En helt vanlig måndag….

…i mellandagarna har vi i dag och ett helt vanligt decemberväder är det också. Klockan är lite drygt tio och det är mörkt både ute och inne. Om man inte tänder lamporna förstås! Blåser gör det också, men inte lika mycket som igår, då färjetrafiken till Oskarshamn stördes och det var problem i trafiken här på ön på grund av nedfallna träd.

Bloggvännen Carita tycker att vi ska muntra upp oss på måndagarna med någon trevlig bild och här är något glädjande som jag hittade bakom sovrumsgardinen när jag gick runt med vattenkannan i morse.

Jag är dålig på det där med orkidéer, så jag blir alltid glad när jag lyckats få fram några blommor. Om den sköter sig och flera av knopparna slår ut kan den nog få flytta in i vardagsrumsfönstret snart. Det är ganska fullt på fönsterbrädan där, men det finns några fulingar som jag känner att jag skulle behöva plocka bort.

Dagens ordspråk:
Det finns inga bra svar på dumma frågor.

Glad måndag!

13 reaktioner till “En helt vanlig måndag….

 1. En blommande orkidé blir man alltid glad av. Jag trodde att vår skulle blomma om vid det här laget men nej…

  Kram och glad måndag!

  1. Mina är ju inte speciellt vackra, så det vill till att de sköter sig om de inte ska bli kvar bakom sovrumsgardinen.
   Kram

 2. Ganska skönt med en helt vanlig dag efter alla helgdagar! Grått här också och vinden har nog avtagit i styrka sen igår. Idag MÅSTE jag ge mig ut på en promenad, det har varit för mycket stillasittande nu i jul!
  Så duktig du är med dins orkidéer, det lyckas jag aldrig med, har inte tålamod att vänta…
  Ha en bra dag – nu har vaccinationerna startat! Undrar vem som får först – du eller jag?
  Kramar, Monica

  1. Jag känner också att jag borde gå ut. Jag får ta en vända ut till soprummet så får jag se om det går att vara ute eller inte.
   Vi får väl se vem som kommer först.
   Kram

 3. Jo nog är orkideer fina men när dom inte blommar gömmer jag dom bakom gardinen och så rätt som det är slår det ut blommor på dom igen. Jag har 5 stycken som blommar för fullt just nu. Det snöar här men jag slipper skotta för Kinabror har tagit fram fyrhjulingen och plogar. Han brukar ju vara i Skåne på jul men nu när coronan är i full gång där nere så stannar han kvar här som tur är. Gott nytt år på dig

  1. Vilken tur att Kinabror kan rycka ut och ploga när det snöar så att du slipper skotta. Hoppas att han blir kvar ett bra tag och hjälper dig.
   Gott nytt år till dig också!

 4. Orkidéer är vackra. Hoppas du kom ut på en liten promenad. Nu väntar vi äldre på sprutorna så vi vågar oss ut.
  Ha en bra vecka kramar från oss

 5. Hej, ett litet orkidé tips, för att få dom att blomma igen så behöver man ge dom en liten köldknäpp. Öppna gärna fönstret och låt dom stå i vinddraget i en timme så kommer dom sätta igång.

 6. Så vacker den är! Jag väntar på fem stänglar med knoppar här utan att jag sköter dem särskilt väl, så jag bara tackar och tar emot när de blommar om. Regn och rusk och mörker här också.

Kommentarer är stängda.