Starur nr 4 – Munskyddsvärdar

Det blev ett riktigt busväder på torsdagseftermiddagen med hårda vindar och snöbyar och nog kan man klassificera snöfallet som en starur alltid. Det gav ett ordentligt snötäcke! Helagotland.se rapporterade att ca 1000 abonnenter på ön var utan el och att det låg nerblåsta träd över vägarna på flera ställen på ön. Färjeturer blev försenade och räddningstjänsten fick rycka ut och säkra takplåtar på en ladugård på Sudret

Mot kvällen hade vinden avtagit och snöfallet hade gått över i ett lätt regn och när jag öppnade ytterdörren vid 22-tiden för att kolla läget innan jag gick till sängs, verkade det vara någorlunda drägligt ute. Det var ingen nederbörd att tala om just då, men marken var helt täckt av  blötsnö.

I dag har blåsten lugnat ner sig lite, det är mulet och +5º och under natten har snön i stort sett försvunnit igen. Det är bara ”skotthögarna” som avslöjar gårdagens starur.

Jag kollar ju coronarapporterna  på region Gotlands hemsida och fick se att de har en väldigt snygg header. 😉

Warsholmsbron och småbåtshamnen där utanför

När det gäller corona så ökar smittspridningen lite oroväckande igen tycker jag. Igår var det 16 nya fall av covid-19.

Ett nytt grepp från regionens sida är en test med  munskyddsvärdar. Avsikten är att man ska  försöka få folk att använda munskydd i rusningstid i kollektivtrafiken, för det är många som slarvar med det trots FHM’s rekommendation. Jag har inte åkt buss under hela 2020 och inte en enda gång i år heller, men nu när jag är vaccinerad kanske jag kan våga mig på att ta en tur till stan fram på vårkanten. Munskyddet är redo!

Dagens ordspråk:
Den som går vilse kan av misstag finna nya vägar.

Trevlig fredag!

30 reaktioner till “Starur nr 4 – Munskyddsvärdar

 1. Ungefär samma väder här. Idag är det plusgrader och blötsnö, men det övergår kanske till regn. Det är ca en dm som ska bort igen.
  Har du även fått spruta nr 2? Fick du nån reaktion på den?
  Kram/Kicki

  1. Jag har fått den andra sprutan också, den 22 februari var det och det enda jag kände efter den var lite ömhet vid ”stickstället”.
   Kram

 2. Ordspråket instämmer jag helt i.
  Jag valde att ta en tidig lunch igår med tanke på risken att få strömavbrott. Kom också på att det inte hänt en enda gång i år. Annat var det 2018 och 2019.
  Gick du heller inte ut mer än vid dörröppnandet vid läggdags?
  Vilken fin bild de valt.
  Helgkram från norr

  1. Igår höll jag mig inne hela dagen, Det var ett fasligt väder.
   Kul att du gillar min bild. Jag antar att det är headern du menar. Driva upp forsythia tidigt på våren är väldigt tacksamt.
   Kram

 3. Det vågar du säkert göra. Själv använder jag alltid munskydd i butiker och annat. Inte för att jag är där ofta men om det blir nödvändigt så. Jag har även ett visir.

  Kram och god fredag!

 4. Jag använder alltid munskydd när jag måste in i en butik, men tyvärr är det största delen av kunderna som är utan. Man ser många skräckexempel där de går med munskyddet bara över hakan. Kram

 5. Det blev ingen promenad i går för oss heller men idag ska vi ut efter lunch. Har nu fått tider bokade för vaccination. Nr 1 den 22 mars och nr 2 den 24 maj.
  Kram

 6. Jobbigt för de som drabbades av ovädret, men skönt att du klarade dig och att det är över nu.
  Så tråkigt att det är så många nya fall hos er. Verkligen trist.
  Jag är så van vid munskydd att jag knappast tänker på det längre.
  Ha det bra!

 7. Ja väder är det även på den här ön i Norge. Har blåst rätt bra här ute också och dagen i dag bjuder mestadels på regnskurar. Den lilla snö vi fått hoppas jag försvinner för gott även om mars oftast brukar bjuda på överraskningar. Bor i en liten kommun och peppar peppar har vi endast haft några få bekräftade covid 19 fall under hösten. Vi får bara vänta å se. Trevlig helg!

  1. Så skönt att ni sluppit stora fall av coronasmittade. Hoppas att det håller i sig så.
   Trevlig helg själv!

 8. Lite solglimtar här, efter gårdagens snöfall och hårda vindar! Mycket av det har redan töat bort och det är underbart! Vill inte ha mer vinter nu… är så nöjd med det vi har haft! 🙂
  Så gott att läsa att du är vaccinerad! Blev det några biverkningar? Ja, det är vad vi väntar på att bli vaccinerad, för smittspridningen är stor även här. Träffar ju knappt andra människor… så trist! Saknar barn o barnbarn.
  Ser ut att bli lite goare dagar i nästa vecka!
  Trevlig helg!
  Kram Gunilla

  1. Nej jag slapp biverkningar. Möjligen kände jag mig lite frusen dagen efter den första sprutan, men det kan ha varit ett anfall av hypokondri också.
   Trevlig helg själv Gunilla!
   Kram

 9. Oj, du hade mycket mer snö än vad jag hade!
  Ordspråket var bra, min farfar var blind och petade en del gånger fel nummer på telefonen, du vet, petmoj. Han fick nya vänner hela tiden 😊
  Kram och ha en fin dag!
  Inger

  1. Det är lätt hänt att man ringer fel. Häromdagen fick jag ett sms som jag inte alls skulle ha. Det skulle till en helt annan person, men avsändaren hade skrivit fel på en siffra.
   Ha det så gott Inger!
   Kram

 10. Blåsigt och ruggigt har det varit, men som tur var stannade inte snön kvar. Vill så gärna fortsätta se vårtecknen. Ha en bra helg!

 11. Det kom en del snö igår och så blåste det. Regnade bort i natt men fortfarande blåst.
  Använder inte munskydd eller visir. Det är inte många i byn som har det.
  Vill ha lite sol nu så det går att njuta ute.
  Kramar från oss

 12. Buss har jag inte åkt men T-bana vid något tillfälle. Jag är väldigt försiktig trots att jag är vaccinerad och det gått lång tid för antikropparna att bildas. Munskydd i kollektivtrafiken känns självklart. Däremot är det lite beroend på hur mycket folk det är i afffären om jag använder eller inte. Retar mig enormt på alla dessa människor med munskydd som sitter under näsan. Precis som om det inte är samma luft som kommer ut på båda ställena. Suck!

  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  1. Här är det rätt många som använder munskydd, både ute och inne i affärerna. Har man dem bara över munnen kan ju inte vara någon större mening med att ha dem alls.
   Hoppas du haft en fin kväll!
   Kram och godnatt!

Kommentarer är stängda.