Starur nr 3 – Svaret

Inte kom jag ut något igår, för det var kallt och blåsigt, så jag valde att baka lite kakor i stället. Sedan julkakorna tog slut har jag nöjt mig med köpebröd, men nu gjorde jag en plåt schackrutor.

I dag tog jag mig dock samman, för solen skiner och även om det bara är någon enstaka plusgrad är det ingen blåst. Igår kväll när jag gick och la mig fick jag se att det snöade och i morse var det alldeles vitt ute, så det måste varit starur nr 3. Jag var lite rädd att det skulle vara halt i dag, men när jag morgonpysslat färdigt tog jag en promenad till Apoteket och hämtade ut de där kanylerna som jag missade i måndags. Halt var det inte och snön töar nu bort efterhand.

Jag har kommit ut i Vallekvior
Tog en promenad i Donnersparken, där snödropparna blommar nu
Torget, där bänkarna stod tomma i dag.

Svaret på gårdagens mejl till Hörcentralen kom redan efter ett par timmar. Man hade inte glömt mig, men kön är lång och just nu kallar de dem som har remiss från juli-augusti 2019. Min kom in den 28 oktober -19, så det lär ta ett bra tag till innan det är min tur. Jag svarade och berättade om de besvär jag upplever, men att jag inte vill åka till fastlandet mitt i en pandemi om det inte är absolut nödvändigt.

Svaret på det löd: Vi får hoppas att vi kan jobba på bra nu framöver, och att väntelistan krymper. Och jag förstår din tanke med att inte åka till fastlandet i dessa tider. Var rädd om dig, så får hoppas att vi får se dig snart här hos oss….


Det är med andra ord bara att tåla sig!

Dagens ordspråk:
Bättre en liten eld att värma sig vid, än en stor att bränna sig vid.

Trevlig onsdag!

21 reaktioner till “Starur nr 3 – Svaret

 1. Vissa dagar är bara inte lämpade för promenad, eller hur? Då får man vara inne och baka istället! Var det verkligen vitsippor, som blommade? Jag såg bara snödroppar…
  Så bra att du mejlade till Hörcentralen och vilket trevligt svar du fick! De lät ju verkligen förstående! Hoppas att du snart får tid nu!
  Här väntar vi fortfarande på det där brevet om vaccinering från vår läkarcentral. Vi skulle ha fått det den här veckan, men det har blivit försenat p.g.av att det inte fått nog med vaccin. Det är bara att tåla sig…
  Ha en bra dag, kram, Monica

 2. Men, så bra att du sa till Monica. Visst är det snödroppar. Vitsipporna lär vi inte få se på ett bra tag. Jag har rättat i bloggen och så gjorde jag någon habbavink så att din kommentar försvann. Fattar inte varför, men det var inte för att du sa till om felet jag gjort.
  Här bjuder de inte in till vaccination, utan alla måste själva ringa och boka tid.
  Hoppas att ni snart får kallelsen.
  Kram

 3. Bra att du hörde dig för i alla fall. Bättre att få besked än att bara gå och undra och kanske tro att man blivit bortglömd. Jag blir lite matt när jag hör att snödropparna blommar och är är det 18 grader kallt och snålblåst. Fy sjutton

 4. Vädret ser ut som här, med undantaget av att här ligger snön kvar … och mer ska det visst bli.
  Bra att du ändå fick ett svar på din fråga! Klokt att inte åka till Stockholm nu!
  Kram

  1. Nu ökar smittspridningen igen, så det vill nog till att man är försiktig även om man är vaccinerad. Kram

 5. Bra att du gick ut en sväng idag med tanke på vad som kan hända i morgon.
  Otrolig väntetid. Det låter som jag får vänta i minst ett år till med mina problem med tanke på att min remiss är från 2020. S fick samma erbjudande om att åka till fastlandet men hon avböjde. Nu gäller det bara att ha tålamod. Med både det ena och det andra. Jag längtar efter ex. blåsippor. Såg en läsarbild igår i vår tidning med nytaget kort på de ”blå juvelerna”.
  Fint ordspråk.
  Kram, Bosse

  1. Väntetiden är ju ungefär 1½ år. Det är hemskt! Speciellt för oss som bor på en ö och inte så enkelt kan ta oss till ett annat landsting.
   Jag gick ut en vända efter lunch också just för att kolla blåsipporna, men hittade ingenting.
   Kram

 6. Så jobbigt med så lång väntetid, försämrad livskvalitet. Men vi får hoppas de kan jobba på nu. Och det vore skönt med lite mildare väder, men det dröjer, det också.

 7. Det var i alla fall bra att du skrev till dem för ni vet du att du inte är bortglömd i alla fall. Ett snabbt svar uppskattas alltid även om det innebär att du får vänta lite till.

  Här är varslat om snöstorm i natt och i morgon men sedan ska det regna bort. Förmodligen blir det alltså bara onödiga trafiksvårigheter.

  Kram och god kväll!

  1. Ja, det är bra att ha fått kollat att jag inte fallit ur rullorna i alla fall.
   Ruskväder är på gång här också.
   Kram

 8. Snö, blåst och kallt här också så jag var inne och städade av lite, behövligt. Så passade jag på att döstäda också och gick igenom pärmar med stickmönster. Himla skönt att få slänga en massa ”dret”, som värmlänningen säjer!
  Kram Inger

 9. Det har snöat här hela natten och håller fortfarande på. Dessutom blåser det rejält. För mig blir det en innedag. Det var en rejäl väntetid efter att remisserna kommit in. Kram

  1. Väntetiderna är absolut inte acceptabla, men vad gör man? Det är bara att vänta och jag var medveten om det och fick remissen trots att jag inte hade så stora besvär då, men under tiden jag väntat har ju hörseln försämrats….
   Kram

 10. Snö och snödroppar tillsammans, ja så det blev. Tråkigt med bakslag i vädret, men det händer ju bara ibland.
  Så roligt att få se bilder från din närmiljö. Gillar det.
  Bra att du fick svar och nu hoppas vi på snar action också.

Kommentarer är stängda.