de erkänt, att de ljög för oss i höstas och sa att smittspridningen var låg fast den ökade i snabb takt.
  Man vill få igång samhällsekonomin och då räknar man kallt med att det får kosta ett antal människoliv.
  Visst, man kan ses under ordnade former, men inte hur som helst. Kramas ska man låta bli för då är man för nära varann. Det behövs minst 60% vaccinerade för att det ska vara någorlunda säkert.

  Trevligt att läsa dina svar! Jag skulle heller inte köpa droger för några pengar i världen. Men jag har inte svarat på den frågan, ElisaMatilda har gjort olika versioner av den frågan. Troligen ändrat den och sedan har det blivit två versioner.

  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Jag är verkligen skeptisk till deras utspel och här på ön ökar smittspridningen väldigt just nu, så det gäller nog att vara försiktig även om man är vaccinerad.
   Jag har inte kollat på ElisaMatildas inlägg, men har förstått att det finns fler versioner av den frågan.
   Ha en fin lördag du också!
   Kram

Kommentarer är stängda.