Äntligen, men det kostade

Det är väldigt skönt ute i dag, så jag började med att räfsa gräsmattan på baksidan, sådde i lite gräsfrö där det såg glest ut och snyggade till rabattkanterna. Sen ville jag ju fortsätta vara ute, så jag tog stavarna och gav mig iväg för en promenad i Vallekvior och vilken tur att jag gjorde det, för i dag fanns det blåsippor.

Den där blåsippsjakten kostade mig ett par handskar, för när jag kom hem igen upptäckte jag att jag tappat dem. Det var varmare än jag trott, så efter en stund tog jag av mig dem och stoppade dem i fickan. Det var bara att vända och gå tillbaka igen och nästan längst bort låg den ena handsken på vägkanten, men den andra hittade jag inte hur jag än letade. Den kan ha blåst iväg och hamnat i det vattenfyllda diket, men borta är den.

Så himla försmädligt! Det var mina fina tunna skinnhandskar med silkesfoder som jag tycker så mycket om. Jag köpte dem på Fårö för många år sedan , så de var ett minne från Fårönatta också.

16 reaktioner till “Äntligen, men det kostade

 1. Men usch, så tråkigt med handskarna! Svårt att hitta nya som man trivs med och så var de ju ett minne också. Jag tog också av mig handskarna när jag var ute och gick idag, men jag fick med mig båda hem.
  Så fina blåsippor du hittade! Måste gå ut och kolla om mina (i en rabatt) har slagit ut!
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

  1. Så bra att du inte blev av med handskarna i alla fall. Jag blev så glad när jag fick se de fina vårtecknen.
   Kram

 2. Så mycket vår du verkar ha där på Gotland. Här är visserligen den mesta snön borta men jag har inte sett en endaste vårblomma än. Får njuta av de inköpta tulpanerna istället.
  Tråkigt med handskarna!

  1. Det dröjer nog inte så länge innan ni är ifatt oss. Tulpaner kan man aldrig få för mycket av den här tiden. Visst var det trist med handsken. Jag får väl ta en vänd till i morgon och se om jag hittar den.
   Kram

 3. Åh blåsippor, så vackert! Där jag växte upp fanns det ingen kalk i jorden, så inga blåsippor, så jag tycker fortfarande att det är så ovanligt vackert. Hoppas du hittar handsken i morgon, för det är så trist att tappa en.

 4. Vad trist att du tappade handskarna och bara hittade en! själv använder jag numera aldrig handskar utan såna där ”torgvantar” med avklippta fingrar. Mycket praktiskt när man ska ta kort utomhus för då slipper man ta av dom. Mina är en julklapp från en väninna och dom är riktigt snygga i grått med fastsydda pärlor i rader upptill – så dom ser inte så ”torgiga” ut!
  KRAM/Susie

 5. Å, vad fint med blåsippor! De har kommit här på tomten också, sitter på norrsidan så de har inte kommit så långt än.
  Trist med handskarna!
  Kram Inger

 6. Fy så tråkigt med handskarna, Men om du har tur kanske nån har satt upp handsken på nån kvist, så du i alla fall kan hitta den om du gör om promenaden Det händer ju ibland att man ser det.
  Ha en skön helg! Vi har + 6 grader och det har det varit sen i går kväll.
  Kram

Kommentarer är stängda.