Greenleaf – för den som gillar såpor

Gårdagens kurs tillförde inte så mycket för min del, så jag smet iväg innan det var slut. Skulle jag ha missat något väsentligt finns båda kurserna på Youtube.

På eftermiddagen satte jag mig och började titta på en serie på Netflix i stället för att lyssna på Peter Sikström. Serien heter Greenleaf och den är producerad av Ophra Winfrey och handlar om familjen Greenleaf som leder en stor kyrka i Memphis. Patriarken James Greenleaf är ledare för kyrkan och när han predikar sitter familjen på scenen. De bor alla på ett stort gods och på ytan verkar familjelyckan vara total, men deras affärer och privatliv präglas av girighet, otrohet och andra synder. Likheten med 80-talets såpor är slående.

Greenleaf är också en långkörare med fem säsonger, så det blir alldeles utmärkt att varva den och Outlander. Det är verkligen två kontraster; den ena skildrar ett liv i överflöd där kyrkan håller sig med eget jetflygplan och den andra skildrar 1750-talets kärva tillvaro.

I eftermiddag ska jag göra en lasagne. Jag gör en stor form så att det blir många portioner att lägga i frysen. Det är så bra att ha som reserv när fantasin och lusten att laga mat tryter.

I dag har vi halvklart och det blåser snålt. Enligt min mobil känns de två minusgraderna som -7º och det kan jag nog hålla med om. Så i stället för att gå på en promenad tog jag en sväng med bilen, för jag behövde på Konsum och fylla på förråden.

Dagens ordspråk:
Ett gott samvete är den bästa huvudkudden.

Trevlig torsdag!

24 reaktioner till “Greenleaf – för den som gillar såpor

 1. Lasagne … det är gott det. Jag gjorde en med lax i helgen och den blev riktigt god 🙂
  Vädret är soligt, men vinden isande kall, så jag väljer att stanna inne idag.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

 2. Lasagne är verkligen gott och en av mina favoriträtter men jag lagar det aldrig själv. Har inte fått till den rätta snitsen…

  Kram och god torsdag!

 3. Håller med – lasagne är väldigt gott och lätt att göra en stor och frysa och ha till flera middagar!
  Här har vi någon plusgrad och duggregn idag, så nu är snart all snö borta. Det blev ingen promenad för mig heller, vädret lockade inte precis…
  Ha en skön torsdagskväll, kram, Monica

 4. Lasagne låter verkligen gott! Nu blev jag hungrig. Hinner inte så många serier just nu, måste försöka öka takten i mina studier. Sen är det ju allt annat som måste göras. Suck!
  Hoppas du har en bra kväll. Jag ser fram mot tvättstugan.
  Kram

 5. Å, va gott med lasagne! Det var längesen jag gjorde det. Ska värma lite Jansson ikväll.
  Kram Inger

 6. Så vacker bild du har som header! Vi har inga betalkanaler så det blir bara de som finns på de vanliga. Men det finns också många program att se där om man orkar. Jag har svårt att titta på TV på dagtid och på kvällen är jag ibland så trött att jag inte orkar.
  Lasagne är toppen att laga en stor sats av och sen frysa in. Men det tar ganska lång tid så det får anstå ett tag.
  Kram från Ingrid

  1. Jag ser på de vanliga kanalerna ibland också, men tycker inte om alla reklamavbrott, så Netflix är perfekt för mig. Utbudet är enormt och det kostar inte mer än en vanlig biobiljett i månaden.
   Kram

 7. Lasagne är jättegott, men Rolle gillar inte pasta i någon form! Men idag när jag gjorde pannbiff, så tog jag pasta istället för kokt potatis till mig. Rolle åt däremot 4 stora potatisar…..
  Men jag var tvungen att göra en komplettering till dagens blogginlägg:
  Idag var jag till VC och min sjuksköterska Åsa sa återigen att hon såg stora framsteg med läkningen av op.såret. Men ännu bättre – när vi kom hem så ringde min sjuksköterska på bröstavdelningen för att boka in mig för ett besök. Det var länge sen jag var där så dom kunde se såret. Så jag passade naturligtvis på att fråga om vad mammografin och ultraljudet hade visat – OCH ALLT VAR BRA! Gissa om jag är lycklig!
  KRAM/Susie

  1. Netflix är väldigt trevligt! Och jag tycker att det är billigt. 87:-/mån, det är inte så mycket som en biobiljett en gång, men har man det billiga abonnemanget kan man bara använda det på en enhet, men det räcker givetvis för mig som är ensam.

 8. SPF har en del kurser och det är bra, för dom som vill lära sig. Mysingen har hållit kurser för de i vår SPF grupp angående Zoom, i styrelsen och så.
  Ni har bra med vinter hos dig också. Idag är det bättre, inte så kallt, plus minus noll hade vi på vår temperaturmätare.
  Trevlig fredag och kram till dig.

 9. Ja nog kan vinden ställa till så det känns bitande kallt. Lasagne är gott och det gör jag ibland. I förrgår gjorde jag ett långkok med 2 kg fläskkarré, pulled pork. En god kryddblandning på kötttet och så in i ugnen med järngrytan på 100 graders värme. Det tog 8 timmar, men så blev det ett otroligt gott kött, som jag delade upp i 10 portioner sen vi ätit ett mål. Såsen gick inte heller av för hackor! Ha det bra!

  1. Pulled pork är väldigt gott och så bra behändigt att göra en stor sats så att det blev några mål extra i frysen.
   Ha det så bra själv! Kram

Kommentarer är stängda.