Förvärrat läge på akuten-

 – 15 halkskador på ett dygn det kan man läsa på helagotland.se i dag:

Den svåra halkan har satt press på lasarettets akutmottagning. ”Läget har förvärrats betydligt och vi uppmanar alla att gå och cykla försiktigt”, säger Charlotte Kaviani, verksamhetschef.

Under det senaste dygnet rapporterar hon om 15 fall av halkrelaterade skador på Visby lasaretts akutmottagning, varav fem av dessa är så allvarliga att personerna har blivit inlagda. Nu uppmanar hon med eftertryck gotlänningarna att det mycket varligt i trafiken.

– Kör, gå och cykla försiktigt och använd gärna broddar, säger hon.

Trots de varningarna gick jag ut på en Klinterunda på förmiddagen. Jag skulle ju till Konsum och hämta ut två nya lotter, så med ordentliga broddar under sulorna tassade jag i väg. På Konsum gick jag direkt till kassan och fick mina lotter och sedan satte jag kursen hemåt igen och jag valde att gå genom skogen, för där är det i alla fall inte halt.

Någon har åkt skidor ….
…och en skidåkare dök plötsligt också upp. Det är fint på Barkan!

Väl hemma igen var det dags för lunch och sedan skrapade jag mina nya lotter och kunde bara konstatera att nu är det slut med turen, men jag har haft roligt ett tag i alla fall.

Ha en fin fortsättning på dagen!

 

19 reaktioner till “Förvärrat läge på akuten-

 1. Så vackert med snön. Broddar är ett måste när man skall gå.
  Då var turen slut för denna gång.
  Kramar från oss

 2. Så synd att dina lotter inte fortsatte att ge vinst.
  Det har kommit lite snö hos dig också, men det är inget vidare när det är halt. Jag vågar knappt gå ut nu utan att ta sparken.
  Kram

 3. Spark var nödvändigt när jag var barn, men här skulle det vara väldigt sällan, i dag kanske ändå. Den korta promenad jag tog i tag var bara på sandade trottoarer, säkrast så!

 4. Tänkte faktiskt på risken med halkskador när jag gick min promenad idag! Men jag gick i skogen och på stranden och där var inte halt.
  Träspångarna ner mot havet var hala, så jag gick bredvid! Man vill ju verkligen inte belasta sjukvården i dagens läge!
  Ingen snö här än, men 6 minusgrader idag.
  Trist att lotterna inte fortsatte att ge vinst, men så är det ju.
  Var rädd om dig och håll ut, snart blir vi vaccinerade!
  Kram, Monica

  1. Här är det blidväder nu, men det vräker ner en massa blötsnö. Grannen som skottat vår uppfart igår får nog sätta fart igen.
   Kram

 5. Ni har fått mycket snö hos dig … vackert är det. På bild i alla fall.
  Ja, nu gäller det att ta det lugnt när man går ut …
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Visst är snö vackert på bild och barnen har väldigt roligt i pulkabacken, annars kan det gärna få var snöfritt för min del.
   Kram

 6. Ja, man vill ju inte belasta sjukvården i onödan nu. Jag borde gå både på hörsel- och synkontroll, men jag väntar. Då vore det ju väldigt olyckligt att gå och trilla med kanske både operation och sjuksäng som följd. Näe, nu får vi ta det försiktigt. Skrapade fram 150 kr på en trisslott härom dagen. Trodde inte mina ögon. Det brukar ju mest vara 30 kr om det är vinst. Kram från Kerstin

  1. Jag står i kö vid hörcentralen och det har jag gjort i över ett år nu. Jag blir väl helt döv innan jag får någon hjälp.
   Grattis till vinsten!

 7. Det är verkligen vackert. Men som du skriver är det många som skadar sig svårt i halkan. Har sett på operationsprogrammet att det är många frakturer. Jobbar man natt ser man dem inte för de brukar opereras på dagtid.
  Ha en fin och bra lördag! Ska försöka städa idag, F har lånat bilen så det blir att vara hemma Men jag har ett paket att hämta och det skulle bli till fots oavsett.
  Kram

  1. Jag behöver ta en vända med dammsugaren jag också och blommorna ser törstiga ut.
   Ta det försiktigt när du är ute och går!
   Kram

 8. Idag är faktiskt första gången Rolle har gått ut och skottat den här säsongen – och han kanske blir tvungen att använda snöslungan också. Men…han har ordentliga broddar på, så jag tror inte att skottningen ställer till några problem. Själv går jag inte utanför dörren om jag inte absolut måste…..
  KRAM/Susie

  1. Här har jag ju grannen ovanpå som brukar fixa vår uppfart, övriga vägar inom området plogar vaktmästaren.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.