Vem räknar och lite annat smått och gott

Vem räknar hur många kunder det är i butikerna, för i enlighet med den nya pandemilagen har man nu fått listor på hur många som får vistas i en butik samtidigt. En lista över butikerna på Gotland finns på helagotland.se, för den som är prenumerant där. Till exempel får Coop i Roma ha 32 personer och det kan väl vara rimligt att hålla ordning på, men hur ska man göra på t ex Linds Växthus, där man får vara 243 inne samtidigt. Fast jag behöver antagligen inte bekymra mig över det, för det finns säkert någon fiffig digital lösning på det här problemet. Det blev ett riktigt busväder igår eftermiddag och kväll, så det var tur att jag gick ut på förmiddagen. Ännu när jag gick och la mig blåste och regnade det och så var det i morse också, men SMHI varnade för väderomslag med risk för ishalka och de fick rätt, för nu har det klarnat betydligt och solen glimtar till då och då och säkert är det risk för hala vägbanor, för det är nollgradigt. Jag håller mig nog hemma i dag, eller också blir det en tur i skogen. Jag får se?

Nu när alla helger är över och oxveckorna rullat in återgår tv-tablån till sitt gamla utseende och igår var det dags för den turkiska serien Modern och dottern och McLeods döttrar igen. Ordningen är återställd! Jag brukar se båda serierna via SVTPlay när jag slår mig ner i vardagsrummet för att dricka eftermiddagskaffe.

Jag hittade ett gammal konfirmationskort igår när jag röjde i en låda. Jag gick på läroverket då och vi var flera  från Klintehamn som gjorde det, så man ordnade en sommarkurs för oss. Vi var en liten trevlig grupp som undervisades av prosten Gustaf Sjöberg några dagar per vecka. Kortet är taget i prästgårdsträdgården.

Jag minns inte vad alla heter, för killarna var från fastlandet och tillbringade bara somrarna här med sina föräldrar som hade sommarhus i Eksta eller Fröjel och flickan i mitten minns jag inte efternamnet på. Hon kom från Visby har jag för mig.  Uppifrån från vänster är det Tuula Pitkänen, Inger?, Laila Larsson och sittande Lena Andersson och så jag längst ut till höger. Givetvis var det mamma som hade sytt min konfirmationsklänning.

Nu ska jag ta fram strykjärnet, för jag har dammat och plockat bort alla juldukar, så nu ska de ordinarie strykas och läggas på plats. Nu har jag bara elljusstakarna och stjärnan kvar, men de får hänga med veckan ut, annars är julen bortstädad.

Dagens ordspråk:
Tomt huvud ger trötta fötter.

Trevlig tisdag!

15 reaktioner till “Vem räknar och lite annat smått och gott

 1. Vilken hållning du hade som femtonåring! Här är det också halka, efter att det understa lagret har slipats av snöröjare. Igår skottade vi bort 20 centimeter, idag ligger lika mycket på backen, och det bara snöar och snöar. Ibland kommer ordentliga vindpustar. Enda trösten är att temperaturen hålls på minus, -1,3 just nu. Killen med traktorn har större vägar att arbeta på, han kommer tidigast ikväll och drar upp vår infartsväg.

 2. Jag var inne i Helsingborg nu på fm och det var inget kul. Vägarna är ishala på sina ställen, men trots det kör många som om det var mitt i sommaren. Livsfarligt!

 3. Ja, nu är ordningen återställd och de ”ordinarie” programmen på TV har kommit tillbaka. Ganska skönt, tycker jag. Jag brukar se McLeods döttrar på kvällen dagen efter det gått på tv, Så ikväll är det premiär för Australien-serien, som inte är så kul längre…
  Vilket fint konfirmationskort! Kände genast igen dig! På mitt konfirmationskort ser jag förfärlig ut! Jag hade permanentat håret för första gången i mitt liv och det var förskräckligt, som det såg ut!
  Strålande sol och bara svag vind här idag och jag har just kommit in efter min promenad. Men det lär vara halt ute på vägarna!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Jag hade också mitt livs första permanent när jag konfirmerades. Det hörde liksom till!
   Jag har suttit och läst ett tag i stället för att gå ut och nu ska jag sätta på tv:n
   Kram

 4. Efter regnet i går och minusgrader i dag så är det halt. Du har så många gamla kort och annat från barn och ungdomstiden. Det måste vara kul att kunna se tillbaka. Tyvärr har jag nästan inga foton.
  Kramar från oss

  1. Det är roligt att ha de där gamla fotona kvar och nu har jag skannat in dem också så att barnen på ett enkelt sätt har tillgång till dem.
   Kramar till er!

 5. Det finns nog många metoder. Jag såg en butik som hade en kort med tennisbollar utanför i en korg. Om korgen var tom fick man vänta tills en kund kom ut och lämnade sin boll så att man kunde ta den. Ett enkelt men smart sätt.

  Vilken vacker bild från din konfirmation. Jag blev också konfirmerad på sommaren vilket alltid har varit populärt här.

  Kram och god tisdag!

  1. Jag har läst om det där med tennisbollar och det är ju ett smart sätt. Människan är uppfinningsrik.
   Det var trevlig att sommarläsa och slippa det under terminerna.
   Kram

 6. Så fint konfirmationskort … och så fina klänningar ni hade!
  Ja, vädret ja … efter snö och regn och så omslag till kyla – ingen bra kombination alls! det gäller att ta det försiktigt!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s