Nu har jag dåligt samvete

Det är grått som vanligt och det ska bli regn i dag också och här sitter jag i halvskymningen och försöker fundera ut vad jag ska göra med alla kattungar.

Jag var borta på Jungmannen, husen bakom ICA-affären, och när jag skulle köra därifrån upptäckte jag sex kattungar under bilen. Jag kunde inte stå emot dem, utan tog och stoppade ner dem i min kasse och tog med dem hit till Odvalds.

Sen visst jag inte riktigt vad jag skulle göra med dem, men tänkte att de ju var vana att bo under bilen så jag släppte dem där i garaget. Sen kom jag på att de måste få något att äta och gick ut till dem med havregrynsgröt och mjölk och det var uppskattat, de var väldigt hungriga.

Nu är problemet bara det att när jag satte mig i bilen för att köra iväg igen sprang alla kattungarna ut, så nu finns det sex svart/vita småkatter som springer vind för våg här på Odvalds.

Vad ska Åke säga när han får höra det här! Jag hade så dåligt samvete när jag vaknade i morse.

De här sötnosarna flyttade in till oss på Holiday Club när vi var på Sicilien 2009. Vi hade så roligt med dem, så vi hann nästan inte med att träffa Eva och hennes familj.
Det blev Åkes sista resa.

Nu ska jag ta och försöka förtränga det här med katterna och gå ut i köket och sätta en liten, liten bulldeg och en deg till mammas nötkakor också, för det måste man ha till jul.

Dagens ordspråk:
Den som trampar på räfsan får slag av skaftet.

Ha en fin torsdag!

27 reaktioner till “Nu har jag dåligt samvete

 1. Vissa drömmar kan man ha med sig hela dagen efter! Åtminstone känslan i drömmen, i ditt fall dåligt samvete för katterna! Jag kommer väldigt sällan ihåg mina drömmar och i regel är de rätt så virriga.
  Gråare än grått här idag, men jag ska försöka ta mig ut på en promenad ändå!
  Kram till dig!
  Monica

 2. Du och dina drömmar! Så härligt att minnas dom (om det inte är mardrömmar).
  Tur att du tog hand om kattungarna 😉
  Kram

  1. Jag hade tanke på de där små sicilianska kattungarna när vi åkt hem må du tro, men Eva garanterade att de hade det bra. Hotelldirektörens fru var väldigt mån om dem.
   Kram

 3. Oj, jag var så dum så jag trodde det verkligen hänt! Inte förrän du skrev att du vaknade begrep jag att det var en dröm!! Katter är verkligen underbara djur och fint sällskap trots att de mest sover.
  Lycka till med baket.

 4. Vilka drömmar du har. Baka är inte min grej och nu när jag har diabetes är det tur.
  Tittar ut och det är mörkt.
  Kram Anki o Minton

 5. Drömmar kan ibland vara så verkliga att man vid uppvaknandet kan känna sig tveksam till vad som är dröm och verklighet. Så snällt av dig att ta hand om de små och vilken tur att det bara var en dröm – när du glömde haragedörren. 🥰💕

  1. Som tur är försvinner de flesta drömmarna så fort man vaknar, men en del lever jag med hela dagen efter. Då passar det ju bra att få skriva av sig dem. 😉
   Kram

 6. Kanske du längtar efter en liten kissemiss Ingrid! Ja, vissa drömmar etsar sig fast och du fick mig att återigen längta till Italien, inte minst Sicilien!
  Hoppas lussekatterna blev goda.
  Kram Gunilla

 7. Alla dessa detaljer man får till i drömmarna, nog är det märkligt! Men lite roligt sen.
  Kanske kunde jag baka nötkakor i år, det tycker jag är så gott, men äldste sonen tycker att det kliar (nån lätt allergi förmodligen) och han lär väl inte dricka kaffe här, antar jag.

  1. Jag kan också känna av det lite och förr petade jag alltid bort den stora nöten (den fick Åke), men nu verkar jag klara dem.

 8. Ibland känns drömmarna som om de var verkliga … den här gången var det ju tur att det bara var en dröm 🙂
  Kram

Kommentarer är stängda.