Fem en fredag v14: Från knopp till tå

Fredag är det ju i dag och dags för elisamatildas fredagsfrågor:

1. Hur känns det i kroppen den här veckan? Det känns skapligt. Ryggen är lite elak mot mig då och då, men sömnen har varit god en längre tid nu och det är viktigt både för kroppen och knoppen.

2. Vad gör du för att träna knoppen? Bloggar, läser, löser korsord och sudoku och utmanar mig själv genom att försöka hänga med i utvecklingen.

3. Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre? Absolut att komma ut, få frisk luft och sol, få röra på sig och framför allt gör alla trevliga och spontana möten att dagen känns bättre.

4. Vad är vardagslyx för dig? Att jag kan ta mig en tur med bilen precis när jag vill. Det är verkligen lyx att ha den där i garaget, redo för att forsla mig dit jag önskar. De få mil jag kör per år blir förhållandevis dyra. men lyx måste ju få kosta.

5. Hur känns det i sinnet om våren? Våren är min årstid och då känner jag mig lätt till sinnes.

Fotot taget den 13 maj 2005

28 reaktioner till “Fem en fredag v14: Från knopp till tå

 1. ut går jag numera varje dag dag… bara en kvart i dagsljus gör skillnad! Kör nästan aldrig bil nu, nån gång i månaden kanske, de nästan tomma bussarna går varje kvart… åker gratis för jag är så gammal, promenadväg till barnbarnen 🙂

 2. Att komma ut och går en liten sväng varje dag … det är ett måste för mitt välbefinnande.
  Ljuvlig bild med alla vitsipporna!
  Kram

 3. Vilken underbart vacker promenadväg du visar idag! Tänk att vitsipporna redan blommar! Förr körde vi alltid till Bokskogen, ett rekreationsområde utanför Malmö, vid den här tiden och vandrade bland massor av vitsippor och gulsippor.
  För övrigt kan jag instämma i alla dina svar på ”Fem en fredag”!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Fotot är från arkivet. Det är taget 13 maj 2005, men snart är det så vackert där i Masshagen igen.
   Kram

 4. Jag förstod att jag inte skulle kunna göra detta med fem en fredag, jag är alldeles för dagvill.
  Att hålla knoppen i trim tror jag är jätteviktigt. Jag löser också korsord, men mindre nu än förr, men jag hjälper Berra när han löser.
  Att spela wordfeud fordrar också tankeverksamhet och så gilla jag frågesporter.
  Jag borde röra på mig mer, men jag kommer i alla fall ut tack vare hundarna.
  Här regnar det idag och det är fortfarande alldeles för kyligt för att kallas för vår.
  Kram/Kicki

  1. Nu är jag ju bara med i den här återkommande utmaningen, så den klarar jag.
   Här har det blåst och blåser fortfarande något hemskt. Helagotland rapporterar om nedblåsta träd och trafikproblem.
   Kram

 5. Den lilla lyxen med att köra och ha bilen, den saknar jag ibland. Särskilt nu i coronatider, då jag ännu inte vågat åka buss eller tåg. Men efter båda sprutorna kanske jag kan våga.
  Jag tror att alla mår bra av att ta en liten promenad och få lite ljus. Fast jag fuskar ibland.
  Längtar till vitsipporna!
  Trevlig fredag! Kram!

  1. Mitt mål är ju att det ska bli av varje dag, men jag fuskar jag också ibland. I dag var jag på väg ut, men vände och gick in igen. Det var för otrevlig…….
   Kram

 6. Visst är det skönt att ha bil. Ger en frihet man aldrig kan få om man är tvungen att förlita sig på kollektivtrafiken.

  Ha en skön fredagskväll!
  Kram

 7. underbar bild! att ha en bil är värt en hel del. det ger en frihet som en inte får med buss och tåg där det ska passas tider och en ändå inte kommer precis dit en ska.

 8. Både blåsipporna och vitsipporna är så fina bilder! Visst längtar man lite extra efter värmen nu, det var rätt mycket hagelskurar här i dag, så jag kom inte ut på promenad alls, tyvärr. Får ta tag i det där snart!

  1. Här har jag hållit mig inne för att det har blåst alldeles förfärligt. I kväll regnar det lite lätt, men kanske att lördagen blir bättre. Man får inte sluta hoppas!

 9. Vilken ljuvlig vitsippspromenad du bjuder på! Är man positiv till sinnet så känns nog livet lättare. Men ingen kan vara glad jämnt. Förstår att du uppskattar din pärla till bil, jag har ju ingen och därför kan jag inte göra några spontanturer. Trevlig helg!

 10. Du är verkligen aktiv med att hålla knoppen igång.
  Lite lyx är så viktig, speciellt när man har några år på nacken och bara ska njuta. Lyx måste inte kosta en förmögenhet, det är inte pengarna som räknas, utan känslan och att man kan få njuta lite extra.
  Fint vårtecken med alla vitsipporna.

Kommentarer är stängda.