April går i blått

Igår hade jag en riktigt slappardag. Jag gick här inne och trampade hela dagen utan att göra något vettigt. Då och då gick jag ut på terrassen och stod där och tittade mig omkring en stund och så gick jag in igen. Jag satt vid datorn och jag satt framför tv:n.

Jag kanske behövde en sån dag, för i dag är det fart på mig igen. Jag började dagen med att förbereda en kålpudding och nu är kålen färdig och riset också och jag väntar bara på att köttfärsen ska tina upp. Det är snart dags för lunch och då tar jag en portion risgrynsgröt, för jag kokade så mycket ris att det räcker till en portion till lunchen. Kålpuddingen får jag ta till kvällen.

När jag var färdig med kökssysslorna gick jag ut och funderade på om jag inte skulle ta och göra i ordning på uteplatsen och i kökshörnan. Solen lyser så vackert i dag och även om det bara är 6º i skuggan så kändes det väldigt behagligt på terrassen. I rabatten kunde jag konstatera att den går helt i blått nu. Visserligen börjar påskliljorna visa färg, men det blåa dominerar.

Balkansippa
Ormöga
Hyacint
Nu har jag tagit fram trädgårdsmöblerna på terrassen, samlat ihop resterna av den trasiga ängeln och satt fågelbadet och regnmätaren på plats. Solstolen är också framme (och invigd). Kökshörnan har också fått både bord och stolar, hörnhyllan är på plats och pensékrukorna jag planterade i lördags också.
Nu kommer eftermiddagssolen in i kökshörnan och fortsätter det här fina vädret kan jag nog sitta ute och dricka eftermiddagskaffe i dag.

Nu gäller det att fundera ut vad jag ska ha på hörnhyllan? Jag har julgrupperna som det börjar bli dags att göra något åt och de skulle kunna bidra med en rumsen och en slideranka och om man sedan kompletterar med några storblommiga penséer borde det kunna bli rätt fint. Längst ner på hyllan brukar jag ha kryddväxter.

Dagens ordspråk:
Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet.

Trevlig tisdag!

18 reaktioner till “April går i blått

 1. Åh, kålpudding som är så gott! Måste komma till skott och laga det någon gång.
  Så vackert blått det blommar hos dig och det låter som bra planer för hörnhyllan. Smidigt att kunna ta tillvara på växter som redan finns.

  Kram och god tisdag!

  1. Nu är jag provätit en liten bit kålpudding och den blev väldigt god.
   Visst är det bra när man kan göra sig lite extra nytta av julgrupperna.
   Kram

 2. Vilken energi du fick av din slappardag igår! Det var inte lite du hunnit med idag! Jag har haft en slappardag idag, inte kommit mig för att göra någonting mer än lägga lite pussel. Få se om jag får energi imorgon, kanske?
  Så fint med alla blå blommor du har! Och så inbjudande det ser ut i din kökshörna! jag gillar sådana utemöbler, där man inte behöver släpa ut och in dynor hela tiden.
  Och kålpudding låter jättegott…
  Ha det så skönt, kram, Monica

  1. Det skadar nog inte med en vilodag då och då även om man får lite dåligt samvete.
   Ha en fin kväll! Kram

 3. Oj, vad fint du får överallt! Här är det verkligen aprilväder så det där att göra fint och plantera, det får dröja tills snön slutar vräka ner! Nu skiner solen ett tag men svarta moln tornar upp sej runtom.
  Ha en fin kväll och smaklig spis!
  Kram Inger

 4. Blått tema hos dig idag också!
  Riktigt så fint väder hade inte jag. Icke någon balkongvistelse, bara en ynka promenad. Nä, det snöade ju i morse.
  Kålpudding, mums!
  Kram!

  1. Här har det varit solsken hela dagen, men blåsigt och ingen värme, så något kaffe i kökshörnan blev det inte. Kram

 5. Jag tror det är bra med slappardagar då och då. Vi har gjort så många måsten i vårt liv, så som pensionär kan man glömma dem och göra precis vad man vill, med all rätt.
  Så fin liten hörna du gjort dig, mysigt.
  Roligt att planera och fundera över vad att göra inför våren och sommaren.
  Ha det gott och stora kramar till dig!

 6. Som du vet är jag en vän av att unna sig en slappardag emellanåt. Vi människor behöver de där dagarna.
  Så vackert med alla blå blommor!
  Hoppas du har en fin kväll, det är väl snart sovdags. Själv ska jag plugga ett tag, har nyss klivit upp. Det blev lite sent innan jag gick och la mig idag efter jobbet.
  Kram

  1. Jag fick en riktigt trevlig kväll, för jag hittade en film på Netflix med Kommissarie Montalbano. Han är alltid lika mysig! Kram

 7. En dag för att slappa är aldrig fel – och du fick verkligen bra energi av den!
  Kålpudding tillhör favoriträtterna och jag gjorde en förra veckan – varav hälften ligger i frysen till en annan gång. 🙂 Så fint du gjort vid din uteplats!
  Ha en fin onsdag!

 8. Du fick mycket uträttat efter din vilodag.
  Så mysigt att kunna ha två uteplatser med olika soltider.
  Kram/Kicki

  1. Det är jättemysigt. Egentligen är inte framsidan min, utan tillhör grannen ovanpå, men han vill inte ha den, så han har överlåtit de till mig. Kram

Kommentarer är stängda.