Årets första glada måndag

I dag är det en helt vanlig vardagsmåndag och en riktigt vacker morgon med lite lätt snö och en himmel där man ser blåa luckor bland molnen, men det är ombytligt och som man sitter och väntar på att solen ska visa sig börjar det snöa. Det är vinter!

Bloggvännen Carita tycker att vi ska uppmärksamma de lite tråkiga måndagarna med någon trevlig bild och jag nöjer mig med de jag tog på min söndagspromenad igår.

Jag hade egentligen tänkt gå Vallekvior och upp över Bönders, men det var alldeles för halt. Först gav jag mig iväg utan broddar, men när jag rappade till med ena foten redan innan jag ens kommit ut på vägen, vände jag och gick in och letade fram mina Yngsjöbroddar. Dem kan man lita på! De väldigt lätthanterliga och lätta att ta av och på när man ska gå in i någon affär, men de har en svag punkt bara och det är bandet man sätter runt hälen. Det har en tendens att gå sönder efter några år.

När jag fått på mig broddarna valde jag ändå att gå ner i skogen och ta en sväng på Barkan i stället för att gå på den hala asfalten. Är man rädd för att halka spänner man sig när man går och det är inte behagligt alls. Det blev en riktigt skön promenad i solskenet och det var tur att jag valde att gå ut på förmiddagen, för fram mot eftermiddagen mulnade det till igen.

På eftermiddagen satte jag mig och läste i min julbok; Alex Schulmann´s Överlevarna och den är riktigt bra. Jag tycker att han skriver väldigt fängslande och även om det här är en fiktiv historia, så har han nog hämtat mycket från sin barndom. Konkurrensen mellan syskon känns nog igen i många familjer och har man då föräldrar som utnyttjar de krafterna kan det bli förödande för gemenskapen syskon emellan.

Dagens ordspråk:
Ingen vet vad han förmår förrän han har försökt.

Ha en glad måndag!

20 reaktioner till “Årets första glada måndag

 1. Promenader ute i skog och mark är välgörande.
  Vackra foton av naturen och trevliga att få se.
  Vi får några enstaka snöflingor nu på förmiddagen, annars har det mest varit grått och ibland regn.
  Fint och tänkvärt ordspråk.
  Tack och Glad måndag till dig också.
  Kram!

 2. Så skönt att komma ut i skog och mark men det gäller att ha rejält på fötterna när det är helt.

  Kram och glad måndag till dig med!

 3. Jag går mycket hellre och bättre i skog och mark. Asfalt är lurigt.
  Jättefina naturbilder!
  Glad måndagskram och god fortsättning 😀

 4. Här är det mulet och råkallt – och det snöar lite fint.
  Önskar dig en fin och glad fortsättning på måndagen!
  Kram

 5. Även här har vi haft en solig, fin dag idag. Frost i gräset men ingen snö. Men halt var det här också, så vi gick i skogen och på stranden, Fia och jag! Trevligt med sällskap på promenaden! Broddarna har jag inte använt än, men ska minusgraderna fortsätta, så…För det är ju precis som du säger: Spänner man sig när man är ute och går, så blir det jobbigt!
  Ha det så bra, kramar, Monica

  1. I morse fick vi lite snö, men den töade bort under dagen, fast nu i kväll är det alldeles vitt ute igen.
   Kra

 6. Det där med broddar har jag aldrig fått till. De trillar av och håller på. Men jag har ett par ice-buggs som jag tycker om att gå med. Men det är lite bökigt om man ska gå in någonstans för då måste de av.

  Ha en fin måndagskväll!
  Kram

  1. Jag har provat lite olika, men alltid gått tillbaka till Yngsjöbrodden igen. Jag tror att det är det tredje paret jag har nu.
   Kram

 7. Jag har läst alla Alex Schulmans böcker, och tyckt om dem allihopa utom just denna Överlevarna. Den blev jag riktigt besviken på faktiskt.
  Men det är väl tur att vi alla kan tycka olika….

  1. Jag har inte kommit så långt i den ännu. Den är så dyster så jag orkar inte mer än ett par kapitel i taget. Fast jag tycker att den är fängslande i alla fall, men någon bladvändare är det inte.

 8. En så vacker promenad! En mycket kort solglimt här, men lite snö här på kvällen. Kanske ska jag leta upp mina broddar, jag har en lite annan modell, men man kan gå lite säkrare tycker jag.

 9. Det var halt ute och grått, så jag gick min promenad på löpbandet istället men en ljudbok i öronen. Men jag känner att jag skulle behövt lite frisk luft. Så i morgon tar jag fram stavarna igen och går min runda.
  Kram från Ingrid

  1. Vi har fått lite lätt snö och man varnar för halka, så det får nog bli skogen i dag också.
   Kram och trevlig trettonhelg!

Kommentarer är stängda.