Man kan bli fundersam…

Mobilen ringde och det blev ett ganska långt samtal och medan det pågick gick jag runt och kollade lite här och lite där, plockade med blommorna, tittade ut genom fönstret och medan jag pratade gled tankarna iväg och helt plötsligt….

….jag undrar var mobilen är? Den låg inte där den brukar ligga! Glömde jag den kanske i badrummet, men så tittade jag mig i spegeln…..

Det är nästan så att man blir rädd för sig själv ibland! Vad är det som händer i det här lilla gråhåriga huvudet? Den jag pratade med var vår SPF-ordförande och när jag kom på vad jag höll på med, sa jag omgående upp mitt uppdrag som sekreterare. En så vimsig styrelsemedlem kan väl inte en förening ha 😏. Fast jag blev övertalad att dra tillbaka min uppsägning.

TG-Ur-5Nu är det den sista helgen i mars och  dags för den (kanske) sista gången vi ska behöva ställa fram klockan till sommartid. Sen får vi se om EU kan enas om ifall vi ska ha kvar sommartiden eller om vi ska backa i höst igen. Nog vore det bra om vi slapp hålla på med det här. Inte för att jag lider speciellt mycket av omställningen, men visst märker man det i början innan kroppen ställt om sig. Hur gör du, ställer du om klockan redan på lördagskvällen eller gör du som jag, väntar tills söndagen?

I dag är det en blåsig lördag och det har kommit några stänk regn på morgonen, men just nu bryter solen igen molnen. Jag ska ta mig en vända bort till blåsippsstället och se om jag kan hitta min handske. Någon kan ju hittat den!

Dagens ordspråk:
För att undvika kritik, säg ingenting, gör ingenting, var ingenting.

Trevlig lördag!

ingrid

18 reaktioner till “Man kan bli fundersam…

 1. Det där med att leta efter mobilen medan man pratar i telefon, har nog de flesta av oss gjort någon gång – det är fullt normalt! Lite tankspriddhet bara! Tur att han övertalade dig att fortsätta som sekreterare!
  Gråmulet här idag,skulle ev bli regn senare. Hoppas inte, för jag tänkte gå ut och sprida ut lite gödsel.
  Hoppas att du hittar din handske!
  Kram, Monica

  1. Jag räfsade mina gräsplättar igår och ska också sprida ut lite gödsel på dem. Man vill ju få fart på gräset så det blir grönt och fint.
   Och handsken hittade jag!!
   Kram

 2. Tur att Irma lyckades övertala dig att fortsätta som sekreterare. Vi ska nu ta en sväng till Gerum och köpa kroppkakor, kanske kan jag se efter blåsippor också.
  Ha en skön lördag.

 3. Mobilen och glasögonen är väl de ting som jag ofta letar efter. Men jag har aldrig letat medans jag pratade i mobilen 😀 men inget konstigt alls egentligen. Tankspriddhet.
  Tur du hittade dina handskar 😀

  Vårmarknad och cruising sista lördagen i mars är gammal tradition i Lidköping. Men inget får ju bli av i dessa tider. Tråkigt att de utomläns inte respekterar detta, men det ska nog gå bra idag. Power Big Meet (organiserat) är också inställt t.v.
  Trevlig lördag! Kram!

  1. Det är tråkigt med alla inställda evenemang. Power Big Meet brukar du ju skriva om har jag för mig.
   Kram

 4. Du är definitivt inte ensam om att ha letat efter mobilen i den situationen 😉
  Själv tycker jag om att det blir sommartid och uppskattar långa och ljusa sommarkvällar. Här ställer allt om sig automatiskt utom timrarna men det tar vi i morgon.

  Kram och god lördag!

  1. Ja, en del ställer om sig självt, men jag har ännu några gamla klockor som man måste ändra manuellt.
   Kram

 5. Du är inte alls ensam om att fundera så. Mobilen är nog den sak jag letar mest efter här hemma – även när jag har lagt den på laddning…
  Jag skulle bli glad om man bestämde att vi ska ha sommartid året runt, men egentligen spelar det inte så stor roll med en timme hit eller dit. Huvudsaken att vi slipper det här ändrandet ett par gånger om året.
  Kram 🙂

  1. Jag håller med dig, det spelar ingen större roll, bara de bestämmer sig för att sluta med det här larvet. Kram

 6. Tankspriddhet, det är nog bara som man är och har inte helt med åldern att göra.
  Jag letar ofta efter mina glasögon och hittar dem antingen på huvudet eller så sitter de redan på näsan.
  Telefonen, ska vi inte tala om, för då räcker inte raderna till i kommentarsfältet😊.

 7. Haha! Det där är ju en klassiker. Leta efter glasögon man redan har på sig, eller som i ditt fall leta efter en telefon som man pratar i för tillfället.
  Vi fick också lite regn i morse, sen lite sol. Men en skön vårvärme, runt 10 grader, som jag hoppas håller i sig ett tag.
  Kram/Kicki

  1. Det har varit rätt skönt här också i dag och jag var ute och strödde på lite gödning på min arealer, för i natt ska det ev komma lite regn. Ett skönt vårregn skulle inte skada!
   Kram

 8. Hatar verkligen sommartid! Usch, hoppas vi får behålla normaltid!
  Kram Inger

 9. Haha, min pappa ”tappade” också mobilen en gång när vi pratade med varann, blev ett rätt muntert samtal när jag förklarade att han antagligen höll den i handen. Ibland slår det bara slint utan att det är några större fel🤭

Kommentarer är stängda.