Fem en fredag v 50: Karaktär

December är och har varit en sällsynt mörk och trist månad och ännu har vi inte haft en enda soltimme. Fast i dag är det så ljust att jag kunnat släcka några lampor i alla fall, trots att det regnar lite lätt.

Ingen sol i sikte!

På söndag är det ju Lucia, så i dag ska jag roa mig med att ta fram min lilla bordsgran och sätta den på plats och så har platsen i bokhyllan där jag samlar mina julkort julpyntats, för igår kom det första.

Tack för det Anita!

Så är det dags för elisamatildas fredagsfrågor och i dag undrar hon över hur det är med vår karaktär.

1. När skulle man hitta dig med handen i kakburken?
Om man tar frågan bokstavligt, måste jag säga att jag försöker att behärska mig och enda sättet att hålla mig ifrån kakburken (och godispåsen) är att se till att där är tomt, för i det här fallet är karaktären väldigt dålig.

2. Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?
Att skriva en bok om mitt liv är något som pågått sedan 10-årsåldern. Annars är jag inte den som ger upp innan ett projekt är slutfört.

3. Vad kompromissar du oftast med?
De där dagliga promenaderna, som jag så gärna predikar för andra om hur viktiga de är. För att inte tala om sjukgymnastens instruktioner!

4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?
Min integritet.

5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?
Att kunna påverka tiden. Stoppa den när allt är som allra bäst och spola framåt när det känns trist och tråkigt.

Jag och Krister hade ett litet zoommöte igår kväll och det funkade bra, fast jag måste använda mobilen, för på PC:n funkar inte kameran och jag har ingen mikrofon och lika illa är det på laptopen. Nu får vi som om vi kanske rent av kan ordna ett julaftonsmöte med alla familjemedlemmar från både när och fjärran. Jag har redan skapat ett möte och ska skicka ut inbjudan till det, så får vi se om jag får några som ansluter sig.

Dagens ordspråk:
Nu ska vi komma överens om att inte trampa varandra på tårna, sa tuppen i spiltan till hästen.

Ha en fin fredag!

35 reaktioner till “Fem en fredag v 50: Karaktär

 1. Åh, jo, fortsätt att skriva boken om ditt liv – den skulle jag så gärna läsa! Jag tror, att du har haft ett så intressant liv, som blivit bondmora och tagit hand om korna, efter att aldrig ha sysslat med sådant förut. Och som sedan vidareutbildade dig, fick jobb och blev en hejare på datorer! Det är en tidsresa, som många unga skulle behöva läsa, för att förstå hur annorlunda vi hade det i vår ungdom! Och så skriver du ju så bra! Lätt och ledigt!
  Grått här idag också. Skulle behöva gå ut och räfsa lite till, men det är så blött!
  Och så är jag ju som du, kompromissar gärna med promenaderna…
  Ha en fin dag, kram, Monica

  1. Tack Monica! Visst har det hänt mycket under en livstid. Man kan undra över hur det kommer att se ut här på jorden om ytterligare 80 år. Har vi levt i den bästa tiden, eller vad väntar??
   Var just ute och ruskade av några mattor och det är blötare än blött!
   Kram

 2. Här har det varit och är lika grått så det känns som om det är sen eftermiddag hela dagen. Även hos oss har ett julkort trillat in så nu måste jag se till att få iväg våra.
  Vilket talande ordspråk som du bjuder på denna dag. Undrar vem det gynnade mest 😉

  Kram och god fredag!

 3. Nu gör jag ett försökt till.
  Vädret har varit lika tråkigt här i Wales.
  Roligt med dessa frågor och svar.
  Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva din bok!
  Ha det bra!

 4. Det är mörkt här också och solen har jag inte sett på länge. Så trevligt du gjort till julkorten
  Kram Anki o Minton

 5. Jag hade nog svarat snarlikt på de frågorna. Vi ska också ha videomöte när vi öppnar julklapparna…eller rättare sagt när barnbarnen öppnar sina klappar. Kul när man kan prata från många håll samtidigt. Kram

 6. Ja, detta med video har slagit stort detta år. Tänk, så förlösande det första videosamtalet var med mina döttrar i april. VAD vi skrattade, i en hel timme!
  Jo, man är ju NÄSTAN nära varandra.
  Trevlig fredag, kram!

 7. Det blev tidig promenad idag för att posta julkorten. De tömmer lådan här kl 09. Ordentligt duggregn på hemvägen. Vi har inte försökt oss på något videomöte så det blir nog inget i jul heller.
  Dagens städning är klar så nu väntar skidskytte nr 2 och så ska jag boka thai-mat till i morgon.
  Ha en skön fortsättning på fredagen.

  1. Man skulle varit ute tidigt i dag, men sen har det ju regnat hela dagen och gör så fortfarande. Jag har också städat klart för i dag och nu är det snart dags för em-kaffe. Kram

 8. Du verkar så kunnit i det här med datorer och paddor och allt vad det heter. Skulle också vilja kunna det, så jag får nog be sonen om råd.
  Fortsätt skriva på din bok. Det blir en gåva till barn och barnbarn. Man kan också göra en bok av sin blogg har jag förstått. Men jag vet inte hur. Ha en trevlig helg!

  1. Jag har faktiskt gjort en bok till barnen, men det var bara en receptbok och något mera tror jag inte att jag mäktar med.
   Trevlig helg själv Kina!

 9. alla människor borde skriva boken om sina liv. inget liv är ointressant. jag försöker göra något litet till barnbarnen och har kopierat fotografier för att kunna illustrera

 10. En bok om hur tiderna har förändrats sen vi växt upp, du har ju några år till på nacken så din bok hade nog varit mer intressant än min.
  Tror nog det är många som har en bok eller två ”i sig” men inte vet hur de ska gå till väga.
  Är ju trots allt en konst att skriva en hel bok som fångar människors intresse.
  Tycker du ska försöka.

  Min dagliga promenad på fritiden består oftast av till och från kylskåpet, det räknas nog inte 🙂

  Ha det så fint Ingrid.

  1. Som jag skrivit förut i något sammanhang, man borde nog gå i en skrivarskola om det ska bli något vettigt av det hela.
   Jag har ett aktivitetsarmband och även de dagar jag bara tassar omkring inomhus, lir det faktiskt en hel del steg.
   Ha det så gott själv!

 11. De dagliga promenaderna kan jag inte undvika då jag har hund, men gymnastiken, stretchningen, den glöms oftast bort. Den passar av någon outgrundlig anledning inte in i mitt dagsschema, ”ler”

  1. Har man hund kommer man givetvis ut flera gånger om dagen, men jag fuskar. Fast i dag blev det en vända trots blåst och lite lätt regn.

 12. Det där med soltimmarna är sorglig, det är så mörkt och trist att man knappt vet natt från dag… men det är ju så det är att bo i Norden. Promenaderna försöker jag bli bättre på, trots att det blir ett ett till ett par om dagen med hunden. Maken och jag delar på det men ibland går vi tillsammans och ibland så ta en av oss det. Men fler promenader är alltid bättre såklart…men man gör i sin egen takt tycker jag, det blir alltid bäst…

  1. Det är ju en sällsynt trist december och man längtar efter en dag med ordentligt dagsljus åtminstone.
   Har man hund måste man ju ut. Jag fuskar med mina dagliga vändor, men i dag blev det en Klinterunda i alla fall.

 13. Har läst många svar nu på frågan om vad man inte låter någon ta i från en. ”alla” har så djupa svar och mitt var ytligt. Visserligen skrev jag det första som jag tänkte.

Kommentarer är stängda.