Lugn söndag efter innehållsrik lördag

Det är en mulen och grå söndag med +3º och det stänker med regn lite då och då. I dag blev det en lång frukost vid köksbordet med GA-kryssen, som jag inte hann med igår, men nu är de avklarade och när det var gjort gick jag i badrummet och borstade tänderna och fick på mig kläderna till slut.  Man kan ju inte äta söndagslunch i morgondressen!

Ute är det helt snöfritt nu och gräsmattorna lyser gröna och i rabatterna dyker det upp den ena vårlöken efter den andra och blir det bara lite värme så ska väl våren sätta fart. Förra året hade vi nästan ingen vinter och ingen snö heller, men just på natten till den 14 mars slog det till och på morgonen såg det ut så här:

2002-03-14 07:45 Lite onödigt kan man tycka!

Igår var jag och klippte mig på förmiddagen och blev av med coronakalufsen och Ida måste ha lyckats bra, för ingen kommenterade förändringen. Annars brukar folk fråga, med förvåningen i rösten, :”Har du klippt dig?” Efter klippningen tog jag en sväng till Sicklings där Eva och Carina o Bosse var i full fart med vårslakten.

På eftermiddagen kom Krister och Thomas på besök och de hade en så vårlig och fin bukett med sig. Vi fikade och innan de åkte tillbaka till stan åkte vi till Sicklings igen, för Krister skulle hjälpa Carina o Bosse att få ordning på mobiler och datorer. Man behöver en datakonsult då och då.

Julgruppen har fått konkurrens

På kvällen satt jag och zappade lite fram och tillbaka, för jag ville se hur det gick i Melodifestivalen, men jag orkade inte riktigt med hela programmet. Fast omröstningen såg jag, så jag vet vem som vann och det var roligt att Clara Klingenström från Gotland placerade sig så bra som hon gjorde. Man är ju lokalpatriot!

Jag letar annars efter en trevlig serie på SVTPlay eller Netflix just nu och det finns ju hur mycket som helst, men det gäller bara att hitta rätt. Jag känner mig lite husvill, men det ska väl lösa sig. Tips mottas med tacksamhet!

Telia bjuder på frivisning av C More just nu och där går det en och annan bra film. Igår såg jag slutet på A Star Is Born, med Lady Gaga och Bradley Cooper. Den har jag sett flera gånger, den första gången faktiskt på bio i Klintehamn och sedan på Netflix och den är såååå bra.

Dagens ordspråk:
Visa aldrig vördnad för överheten, men väl för mänskligheten.

Trevlig söndag!

20 reaktioner till “Lugn söndag efter innehållsrik lördag

 1. Du hann med en massa på lördagen också, tycker jag! Alltid uppiggande med möten med nära och kära och nu har du en vacker bukett, att glädja dig åt!
  Så trevligt att syskonen hjälps åt med vad dom är bra på!
  Och så skönt att vara klippt! Folk kommer nog att märka när jag klippt mig, mitt hår är riktigt långt nu, men ska klippas kort!
  Sol och fint här idag, så nu ska jag ut och räfsa en bit till!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Ida klippte inte håret så kort den här gången i och med att det var så långt och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Det får bli en vårklippning lite senare.
   Kram

 2. Vilken bra lördag det blev!
  Vi såg nyligen ”Behind her eyes” och den var inte fel!

  Kram och god söndag!

 3. En datakonsult är alltid bra att ha till hands, själv får jag klara mig själv men med lite envishet brukar det gå ganska bra, för det mesta.

  Klippa sig bör man väl göra ibland antar jag, själv kör jag bara trimmern så är det klart på en och en halv minut ungefär.
  Men hade jag haft hår på huvudet hade det nog blivit en frisör, man vill ju helst slippa en kastrull på huvudet för att klippa runt om rakt och fint 😉

  Ha en jättefin Söndag.

  1. Är man korthårig blir håret långt väldigt kvickt. Jag brukar skylla frissan för att hon lägger gödning i hårbotten för att jag ska beställa ny tid kvickt.
   Tack detsamma!

 4. Du skriver så målande, Ingrid 🙂
  Jag gillar din vackra vas som du har tulpanerna i.
  Är den gammal måntro?
  Trevlig fortsatt söndag!
  Kram

  1. Tack för vänliga ord Helena!
   Nej, vasen är inte speciellt gammal. Den har jag köpt på Sicilien för många år sedan. De är en perfekt tulpanvas.
   Ha den fin kväll!
   Kram

 5. Att klippa sej brukar pigga upp. Jag har kort hår så det blir var 5 vecka.
  Tittade en liten stund på mello men inte min musik.

  1. Normalt har jag också kort hår, men det var nästan ett halvår sedan jag klippte mig senast, så du kan förstå hur långhårig jag känt mig.

 6. Virgin River på Netflix har jag nyss sett och jag tyckte den var ganska bra. The Queens gambit ska visst vara väldigt bra också.
  Men har du sett serien Atlantic crossing, som har gått på tv på måndagar och som finns på svt play? Väldigt bra tycker jag.
  Clara från Gotland ja, jag älskar hennes underbara Behöver inte dig idag. Och hon sjunger så fint.

  1. Tack för förslagen Eva, men jag har sett allt det du föreslår. Mycket tv-tittande är det vintertid.
   Kul att du också gillade Clara. ♥

 7. Oj så mycket snö det tydligen kom förra året! Här planterade jag penséer för ett år sen och det känns inte riktigt aktuellt än, men snart så.

  1. Jag hoppas att det inte blir fler bakslag i vädret så att man i alla fall kan på plantera påskliljor och penséer på gravarna till påsk.

Kommentarer är stängda.