Långfredag och Fem en fredag

Årets längsta dag är här, i alla fall tyckte man att långfredagen var väldigt lång och tråkig när man var barn. Numera är det väl inte så stor skillnad mellan den här fredagen och andra lediga dagar. Det har varit en mulen morgon, men det ser ut att ljusna, så det blir kanske lika fint i dag som det blev igår.

På förmiddagen igår gick jag ut på en promenad och ställde i första hand kosan mot biblioteket för att få tag i Hittautkartan När jag passerade lekplatsen på Torget stod en man där vid en av lyktstolparna och höll på med någonting och när jag tog mig en närmare titt, så fick jag se att han höll på att sätta upp en checkpoint-pinne. Jag gick fram och pratade med honom och han berättade att han först hade bankat ner pinnen i marken, men var rädd att den var för vass och att några barn skulle kunna skada sig på den, så han ville sätta fast den uppe på stolpen i stället, så jag hjälpte till att hålla den på plats medan han fäste den med buntband.

Jag passade på att läsa av koden, men är så elak att jag dolt den på bilden

Sedan fortsatte jag till biblioteket och fick min karta och så satte jag kurs mot en checkpoint till, som jag visste skulle vara i närheten. Den var lite knepigare att hitta, men efter en stunds letande fick jag se den.

I dag blir det nog ingen promenad, för jag har bjudit hit Carina och Bosse på lunch och sen pratade Bosse något om att byta däck i eftermiddag. Vi får väl se om han fortfarande känner för det? Vi samlas inte på Stenstugu den här påsken heller, men i år behöver jag inte sitt ensam  i alla fall, för i morgon bjuder Eva o Claudio på påskaftonslunch och på påskdagen är jag bjuden in till Krister o Thomas och Bosse o Carina träffar jag ju i dag.

Fredag är det ju och här kommer mina svar på elisamatildas fem fredagsfrågor, som i dag har med framtiden att göra:

1. Vad kommer du göra om två timmar? Sätta igång och laga middag.
2. Till när i framtiden skulle du vilja hoppa? Våren 2022
3. Hur tror du ditt liv har ändrats om fem år? Lever jag ens?
4. Vad tror du att du har börjat med om ett år du inte gör idag? Inte vet jag!
5. Vad är något du vill göra när nuvarande restriktioner är borta? Gå på bio och teater och besöka kaféer och restauranger och resa vart jag vill.

Dagens ordspråk:
Varför ljuga när det finns så många sätt att säga sanningen på.

Ha en fin långfredag!

38 reaktioner till “Långfredag och Fem en fredag

 1. Så trevlig och omväxlande påsk du kommer att få och träffa något av barnen varje dag! Vi firar för oss själva än så länge, men SNART kan vi börja umgås med de närmsta lite igen.
  Jag skulle inte alls vilja hoppa in i framtiden, den kommer snart nog ändå!
  Så lustigt att du råkade få syn på mannen som satte upp en checkpoint-pinne! Där fick du en ”gratis”!
  Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
  Påsk-kram, Monica

  1. Ja, det artar sig till en trevlig påsk. Det känns så skönt att vara vaccinerad.
   Ha en riktigt Glad Påsk!
   Kram

 2. Jeg holder også på med ”stolpejakt” som vi kaller disse chekpointene dere har i Sverige. Det startet opp i påsken og jeg har hatt min første tur. En bra syssel for å komme seg til andre områder enn man vanligvis går sine turer.

 3. Fågelholkarna här torde vara betydligt lättare att hitta! Jag vet var den första finns, men går dit kanske först i morgon. Jag tipsar ungdomsföreningen om hur det är ordnat hos er, det tas emot positivt! Kanske vi också söker stolpar i framtiden. Allt beror ju på hur populärt det här blir, hur det sprider sig… Trevliga turer!

  1. Det är verkligen jättetrevlig med de här målen för promenaderna. Pinnarna kan stå lite var som helst, en del är riktig svåra att hitta.

 4. Vilken härlig påsk du har framför dig! Skönt att du fått vaccinationer så att du kan ut och röra på dig! Hittautkarta var nytt för mig, men det låter som något kul, lite som Geocaching kan jag tänka mig. Glad Påsk!

