Rekord på rekord

Det är en märklig februarimånad på fler än ett sätt, för i förra veckan hade Gotland kallast i Göta- och Svealand med -13,5º och igår sken solen från en klarblå himmel och det sattes ett nytt värmerekord på hela +12,3º uppmätt på Visby Flygplats. Det är den högsta februaritemperaturen sedan mätningarna inleddes år 1857.

Givetvis gick jag ut på en promenad och så fort jag kom ut fick jag se att de små botaniska krokusarna, som alltid är tidiga, redan börjat blomma i min grannes gräsmatta, bara ett par dagar efter att snön försvann. Nog är det fantastiskt!

Jag gick Vallekvior fram mot Klintebys åkrar för att lyssna och titta efter de där tofsviporna och sånglärkorna man rapporterat om i P4 Gotland på morgonen, men jag varken såg eller hörde några. De håller uppenbarligen till någon annanstans på ön.

Däremot var det stora flockar av svanar på flera ställen

På kvällen var jag sedan i Hemse och fick den andra sprutan mot covid-19. Jag fick åka med Eva den här gången också och på ditvägen svängde hon in till ”Gamen”, så att jag fick köpa en bunt papper och lite annat smått och gott.

Det gick snabbt på vårdcentralen och det var välordnat. In genom den ena dörren till ett behandlngsrum och ut genom en annan. Sedan fick man som vanligt sitta och vänta en stund innan man fick åka därifrån. I dag är ”stickstället” lite ömt, annars har jag inte känt av någon biverkning ännu, men det kommer kanske om några dagar. Många har vittnat om att man fått lite influensasymtom just efter spruta nr 2.

I dag är det ganska slätmulet och +6º och när jag uppdaterat det här inlägget ska jag börja med att ta hand om en liten strykhög, så får vi se vad som händer sedan. Molnen skulle eventuellt kunna lätta fram på dagen.

Dagens ordspråk:
Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.

Trevlig tisdag!

24 reaktioner till “Rekord på rekord

 1. Så skönt för dig att vara vaccinerad och klar. I vår kommun är det nästan stiltje på den fronten…
  Det var verkligen tvära kast temperaturmässigt men jag vet vilket rekord jag uppskattar.

  Kram och god tisdag!

 2. Åh, vilken lättnad det måste vara att ha fått sina sprutor! Nu kan du snart (om 2 veckor?) kunna leva nästan som vanligt igen!
  Fick du några instruktioner?
  Vilket februariväder ni har haft! Vi har något liknande här, men inte fullt så kallt och inte fullt så varmt…😄
  Lite skyar idag, men 10 grader varmt, underbart!
  Lycka till med strykningen; det blir nog en promenad sedan?
  Kramar, Monica

  1. Nej jag fick inga instruktioner med mig alls.
   Här har solen brutit igenom molnen en stund på fm, men nu ser det ganska mulet ut igen.
   Nu är strykning avklarad, så nu är det dags för lunch.
   Kram

 3. Här lättade molnen lagom till min ”efter lunch promenad”. Visst är det underbart att få se vårtecken under vintertäcket.
  Vad skönt för dig att tvåan är fixad. Hoppas du slipper biverkningar. Jag har längtat länge efter ettan.
  Kram

 4. Härligt att se dina vårbilder!
  Jätteskönt att du fått andra sprutan! Jag tror att de flesta biverkningar kommer de första två dagarna. Jag kände av min första spruta med dåsighet och öm kropp, andra känner ingenting. Skönt i alla fall att man vet varför man mår lite konstigt.
  Sköt om dig och ta det lugnt de första dagarna!

  1. Den första kände jag inte av alls, men i dag har jag varit lite frusen och ruggig. Om det var sprutan eller inte ska jag låta vara osagt.
   Kram

 5. Bra att du nu är färdigvaccinerad … undrar när vi blir det …
  Härliga vårtecken hos dig! Här lär det dröja innan vinterkrokusen blommar – fortfarande några cm snö kvar.
  Kram

 6. Skönt att du är färdigvaccinerad. Igår såg jag att alla vintergäck var på plats bara snön försvann och jag har 2 st snödroppar fler brukar det inte bli.
  Kram

 7. Vi får hoppas du slipper bli sjuk. Jag var sjuk dagen efter, men inte mer än ont i kroppen som vid influensa. Men jag har ett par arbetskamrater som blev sjuka och var tvungen att stanna hemma en vecka. Men inget allavrligre än just förkylnings- och influensasymptom.
  Gotland är en av de regioner som skött sig bäst när det gäller att vaccinera har jag läst. Stockholm är bland de sämsta. Jag hade ju gräddfil till vaccinet som intensivvårdspersonal och det är jag både glad och tacksam för. Läste alldeles nyss att vi fått 80% färre vaccindoser än utlovat i februari. Läste igår att en av orsakerna är att tillverkarna inte vill sälja till Sverige eftersom vi bråkar om villkoren. Jösses säger jag bara.

  Ha en fin kväll! Jag har ganska nys gått upp, någon timme sedan bara, och sitter fortfarande med mitt ”morgonkaffe”. Kopp nummer 3. Men jag är ledig inatt. Hade sms med frågan om jag kunde jobba inatt också, men det har jag redan sagt ifrån om. Men vår nya bemanningsassistent är lite virrig.

  Kram

  1. Jag tycker att jag varit lite frusen och ruggig i dag, så jag avstod från promenaden och har suttit och legat insvept i en pläd i eftermiddag och haft det ganska gott.
   Ha en skön kväll!
   Kram

 8. Så skönt att du fått din andra spruta och så bra att du och andra informerar om ev biverkningar. Vi fick ju den första i dag och jag satt och tyckte att det var lite ömt i armen, tills jag kom på att det var fel arm. Jag har ofta ont i vänster ändå.

 9. Slätmulet var också ett ord jag inte hört, lite roligt ord 😊
  Jag sa till Kenneth att han var latsmidig idag när han inte ville resa sej från soffan och hjälpa till. Det är också ett roligt ord.
  Kram Inger

 10. Just idag när vi ska till Visby är det inte så kul bilväder – det är otroligt dimmigt. Jag hoppas det blir bättre på kustvägen och att det blir lite sol framåt dagen när vi ska åka hem. Annars har det ju varit ett otroligt vårväder, så man får kanske vara nöjd med det!?
  KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s