Som jag har slitit!

En del nätter kan verkligen vara jobbiga och det var riktigt skönt att vakna till en lördag med inga måsten alls, för i natt har jag slitit som bara den.

Först kokade jag en massa gröt och bredde ett stort lass med smörgåsar, för vi skulle ha ett möte med SPF. Konstigt nog höll vi till nere i Wimans verkstad, det som i dag är Mekonomen. Mycket folk kom det och jag var rädd att gröten inte skulle räcka, men det gjorde den.

När det var avklarat kom en av medlemmarna med en stor korg fylld med bacon och ett par stora magnumbuteljer med vin. Det fick föreningen av henne och hon tyckte att vi ska lotta ut korgen på nästa träff, men för säkerhet skulle stekte vi baconet. ”Kommer det verkligen att hålla sig?” undrade jag när jag såg det stora berget med stekt bacon. ”Jodå”, fick jag till svar, ”det håller sig i flera månader”. Sedan vaknade jag och kunde konstatera att klockan var lite över sju och att solen sken, så då gick jag upp.

Jag mår faktiskt inte bra alls när det blåser så hemskt som det gjorde igår. På kvällen somnade jag framför tv:n när jag låg i soffan och såg på Masced Singer, jag som aldrig somnar på det där viset annars. Jag sov mig igenom hela programmet, men när det var slut piggnade jag till och såg ett avsnitt av Falsk identitet på SvtPlay innan jag gick och och la mig.

Nu har jag druckit morgonkaffet, solen skiner och jag har vattnat blommorna och varit ute och kollat läget lite och så fort klockan blir tio ska jag gå till Suderviljan och handla penséer. Jag hade ju tänkt göra det igår, men vädret gjorde att jag höll mig hemma. En vända till soprummet räckte!

Dagens ordspråk:
Inget ont som inte har något gott med sig.

Trevlig lördag!

19 reaktioner till “Som jag har slitit!

 1. Det tar verkligen på krafterna att vara ute i blåst. Även en kort tur med soporna. Vilken jobbig dröm! Har ni ett möte på gång snart där du har stort ansvar? Jag brukade alltid ”jobba” mig igenom nätterna när jag var nyutbildad elelr fått nytt jobb jag kände mig osäker på. Tack och lov har det gått över med åren. Men ibland, då jag inte har full koll, eller tycker att jag inte har, så kommer de där arbetsdrömmarna.

  Hoppas du får en skön lördag. Jag ska åka till stugan några timmar, men det får bli lite varmare först. Det är bara 2 grader ute ännu. Men solen skiner.

  Kram

  1. Vi har ingenting planerat ännu, för vi vill vänta in att så många som möjligt får sina sprutor och att restriktionerna ändras. Jag har tydligen lite föreningsabstinens…..
   Jag har just kommit hem från Suderviljan och nu ska jag plantera. Kram

 2. Vilken dröm! Tänk att man kan krångla till sitt liv så enormt i drömmar och ändå verkar allt så naturligt, tills man vaknar och inser att det bara var strunt alltihop.
  Skönt att det mojnat och att solen lyser över dig.
  Skön lördag!

 3. Jag blir nästa lite avundsjuk på dig, som minns dina drömmar så tydligt! Det gör aldrig jag och mina drömmar är aldrig sammanhängande…
  Förstår om du kände dig trött efter all denna matlagning! Stekt bacon, som håller sig flera månader, nja…😃
  Hoppas att du får tag i några fina penséer idag. Vi ska strax få besök av vår lilla dotterdotterdotter Alice med mor och mormor! Ska bli så kul!
  Ha en fortsatt bra dag, kram, Monica

  1. Det är bara ibland som jag minns det jag drömmer. Det mesta försvinner med en gång när jag vaknar.
   Så trevligt att ni får så kärt besök!
   Kram

 4. Det var en dröm med mycket jobb! Skönt då att vakna upp och förstå att man slipper steka en massa bacon. Fast du måste haft väldigt bra bacon som skulle hålla i flera månader! Roligt och tokigt kan det bli i drömmarna. Ha en fin helg.

 5. Skrattade gott åt din dröm! Jag drömmer också mycket – eller rättare sagt, jag kommer ihåg drömmarna.
  Den i morse var att vi hade köpt ett hus som låg på en tomt jag kommer ihåg, den låg nära min kusins föräldrar sommarställe och vi var där och busade ofta. Men jag har inte tänkt på det stället på 65 år, så man undrar ju…..
  Det var en jättefin enplanare ihopbyggt med ett stort garage (känner man ju igen, men det såg inte alls ut som huset här), men när Rolle & jag gick över den lilla vägen och upp på en kulle så såg vi att bara halva garaget hade tak. Resten hade endast presenningar med en massa skräp på för att hålla kvar dom när det blåste (där kom blåsvädret in). Genast började vi fråga oss hur vi kunnat missa det – nu skulle det säkert kosta flera hundratusen att få till det….. 😦
  Mina drömmar är alltid väldigt bisarra och ofta ganska skrämmande, men just den har var ganska trevlig som omväxling. Men det är kul att när man börjar dissekera dom så hittar man alltid några korn av sanning – även om dom är extremt bisarra! 🙂
  KRAM/Susie

  1. Ja, hjärnan jobbar och jobbar och hittar på en massa konstiga saker, men ett korn av sanning finns det nog alltid.
   Din var ju väldigt utförlig!
   Kram

 6. Det var verkligen ett körigt nattpass så jag hoppas den kommande natten blir lugnare. Tänk så man kan röra ihop det i drömmen!

  Kram och lycka till med planteringen!

 7. Det var väl mitt bokföringssnack som satte igång din dröm om SPF-möte.Hoppas du vilat upp idag.
  Kram

 8. Så märklig dröm och jag tänker förstås på filmen jag såg i går med Edward Blom där han stod och stekte en massa bacon till sin frukost. Han hade förut stekt i gåsflott, men nu hade han övergått till något annat, som jag glömt, men riktigt så mycket som du stekte han inte iaf!

 9. Det är knepiga drömmar man har, drömde förrförra natten om goda vännen i Skåne. Han dog för några månader sedan. Vad betyder det att drömma om döda personer?
  Här stormade det igår, så otäckt för det står stora träd i gränsen mot grannen. Ramlar de så går de på Lilla stugan, inte kul 😥
  Ha en skön söndag 💝
  Kram Inger

 10. Hahaha! Jag vet ingen som har så fantastiska drömmar som du. Vilken tur att inte jag var med och stekte baconet för då hade brandvarnaren garanterat gått igång. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s