  1. Den här hittaut är det orienteringsförbundet som står för och det är väldigt trevligt.
   Glad Päsk!

 5. Jo, du har rätt, idag är långfredagen precis som alla andra fredagar förutom att många inte behöver gå till sitt arbete, i övrigt har ju affärerna öppet som vanligt tex, förutom systembolaget då, i övrigt har väl alla öppet, iallafall de stora affärskedjorna.
  Allt var ju stängt när en annan var liten men handeln har blivit beroende av inkomsterna på även de dagarna….undrar var det gick snett kan jag undra ibland.
  Fast jag kanske är för gammaldags, en bakåtsträvare.

  Våren 2022 ser man ju fram emot här med, hade gärna hoppat dit jag också.

  Ha en fin långfredag Ingrid.

  1. Visst har långfredagen blivit en vanlig dag. Jag fick besök av en hantverkare i dag, som kom hit och bytte ut min gamla trasiga tvättmaskin. En egenföretager förstås.
   Ha en Glad Påsk!

 6. Det låter som en riktigt bra påsk för dig! 😀
  Måste vara skönt att vara färdigvaccinerad!
  Dessa frågor är jätteroliga men framtiden, den är svår att sia om i den ålder man är i, eller ja, det är det alltid.
  Långfredagskram!

 7. Vilka trevliga dagar som väntar och lite sällskap är verkligen inte alls fel! Tänk att man tyckte långfredagen var så lång och tråkig när man var barn men allt skulle vara så dystert då.

  Kram och god långfredag!

  1. Vi fick inte ens gå ut och leka och på radion var det bara gudstjänster och sakral musik. Det är annat i dag. Kram

 8. jag kan inte minnas att solen sken en enda långfredag i barndomen. så skönt att vara vaccinerad och kunna träffa lite folk. det verkar som om du får en trevlig helg

 9. Långfredagen ja den minns jag kändes lång i uppväxten. Kan tänka mig att det är skönt att vara vaccinerad och kunna träffa lite fler. Ha en fortsatt skön påsk!

   1. Jag förstår det, få se när det blir min tur, misstänker att det dröjer med alla pauser och stopp….Tack, ha en fortsatt bra helg!

 10. Så skönt att du är färdigvaccinerad nu.
  Inte är långfredagen som när vi var barn. Då var den verkligen trist.
  Kram och trevlig fortsättning på påsken!

 11. Det låter fint med dina påskplaner, men visst vore det roligt att träffas fler, så där som ni brukade förut förstås. När det nu känns osäkert, så är det här ändå bra, låter det som. Ha en fin fortsättning på helgen!

 12. Precis som dig så undrar man ju lite över frågan nummer tre! Helst skulle man ju vilja vara lite yngre, för man vill faktiskt hänga med ett tag till……
  Precis dom orden använde Rolle när han pratade med sin nya cancerläkare igår. Han skulle få svar på hur medicinen fungerar på hans prostatacancer. Han började med det hemskt höga PSA-värdet på 170 (!) för några år sen. Sen fick han tabletter, men sen fick han övergå till implantat var 3:e månad av kvinnligt könshormon men då gick det ner till omätbart värde. Sen ökade det en aning och numera äter han tabletter också…
  Så man var ju lite orolig att värdet hade ökat, men det var bara 0,1 så nu kan vi andas ut nåt år till kanske! 🙂
  KRAM & FORTSATT GLAD PÅSK/Susie

  1. Ja hur det nu än är så vet vi ju att vi inte kan förvänta oss något evigt liv, Den dagen kommer när det tar slut, det är bara vägen dit vi inte vet något om.
   Kram

 13. Skönt att höra att du nu kan börja återgå så smått till att träffa nära och kära. Svåra frågor denna vecka, vad vet vi om framtiden, och vill vi veta?

  1. Det är nog lika bra att man inte vet. Man får ta dagen som den kommer och vara glad för varje morgon man får vakna. Glad Påsk!

 14. Många är vi som vill att pandemin ska vara över.
  Checkpoint, aldrig hört om såna pinnar förr 🙂
  När det gäller långfredagen och barndomsminnen är vi många som tycker lika 😀

 15. Jag minns med fasa mina barndoms långfredagar, fick inte leka ute, bara inne där ingen kunde se vad jag gjorde. Som enda barnet var den dagen en pina. Tur att det ändrats.
  Även om ni inte kunnat träffas tillsammans, så har ni kunnat umgås i alla fall. Trevligt.

  1. Långfredagen var verkligen en väldigt lång och tråkig dag när man var barn.
   Kul att ni har fått umgås lite ni också! Kram

Kommentarer är stängda.