I dag kunde inte ens jag….

….hitta på någon orsak för att inte gå ut, för det har varit ett strålande vackert väder på förmiddagen. I morse var det kallt, -13,4º som kallast, men när jag gick ut vid 10-tiden var det bara -6º, det var nästan vindstilla och solen värmde gott.

Förutom behovet av att få komma ut och röra på mig lite hade jag ett ärende; en av våra medlemmar i SPF har flyttat och tagit bort sin fasta telefon och vi behövde få tag i hennes mobilnummer. Jag utrustade mig med munskydd och marscherade iväg.

Det var riktigt behagligt ute och efter en stund mötte jag en skolklass som var på väg till pulkabacken.

När jag hade fått uträtta mitt ärende och fått skriva upp mobilnumret på en lapp fortsatte jag min Klinterunda. Det var fortfarande skönt väder, men det blåste till lite då och då, så jag kortade av rundan lite och vände hemåt.

Jag tog vägen genom skogen upp till Vallekvior

När jag var nästan framme vid Vallekvior mötte jag en bekant på stigen och fick en trevlig pratstund. Vi pratade så länge att hennes hund började skaka av kylan, så då fick vi avsluta samtalet.

Vallekvior och nu är jag nästan hemma igen

Och hur det nu än är med vaccintillgången, så verkar det som om de har sparat en dos till mig, för i dag fick jag ett brev från vårdcentralen där de ändrat klockslaget för spruta nr 2. 🙂

Dagens ordspråk:
Man får ta folk som de är och inte som man vill att de ska vara.

Trevlig torsdag!

19 reaktioner till “I dag kunde inte ens jag….

 1. Vilken vacker promenadväg du har och så skönt att kunna gå i snön utan att halka! Så trevligt att råka på en bekant och få en liten pratstund, sådant uppskattas mer än någonsin denna tid! Hundar brukar inte uppskatta de där pauserna i promenaderna!
  Ha det så gott, kram, Monica

  1. Jag minns Bosses Ludde. När man var ute och gick med honom, fick man inte ens stanna och fotografera utan att bli utskälld och att stanna och prata med någon gick absolut inte.
   Dagens hund höll i alla fall tyst.
   Kram

 2. Soligt och fint. Det var en skön promenad jag fick följa med på.

  Vi har också sol och blå himmel med lite vind.
  Kramar från oss

 3. Vilken härlig promenad det blev för din del och skönt att komma ut.
  Vilken tur att du kan få din andra spruta för annars vore det ju väldigt illa.

  Kram

  1. Det blir bra när man fått den här vaccinationen avklarad, även om tillvaron givetvis inte återgår till det normala för den skull.
   Kram

 4. Det var onödigt kallt här i morse med -18, men även om solen gjorde sitt till så har det varit en kall dag.
  Jag bakade kakor i stället för att ta nån längre sparkpromenad på isen.
  Kram/Kicki

  1. Vi har för en gångs skull sparkväglag, fast jag är inte ägare av någon. De är ju annars alldeles ypperliga när det är halt. Kram

 5. Tänk att jag har levt i den tron att det aldrig blev så mycket vinter på din underbara sagoö. Ja man lär så länge man lever och ibland blir man en illusion fattigare. När det är sagt så kan jag bara hålla med om att din promenad såg trevlig ut😃

   1. Ja nu har du överbevisat mig😃 Uppfödd i Västerbottens fjällvärld så snö och kyla är inget främmande men sen 20 år bor jag på en liten ö i Nordland/Norge med ett helt annat klimat, här slipper jag både skotta snö och ha motorvärmare på bilen vilket jag är mer än tacksam för. Visserligen kan de komma lite snö men den tinar oftast bort efter någon dag och minus 7 grader är maxtemperaturen hittills denna vinter. Alla platser har sin tjusning och vad vore livet utan ”väder och vind”?. Önskar dig en god helg💖

    1. Ja du, väder och vind varierar från plats till plats, från den ena dagen till den andra. Är du uppvuxen i Västerbotten förstår jag att du är van vid kyla och snö. Skönt att du lever i ett lite annat klimat nu.
     Ha en fin helg du också!

 6. Du har så fina promenadvägar att gå, här är det bara blåsiga slätten att promenera på! Idag har jag bara gått och hämtat tidningen, 4 – 500 meter. Det räckte i kylan.
  Det blev ett långt styrelsemöte ikväll, klara 22.10 men jag överlevde…
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.