Fem en fredag v 51: Att göra

Jag tar en paus i städandet  så att ryggen får ta igen sig lite. Efter att jag hade bäddat rent behöver den få sig en paus, sen går det igen. När jag ändå sitter här tar jag och svarar på elisamatildas fredagsfrågor och i dag vill hon ha reda på hur vi ligger till med julstöket:

1. Vad är du inte färdig med den här veckan?
Pyntandet.

Det finns ännu en hel del kvar i jullådan att plockar fram

2. Vad står härnäst på agendan?
Det ska säkert till ett par vändor till Konsum innan allt är färdighandlat.

3. Vad har du hunnit klart med i tid?
Sillinläggingen, bakningen  (minimalt i år), julskinkan.

4. Vad kommer du skjuta på till senare?
Traditionen att gå ut och äta julbord blev det ingenting av med i år. Förhoppningsvis kan det bli ett påskbord i stället.

5. Vad var din senaste i sista minuten?
Ja la julkorten på lådan i onsdags och det var sista dagen, så hoppas att de hinner bli utdelade innan jul.

Dagens ordspråk:
Allt vatten vill till havet.

Trevlig fredag!

33 reaktioner till “Fem en fredag v 51: Att göra

 1. Du har gjort en hel del, läser jag, härligt!
  Hit kommer ingen direkt, bara hämtningsfolk ev. Nej, jag har såpass precis lagom så jag mår fint själv.
  Ha det så skönt med lagom stök.
  Kram!

 2. Plastgranen har inte ställts fram än hos oss och en massa tomtar ska fram, men vi är inte sena. Vi gör alltid sånt några dagar före jul.

  1. Förr gjordes allt dagen före julafton. Man var helt slut när man äntligen kom i säng dagen före. Nu har pensionärsbrådskan slagit till och lagom till första advent börjar både det ena efter det andra komma på plats.
   Ha en god jul!

 3. Du har gjort mycket inför julen. Har bara plockat fram mina tomtar och skinkan är klar liksom brunkålen.
  Nu väntar jag på vaccinet så man kan åka in till stan.
  Kram Anki o Minton

 4. Julpyntet får vänta till nästa vecka … om det nu blir något pynt alls – det återstår att se. Köpte en färsk laxsida idag, som äldste sonen har lovat att röka åt mig. Sillen är klar – skinkan ska bara griljeras … köttbullar och Jansson får vänta lite, men det är några dagar kvar 🙂
  Kram

 5. Här är det färdigpyntat (och städat idag), men nästa vecka ska skinkan kokas och griljeras och så behöver vi få handlat det sista. Men det blir en påver jul i år…nåja, det går ingen nöd på oss!
  Ha en fin 4:e adventshelg, kram, Monica

  1. Nog blir det en annorlunda jul i år, men det är som du säger, det går ingen nöd på oss. Huvudsaken är att vi får vara friska.
   Ha en fin helg du också!
   ‘Kram

 6. På förekommen anledning är vi varken färdiga med maten eller pyntandet. Inte för att vi pyntar så mycket men lite vill vi ha framme. Bakat har jag inte heller kunnat göra men det mesta finns att köpa och då får det bli så i år.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Du jobbar ju och så köksrenoveringen på det! Det är väl inte att undra på att maten och pyntandet inte är klart.
   Kram

 7. Du verkar vara i fas med det mesta Ingrid, så ta det med ro! Som en tradition skriver jag våra julkort på luciadagen. I år blev det några dagar tidigare, så det ska väl ändå vara framme i tid.
  Må gott och trevlig helg!
  Hoppas det blir lite sol…
  Kram, Gunilla

  1. Det var väl trevligt att ha en tradition även för när man ska skriva julkort.
   Jag hoppas också på lite sol i helgen!
   Kram

 8. Jag visste inte ens att onsdagen var sista dagen för julkort, jag skickade ett i dag. Nå ja, det kommer väl när det kommer. Jag har stjärnor och fönsterljusstakar, men allt annat får vänta till dagen före julafton. Å andra sidan firar jag Jul till tjugondag Knut.

  1. Använder man vanligt brevporto tror jag att det räcker om man postar korten den 21 dec. Jag firar också jul till tjugondag Knut, men jag vet de som börjar plocka undan redan på annandagen. Då har man nog startat lite för tidigt.

   1. Det får gå som det kan med det sista julkortet då. Jag har också förstått att det är så där att man plockar bort sina julsaker nästan innan jag har hunnit ta fram mina.

 9. En klok kvinna sa att det är bättre att tända en massa ljus på julen och städa efter jul. Så jag har halvstädat, o eftersom ingen kommer innanför min dörr så duger det gott. God mat ska jag äta, men bryr mig inte om att göra så mycket själv för det är svårt att tillaga något till bara en person, det blir färdigköpt sill , Abba har visst några nya spännande smaker i år.

  1. Jag har några av barnen som liksom jag sitter i karantän, så vi ska äta lite tillsammans. Då är det lite roligare att laga till maten också och de uppskattar mammas inlagda sill.

 10. Jag har inte börjat med julmaten ännu men julgranen blev klar igår och jag blev störd av snön som jag behövde ut och skotta men det är många dagar kvar till jul. Pga coronan har vi inte varit och handlat så vi får väl göra det på måndag sedan blir det väl för mycket folk. Vi behöver inte så mycket mat iår eftersom vi inte är så många som vi brukar.

  1. Det blir verkligen en annorlunda jul i år, men på något sätt ska vi väl ta oss igen den också.
   Kram och var rädd om dig!

 11. Eftersom ingen kommer hit över jul blir det som vanligt med städningen. D.v.s. när dammråttorna kommer emot mig. Vi äter ju ingen julmat eftersom Kent är vegetarian, han brukar laga en pizza varje julafton. Kanske jag kokar lite risgrynsgröt i alla fall trots att den lägger sig som en extra valk runt magen. Annars lever vi precis som vanligt och har det lugnt och skönt.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön och lugn fjärdeadventshelg.

 12. Julen i år är sig inte lik nånstans här hemma, men det får gå ändå.
  Jag har inte skickat några julkort alls. Det känns lite konstigt faktiskt, men så blev det.
  Kram och God Jul!

  1. Man gör som man vill med julkort Kicki! I år är det mycket som är annorlunda, men jag försöker ändå få till lite julstämning.
   Kram

Kommentarer är stängda.