Är det inte min tur snart?

Det har varit en väldigt solig och fin morgon, men nu börjar det gråna till på himlen och ”marsgaisten veinar” i dag också.

Igår tog jag i alla fall en promenad ner till Apoteket och hämtade ut mina beställda mediciner och i dag upptäckte jag att jag missat att ta ut kanyler, så om inte vädret försämras alltför mycket får jag väl ta mig en promenad dit i dag också.

De senaste gångerna när jag promenerat förbi Klinteskolan och Rondo har jag tagit en sväng in och kikat bland alla vissnande höstlöv för att kolla om våririsen börjat blomma ännu och igår stod de där. Ett litet vårtecken i kylan!

Våririsen i rabatten utanför Rondo har börjat blomma

När jag ändå passerade Konsum slank jag in där och handlade lite och kunde inte stå emot en förpackning med semlor och så hittade jag ett par fläskkotletter som såg rätt skapliga ut, så en ska jag steka till lunch i dag. Jag orkar inte bära så mycket, så förutom semlorna och kotletterna blev det bara en bit ost.

En perfekt kvällsmat

Eva grälade på mig igår för att jag inte tjatar på hörcentralen och ser till att jag får en tid för att få hjälp med min dåliga hörsel. Dit är kön uppenbarligen lång, för jag fick en remiss dit i november 2019 och  fram på vårkanten 2020 fick jag en förfrågan därifrån om jag ville utnyttja sjukvårdsgarantin och åka till fastlandet för undersökning, men det ville jag inte göra mitt i en pandemi.

Nu är jag ju vaccinerad, så det skulle väl inte vara så farligt att åka till Stockholm, men jag vill ogärna göra det ändå, för jag kan väl aldrig tänka mig att det räcker med ett besök för att få hörapparater som fungerar. Givetvis är det inte bara jag som står i kö till hörcentralen i Visby (då hade det ju knappast funnits någon 😉 ). En av mina grannar berättade att hon väntat sedan i januari 2020. Nu har jag i alla fall lytt Eva´s råd och börjat med att mejla till dem, så får vi se om de hör av sig på ett eller annat sätt.

Dagens ordspråk:
Ingen är så blind som den som inte vill se.

Trevlig tisdag!

30 reaktioner till “Är det inte min tur snart?

 1. Här har det dalat ner några snökorn och det kändes kallt i morse och grått på himlen är det.
  Semla, jag det skulle jag vilja ha idag, din ser så god ut.
  Nja, min bror fick gå dit några gånger, men två gånger tror jag nog att det kan behövas.
  Hoppas att de hör av sig snart.
  Härlig bild på vårens irisar.
  Var rädd om dig och varm kram.

 2. Jag skulle verkligen tänka mig för mer än en gång innan jag åkte till Stockholm om jag var du. Men jag förstår att det är besvärligt att inte höra bra.
  Hoppas du får en fin tisdagspromenad.
  Kram

 3. Hoppas du får en tid nu då.
  Berra behöver ha en ny hörapparat, han hör allt sämre, men nekar att använda den apparat han har, p.g.a. sin tinitus.
  Här mulnar det allt mer. Det är 0 grader, men jag hoppas att nederbörden uteblir.
  Kram/Kicki

 4. Låter inte särskilt lockande att ge sig iväg på nån resa nu. Trist att det är spe kö när det gäller hörselundersökningar. Själv har jag inga större problem, men Göran har en hörselskada sen han jobbade på baggen och den har bara blivit sämre. Kram

  1. Jag har ju tinnitus också och det gör väl också sitt till. Det där ständiga pipandet och susandet överröstar allt annat.
   Kram

 5. Ja, då fick du ett skäl att gå ut idag också! Och både kotlett och fastlagsbulle låter jättegott! Sol och fint här idag igen, men flera minusgrader i natt.
  Maken har hörapparater och kör till Malmö ganska ofta, för att få dem justerade, så det hade nog blivit besvärligt för dig att åka till Stockholm varje gång! Hoppas att du snart får en tid i Visby!
  Våriris är så fina! Jag hade sådana i en rabatt, men de har inte kommit upp i år…
  Ha en skön promenad till apoteket t. o. r.!
  Kram, Monica

  1. Tack Monica! Få se om jag kommer iväg. Jag tror att jag ska ta och baka lite schackrutor i stället, för vädret ser inte speciellt lockande ut.
   Kram

 6. Din nya header så fin.
  Härligt med den blå Irisen som känns vårligt. Det var -11 inatt men blev +2 på dagen.
  Kramar från oss

 7. Så bra att du tog tag i dem och mejlade dem. Att åka till fastlandet av den anledningen tycker jag inte låter klokt. Hoppas du får ett snabbt och positivt svar.

  Kram

 8. Så vackert både med forsythian och våririsen! Stavningskontrollen ville ändra till ‘vårdkrisen’, och det passade ju också 🙂

 9. Jag fick hörapparater första gången (idag för elva år sen) mest pga min tinnitus, såklart hörde jag dåligt i kafferummets tjatter också.
  Nej, sen har det försämrats. Jag är inne på andra omgången hörapparat nu och är väldigt nöjd. Men det krävs några besök.
  Jag har också på senare tid fått en streamer till telefon och TV, toppen!
  Konstigt att det är sån kö, på något så viktigt som hörseln??
  Kram!

  1. Ja nog är det märkligt. Jag hoppas att det inte dröjer så länge till tills jag får en tid.
   Kram

 10. Blommande forsythia och våririsar är härliga vårtecken … här döljer den nyfallna snön alla vårblommor på marken – och forsythian har inte ens börjat slå ut.
  Ha en bra dag!

 11. Underbara irisar, men idag har dom det inte så kul i snön. Fast den kanske inte ligger kvar hos dig i Klintehamn…..!?
  Rolle hör otroligt dåligt och fick hörapparater för runt 10 år sen, men efter det var han tvungen att operera sina öron (vidga dom yttre hörselgångarna) och då började han höra bättre. Fast det har gått över, men nu passar dom naturligtvis inte längre.
  KRAM/Susie

  1. Jodå, i har snö kvar vi också, men det är bara ett tunt täcke och med dagens fina sol så lär det försvinna. (förhoppningsvis).
   Kram

 12. Soligt och fint här igår, idag regn och kraftig blåst.
  Vackert litet vårtecken, vad som behövs nu.
  Mums med semla. Jag har bakat semlor och tillåter mig en per vecka, men förra veckan blev det ingen för jag hade ingen grädde hemma. Nu har vi handlat och semlan måste ju snart tas igen, ser framemot detta.
  Förstår att det känns motigt att behöva åka till Stockholm i dessa tider, trots vaccinering, svårt dilemma.
  Sköt om dig!

 13. Du kunde ju ha fått mammas tid, hihi. Hon sa ifrån två gånger, tyckte inte att hon orkade. Hoppas att du snart får komma!
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.