Den som söker han finner….

….står det i Matt 7:6-11. Tro nu för all del inte att jag är bibellärd, nej jag har googlat, för det är ju ett känt uttryck och jag ville ta reda på varifrån det kommer.

IMAG3960
På en gren längs stigen genom Wöhlers park hade någon vänlig person hängt upp min handske. Tack!!

Du hade så rätt Kicki!

28 reaktioner till “Den som söker han finner….

 1. Så bra att någon hade hängt upp din handske och att den nu är hemma hos sin partner igen. Det är verkligen retfullt när man tappar bort en.

  Vilken vacker bild du har i din header! Så vårligt fin.

  Kram och god lördag!

 2. Jo, likadant gör vi här. Hittar vi något klädesplagg eller nån barnleksak längs vägen lyfter vi upp det till ett synligare ställe. Ofta verkar ägaren ha hittat sin saknade persedel. Grattis till fyndet och tack till den som hängt upp det!

 3. Åh, så roligt! Jag kan precis föreställa mig din glädje nr du fick syn på den!
  Här är det tyvärr lätt duggregn idag, så det blev ingenting av med gödslingen!
  Och Kenneth har slipat altanräcket och hade tänkt olja det idag, men det går ju inte när det regnar. Nåja, vi får gödsla och olja en annan dag!
  Ha en fortsatt fin lördag, kram, Monica

  1. Det är alltid lite retligt när planerna inte går i lås, men det kommer fler tillfällen till både gödsling och oljning. Jag tror jag ska ta och gå ut och sprätta ut lite gödelskorn, för här ska ev bli regn i natt.
   Kram

 4. Grattis till att du fått tillbaka din handske – som dessutom är supersnygg! 🙂

 5. Oh, vad härligt att du fick tillbaka den. Nu har du ett komplett par!
  Jag har inga par handskar kvar, bara udda. Snacka om tankspriddhet!
  Skön lördag!

 6. Så bra att du hittade handsken! Tur att det finns trevliga människor, som hängde upp den.
  Kram Inger

 7. Vilken tur att någon fann den och hängde upp den.
  Bara att gratulera till detta, det finns människor som bryr sig.

  Ha en underbar kväll Ingrid.

 8. Men så bra! Jag har två favoritpar, det ena med väldigt underbart foder och när jag hade provat dem och gick och funderade, jag tyckte de var dyra, så upptäckte jag att jag tappat en ring och när jag gick tillbaka till handskarna, så fanns ringen där.

  1. Vilken tur att du hittade ringen. Jag har två par svarta skinnhandskar, ett par med yllefoder och så de här med silkesfoder och det är mina favoriter, så det var roligt att det paret kom tillrätta.

 9. Grattis!
  Jag plockar alltid upp vantar och mössor jag hittar ohc hänger upp dem. Det r så enkelt att göra, tar ingen tid alls, och den som tappat får en chans att hitta sitt klädesplagg. Eller heter det persedlar när det är småplagg som vantar och mössor?

  Önskar dig en bra kväll! Klockan är strax 19:30 och jag har strax gått upp, för en halvtimme sedan. Ska nog kosta på mig lite serietittande ikväll.

  Kram

  1. Hoppas att du får ett trevligt serietittande. För tillfället ser jag Shtisel på Netflix omväxlande med en repris på Falsk identitet på SVTPlay.. Den senare för att jag är lite kär i Guillaume Debailly.
   Kram

 10. Så fint. Man blir så glad då man läser om sådana saker. Vet att det kan vara dyrt och, eller besvärligt att skaffa sig nytt, och det brukar kännas så retligt att tappa en handske.
  Vi ser ofta ute på våra promenader, handskar och annat som hänger på stolpar eller grenar.
  Ha en trevlig söndag.
  Kram!

 11. Så bra att handsken blev hittad.
  Jag brukar alltid sätta upp funna saker i nån gren. Nyligen hittade jag ett ridspö på backen som jag hängde upp. Nästa gång jag passerade där så var det borta, förhoppningsvis funnet av ägaren.
  Kram

 12. Så underbart när man ser att någon bryr sig om andra människor. Minsta lilla gest blir man glad för. Kram

Kommentarer är stängda.